Poďme spolu nakupovať kozmetiku


V dobách dávno minulých sme kozmetiku kupovali výlučne v kamenných obchodoch, o internete vtedy ešte takmer nikto ani nesníval a možno aj sníval, ale skrátka služby internetových obchodov neboli tak rozšírené, ako je tomu dnes. Žijeme v digitálnom svete, ktorý pomaly ale isto konkurenčne valcuje kamenné obchody. V kozmetickom svete už tiež existuje kopec internetových obchodov, ale bežný spotrebiteľ nakupuje stále aj v kamenných predajniach. Dnes vás prevediem mojimi nákupnými cestičkami, ktoré sa tak ako plynie čas menia a inovujú.

Zatiaľ nie som číro internetový fanatik, aj keď začínam postupne nabiehať aj na túto líniu, no snažím sa držať sa aj klasických foriem nakupovania. K nim určite patria aj drogérie a tými začnem. 

Prvé čo mi napadne je DM drogéria, v ktorej sa pohybujem veľmi často aj preto, že sieť týchto predajní je veľmi rozšírený a nájdete ich všade. Nebyť pána SBSkara, ktorý za mnou snorí v každej DMke (neviem, či vyzerám, tak podozrivo alebo sa mu tak páčim alebo sa skrátka len nudí) tak by bolo nakupovanie v DMke úplne bez prekážok. 

Čo nakupujem v DM? Väčšinu kozmetiky a vlastné značky DMky ako Balea a Alverde, Baleu nakupujem viac. Dermatokozmetiku ani značky, ktoré nájdete v parfumérii si odtiaľ nekupujem.


101 drogérie - táto sieť na mňa pôsobí tak, akoby marketing zaspal dobu, ten vzhľad predajne, regály, neviem, necítim sa tu doma. Nakupujem tu málo, len odlakovače na nechty tie také úplne najlacnejšie, ale vyhovujú mi viac ako Ebelin a tiež klasický zelený šampón DM, určite ho poznáte ešte z detských čias.


Fann Parfumerie - tu nakupujem hlavne Gosh, Max Factor, Bourjous a inú kozmetiku, parfémy nie, sú tu predražené. Oplatí sa zriadiť si Fann Club kartu, ku každému nákupu máte automaticky 10% zľavu.

Tesco - kozmetiku nakupujem aj v týchto reťazcoch, veľmi často tu mávajú akcie, kupujem tu najmä telovú kozmetiku a kozmetiku zubnej hygieny, niektoré produkty Essence tu majú za výhodnejšiu cenu napr. môj obľúbený SOS Spot Killer, ten je v DMku naopak drahší.

Yves Rocher, Manufaktura - do týchto predajní chodievam málo, v Yves Rocher som si nedávno konečne zriadila kartu, takže som si odtiaľ kúpila zopár produktov - zatiaľ masku na vlasy a skvelý odličovač. V Manufakture kupujem prevažne darčeky, hlavne šumivé peny do kúpeľa a mydlá. Je to obchod trochu podobný českému LUSHu, takže sa tu cítim príjemne, ale tiež ho navštevujem málo.


Dermacol/ Dermacol e-shop - častejšie nakupujem v kamennej predajni, ale ak je nejaká zaujímavá zľava, tak nakupujem aj cez e-shop. Od Dermacolu kupujem hlavne make-upy a tiež mám rada micelárnu vodu pre mladú pleť. Výhodou nakupovania priamo v Dermacole je, že Vám ku každému nákupu či už cez e-shop alebo osobne pribalia nejaké vzorky navyše.

Parfums.sk asi najznámejší internetový obchod na Slovensku, je tu naozaj široký výber kozmetiky všetkého druhu, oplatí sa tu nakupovať hlavne parfémy a tiež profesionálnu vlasovú kozmetiku, ktorá býva v salónoch predražená. Ja odtiaľ objednávam aj dermatokozmetiku, na tomto e-shope sa mi páči možnosť osobného odberu priamo v Bratislave a tuším aj v iných mestách, Každý týždeň má e-shop kopec akcií, takže si stačí len počkať, až bude v akcii Váš tovar. U našich českých susedov ja navyše už aj kamenná predajňa Parfums, kde si môžete niektoré produkty zakúpiť priamo v predajni a pozor za internetové ceny. To už je niečo.

H&M - okrem oblečenia má táto značka aj vlastnú kozmetiku, ktorú síce kúpite len v niektorých predajniach (aupark je v tomto smere istota) avšak zatiaľ som bola spokojná zo všetkým, čo som tu kúpila. Malinovú masku čistiacu póry skutočne viditeľne už asi nemusím predstavovať, tí, ktorí ma čítate dlhšie viete, že ju mám doma vždy v zásobe a je to moja najlepšia maska. Druhým H&M miláčikom je rúž ružovo-červenej farby, ktorý síce pery nijako nehydratuje, ale odtieň je krásny a drží na perách skutočne dlho.


Katalógový predaj typu Avon a Oriflame uplatňujem veľmi zriedka, nemám takú dobrú sieť týchto poradcov vo svojom okolí a kupovať to cez milión ľudí sa mi vážne nechce plus dlhá čakacia doba dodania tovaru ma niekedy naozaj odrádza a brzdí, v tomto smere som dosť netrpezlivý človek.

Moja nákupná pavučina je už vcelku rozsiahla a plánujem ju rozširovať ešte ďalej, loviť by som chcela hlavne vo virtuálnych vodách, tie sú pre mňa väčším lákadlom.

Napíšte mi kde najradšej nakupujete kozmetiku vy a hlavne aké internetové obchody navštevujete. 

Komentáre

  1. Z internetovych obchodoch sa mi paci bionatural.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám naposledy dobrú skúsenosť so stránkou vmd-drogerie.cz a lekarenkrasa.sk. Na dekoratívku je super aj fragrancedirect.co.uk. A v poslednej dobe pokukujem po pár produktoch na elnino.sk.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak ja sa väčšinou snažím radšej v kamenných obchodoch, ale tiež nevylučujem aj internetové stránky. :-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Do dm chodím nejčastěji, protože je to jediná větší drogerie u nás ve městě a mají tam velmi zajímavé značky (tím myslím Balea a Alverde a jejich limitované edice) :) na internetu objednávám nejčastěji dekorativní kosmetiku, kterou v drogérii nenajdu, moje oblíbené eshopy jsou kosmena.cz a taktéž parfums.cz a taky fajn eshop je dekorativka.cz ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. DM je veľmi dobrá drogéria a u nás na Slovensku lepšia ani nie je.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.