Nedeľné beauty okienko - make-up manuál pre šošovko dámy


Po pomerne únavnej a zdĺhavej ceste vlakom som sa zobudila do nedeľného  rána a opäť sa naladila na beauty vlnu. Dnešné okienko bude venované všetkým dámam, ktoré sa denno-denne potýkajú s líčením, pri ktorom musia dodržiavať isté nazvime to "bezpečnostné pokyny" súvisiace s nosením kontaktných šošoviek. Keďže s tým mám bohaté skúsenosti aj ja sama prevediem vás dnes šošovkovým make-up manuálom.

 V prvom rade sa líčiť treba zásadne po nasadení šošoviek a odličovať sa až po ich vybratí. Aj napriek tomu, že je už dnes kopec očných odličovačov určených aj pre nositeľky kontaktných šošoviek, odličovať si oči s nasadenými šošovkami by asi veľa úžitku neprinieslo - hrozí zašpinenie šošoviek, ktoré by roztok nemusel zvládnuť a rôzne iné problémy.

Make-up ako taký je povolený v každej forme, v zásade nijako neovpylvňuje nosenie šošoviek. Pozor si treba dať pri líčení očí a na túto oblasť sa chcem hlavne zamerať aj ja.


Tiene by sme mali voliť skôr krémové ako práškové, pretože práškové prášia, môžu sa usádzať na šošovkách a môžu spôsobiť rôzne alergické reakcie. Ak už práškové tiene musíte mať tak ako ja, voľte také, ktoré prášia čo možno najmenej a majú dlhšiu výdrž - tie zvyknú menej opadávať. Tu odporúčam zainvestovať trochu, určite sa to oplatí. Ja používam tiene Gosh a som spokojná aj s tieňmi Maybelline.

Riasenka by sa mala v prípade ak nosíte šošovky meniť skutočne často - nepresiahnuť dobu 3 mesiacov, pretože po tomto období začína riasenka vysychať a logicky hrozí jej opadávanie a opäť usádzanie sa na povrchu šošoviek a poviem vám, niekedy sa to ani mechanicky nedá vyčistiť. Niektoré články uvádzajú dokonca vhodnosť používania vodeodolných riaseniek, moja skúsenosť je ale taká, že ak si strážite dobu použitia riasenky, môžte si dovoliť aj klasické riasenky. 

Že očná linka, ceruzka či hocičo iné nepatrí do vnútorného kútika oka snáď prízvukovať ani netreba, čo je možno trochu nevýhoda oproti líčeniu s okuliarmi, ale myslím, že sa to dá prežiť a nahradiť inými spôsobmi.

Veľký pozor si treba dať aj počas púdrovania tváre, ak váš púder práši a je sypký ako ten môj radšej si zatvorte počas jeho nanášania oči, aby sa vám zbytočne neusadil na šošovkách. Rovnako odporúčam zatvoriť oči aj počas lakovania vlasov, či už ste doma alebo v salóne, pozor si vraj treba dať aj počas nanášania parfému, kedy by sme sa mali opäť vyvarovať styku parfému zo šošovkami.

V skratke toľko, v podstate sa nie je veľmi čoho obávať a pokiaľ nie ste vyslovene linkový typ, tak šošovky pre vás veľké obmedzenia nepredstavujú. Nezabudnite sa zapojiť do Giveaway, ktorá trvá počas februára 2015.

Detailnejšie si môžte o tejto téme prečítať na nasledovných stránkach, odkiaľ som aj ja čerpala pár informácií:
kontaktne šošovky
vasesosovky


Komentáre

  1. Kdysi jsem čočky nosila, ale při líčení jsem měla problémy právě s pudrovými produkty - trochu se mi dostalo do oka a mohla jsem začít znova, protože jsem měla makeup totálně roteklý :) možná se někdy k čočkám vrátím, ale brýle jsou zkratka pro mě pohodlnější a nemusím se piplat s nandáváním čoček :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne práve okuliare začali po istom čase prekážať, videnie zo šošovkami je pre mňa oveľa pohodlnejšie. S tými púdrovými produktmi si ale fakt treba dávať pozor.

      Odstrániť
  2. Ja šošovky nepoužívam, hoci mám okuliare :) ale super článok ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. som spokojná s mojimi občasnými okuliarmi :) nikdy ma nenapadlo koľko sťažených podmienok majú dievčatá so šošovkami :) takže určite užitočný článok

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za uznanie, tak vieš, všetko má svoje pre aj proti.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.