Avon face care - Maskovanie s Avonom


Kto by už len nepoznal spoločnosť Avon, ktorá aj napriek neustálemu technologickému rozvoju dnešnej doby stále využíva svoju osvedčenú formu katalógového predaja a ani za svet si nechce otvoriť kamennú predajňu, aspoň ja o žiadnej neviem. Spoločnosti to však evidentne takto vyhovuje a ak sa chcete k tejto kozmetike dostať, viete, čo musíte spraviť. Trochu tvrdšie slová na úvod, ale nebojte sa, recenzia bude pomerne pozitívna. 


Od Avonu som toho skúsila už pomerne dosť, pleťové masky som však vyskúšala len dve. Mojim obľúbencom je Avon Naturals Purifying Peel off mask - Zlupovacia maska s čajovníkom a uhorkou. 75 ml zelená tuba, z ktorej vyteká neviditeľná tekutina, ktorú si nanieste na pleť a počkáte, kým maska uschne na pleti. Následne ju stačí zlúpať.

Kým som neskúsila inú zlupovaciu masku ako túto, tvrdila som, že ten zlupovací efekt je nedokonalý, ale po skúsenosti s maskou od značky Himalaya Herbals, ktorá sa z pleti nedala dostať nijako inak ako vodou aj napriek tomu, že bola zlupovacia, som svoj názor zmenila. Táto maska má skvelý celistvý zlupovací efekt

Po použití máte pocit čistej a hlavne trochu hydratovanej pleti. Suchej pleti by možno tá hydratácia pripadala slabá, mojej mastnej ale sedí dokonale. A aj keď sa zdá, že je maska pomerne malá, spotrebovať jedno balenie je celkom fuška. Priznám sa, že ju nepoužívam nejako extra pravidelne, pleťové masky zvyknem striedať, takže možno aj to je dôvod. 

Hodnotenie: 5 bodov


Po dobrej skúsenosti s predchádzajúcou maskou som sa rozhodla vyskúšať nejakú inú, veľmi ma lákal rad Planet Spa a tak som siahla po make Turkish Thermal Baths - Purifying Rhassoul Clay Face Mask. V preklade je to Čistiaca pleťová maska s marockým ílom Rhassoul z tureckých kúpeľov Hammam. Balenie opäť 75 ml tuba, ale obal je podstatne krajší ako pri prvej maske.

Maska má krásnu, takú trochu sladšiu vôňu, neviem, čomu ju priradiť, ale tá vôňa sa mi páči. Maska je takej hnedej farby a po zaschnutí sa jej farba zmení na svetlo ružovú alebo svetlo-béžovú, niečo medzi tým. Maska sa klasicky zmýva, čo nemám až tak rada, ale čo sa dá robiť. Po umytí je vaša pleť suchšia, matná, ale pekne vyčistená, jasné, póry na nosy nevyčistí, na to je slabá, ale akné dokáže tak akoby vytiahnuť na povrch, čo sa mi páči. 

Po tejto maske odporúčam aplikovať hydratačný krém na pleť. Momentálne ju používam častejšie než zlupovaciu masku, závisí od mojej nálady. 

Hodnotenie: 3 body, taký lepší priemer, body strhávam za vysušovanie pokožky a neschopnosť masky vyčistiť póry. 

K obom maskám musím dodať jedno veľké mínus a to sú informácie na obale, ktorú sú mizivé, fakt tam toho veľa nezistíte čo sa týka účinkov, s týmto mávam pri produktoch Avon problémy celkovo. Najlepšie informácie o produktoch mávajú z mojich skúseností produkty dermatokozmetiky, možno aj preto, že sa predávajú v lekráni a každý liek predsa obsahuje príbalový leták. 

Aké sú Vaše skúsenosti s pleťovými maskami Avon?Skúšali ste nejakú? Ktorú by ste mi odporúčali vyskúšať?Čo si myslíte o spôsobe predaja tejto kozmetiky - vyhovuje Vám?

A little bit of English: I used to apply face masks every week as a part of my face routine. Currently Avon surprised me with his Turkish mask. Previously I had a good experience with their peel-off mask. 

Komentáre

  1. ja mám iba jednu, taký bledo fialovú s lotosovým kvetom tuším a nejako som si nevšimla že by som mala po nej krajšiu pleť :) to už skôr biodermácku zelenú alebo garnier 3 v 1 :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú lotosovú som chcela vyskúšať, počula som, že vraj je dobrá, ale možno komu ako. Biodermu som neskúšala.

      Odstrániť
  2. Ja som mala tú zlupovaciu a bola som s ňou veľmi spokojná.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne zlupovacia maska absolutne nevyhovovala. Jednak som si nevsimla, ze by nejako ucinkovala a jednak cela aplikacia a konzistencia bola pre mna neprijemna. Ale fajn, ze kazdemu vyhovuje nieco ine. Aspon sa vsetky tie kozmeticke koncerny uzivia :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru tak keby sme boli všetky rovnaké, tak asi by ani nás samé tá kozmetika veľmi nezaujímala, bola by príliš jednotvárna.

      Odstrániť
  4. Mňa niektoré masky od nich veľmi lákajú ale žiaľ sa nikde neviem dopátrať k ich zloženiu :) Kedysi sme mali doma zlupovaciu, ale to som bola ešte malé škvŕňa takže pochybujem že sa u nás zachovala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zloženie som neskúmala, ale fakt by im bodla kamenná predajňa, kde by sme si mohli pozrieť všetko, čo potrebujeme.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.