Značka mojimi očami - Max Factor



Dnes tu máme opäť ďalší diel série článkov - Značka mojimi očami. Podrobnej analýze dnes bude podrobená značka Max Factor, ktorá spadá do drahšej cenovej kategórie a má za sebou už dlhú históriu. Značka nesie meno svojho zakladateľa, vznikla v Los Angeles v roku 1909. Samotný zakladateľ sa zameral hlavne na zlepšenie make-up pre potreby filmového priemyslu - odtiaľ asi pochádza aj motto značky, ktoré dobre poznáte - "Make-up maskérov filmových hviezd." Firma je stále v rukách rodiny a vedie zakladateľov syn Frank, ktorý si po otcovej smrti nechal zmeniť meno na Max Factor. 

Túto značku verím, že pozná každá žena, pretože ak sa povie make-up tak sa ním myslia dve značky a to táto alebo Dermacol. Max Factor predstavuje v oblasti make-upov skutočne kvalitu, takže ak si neviete rady, do čoho investovať a nejako vám žiaden make-up nesedí, skúste túto značku. Myslím, že drvivá väčšina ak nie úplne všetky make-upy tejto značky obsahujú aj ochranný faktor SPF, takže ich oceníte aj v lete. 



Rozoberme si teraz tak trochu sortiment. Make-upov ponúka značka skutočne veľké množstvo, osobne som skúšala Lasting Finish, bol to môj prvý a dlho jediný funkčný make-up, ktorý mi sedel tak odtieňom, ako aj krytím, v tom čase ma akné trápilo fakt dosť a o trampotách s krytím akné už asi každá vieme svoje. Navyše mal celkom dobrú výdrž. Po istom čase už ale mojej pleti prestal vyhovovať. Recenziu naň nájdete tu.


Následne som skúsila Smooth Effect, ktorý sa už momentálne neviem či vyrába, mal menšie krytie ako Lasting Finish a ani mi tak nesedel a navyše na mojej pleti oxidoval, takže som minula nejaké dve balenia a rozlúčili sme sa.



Do tretice som vyskúšala aj Facefinity All day Flawless - 3 in 1 - spojenie korektora, make-upu a podkladovej bázy bolo viac než lákavé. Make-up vydržal na pleti skutočne dlho, trúfam si povedať, že pracovný deň by zvládol, v čase môjho testovania som však ešte nepracovala, takže 100% to nie je. Kryl perfektne, avšak odtieň na mne oxidoval (bola som oranžová po istom čase) plus sa mi z neho začala veľmi vysušovať pleť a tento efekt zaznamenala aj moja teta, ktorá ho používala tiež, takže niečo na tom asi bude. Recenzované pomerne dávno tu.

Za zmienku stojí aj slávny Pan Stick, ktorý som síce ja nikdy neskúšala, ale na blogoch je dosť preslávený a vychválený, takže niečo na ňom určite bude, je pomerne tuhý, takže skôr by som o ňom uvažovala ako o korektore. 


Veľmi populárny je aj púder Creme Puf, ktorý vonia ako mydlo, je vysoko krycí, ale pleť nezmatní na celý deň, je nutné sa prepudrovať, ja osobne ho už veľmi ako púder nepoužívam, nakoľko som si zvykla na transparentné biele púdre, avšak našla som mu alternatívne využite ako suchý šampón, tu prebytočný maz dokáže vstrebať. Boli však časy, kedy som ako púder používala jedine tento v odtieni Translucent a bola som spokojná, istil ma aj na Stužkovej, čo bolo už pomerne dávno, no aj napriek tomu, ak chcete trochu zainvestovať a nie je vaše pleť veľmi mastná, tak toto sa oplatí. 

Laky na nechty som skúšala ešte v predchádzajúcej edícii ako Nailfinity, momentálne sú v ponuke Glossfinity. NailFinity boli skvelé laky, dali sa tu nájsť netradične namiešané odtiene, môj bol Pearl Maron, krásny lak, ktorý mal veľmi dobrú výdrž, držal pár dní bez olupovania, neviem už presne koľko, ale bola to kvalita. 


Poslednou vecou, ktorú som skúšala je rúž na pery Color Elixir a aj keď som spočiatku tvrdila, že pery nehrydratuje, musím svoju pôvodnú recenziu naň trochu poopraviť, pretože v porovnaní s inými rúžmi pery nevysušuje, má veľmi dobrú výdrž a elegantný obal. O kúpe tohto rúžu uvažujem opäť len v inom odtieni. 

Na záver len dodám, že žiaden make-up Max Factor mi nikdy nejako výrazne akné nezhoršil, myslím, že vôbec, takže sa naň skutočne dá spoľahnúť, ak si vyberiete z farebnej škály, ale aj tá je pomerne dobrá, nájdu sa tu aj svetlé odtiene. 

Nákupné možnosti: táto značka je veľmi dobre dostupná tak v kamenných obchodoch, ako aj na internete, je len na vás, čo preferujete. Ak potrebujete poradiť určite skočte do nejakej parfumérie. Značka je naozaj rozšírená, cenovo drahšia, ale stále dostupná aj pre bežných spotrebiteľov. Značka má aj vlastné stránky v rôznych jazykoch pre rôzne krajiny, takže je pokrytá aj informačne. 

Čo vy a Max Factor? Skúšali ste niečo tejto značky? Čo by ste mi poradili?

P.S. v nedeľu žrebujem víťaza 1. giveaway, tak ak ste sa ešte nezapojili tak rýchlo, čas sa kráti.

Zdroje článku:
http://www.maxfactor.cz/o-nas/historie/

Komentáre

  1. Ja mám zatiaľ len dobré skúsenosti s touto značkou a milujem creme puff ! Teraz na zimu mi stačí sa len ráno prepudrovať a vydrží mi až do večera matná pleť, takže za mňa je to hviezda :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne nejako jeho zmatňujúci účinok nestačí, ale každá sme iná.

      Odstrániť
  2. Lasting Finish som pouzivala na vysokej skole. Vlastne som premyslala, ze som ho uz dlho nemala a ze by som ho mohla znovu vyskusat. PanStick je naozaj legendou. Ten zakryje naozaj vsetko. Nastastie ho uz teraz nemusim pouzivat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vidím, že obe sme na výške používali rovnaký make-up, skvelá zhoda. Ten pan stick raz určite vyskúšam, len sa mi zdalo, že majú dosť tmavé odtiene.

      Odstrániť
    2. Pan stick ma aj svetly odtien, len je takmer vzdy vypredany. Ja by som Ti ho ale neodporucala. Je dost tazky a silne kryci, takze ak nemas nejaky velky problem s pletou, je zbytocne plet zatazovat. Je to, akoby si si na celu plet dala nejaky tuhy korektor. Ja ho uz teraz nastastie nemusim pouzivat, stacia mi bezne krycie make-upy.

      Odstrániť
  3. Kdyz o tom ted tak premyslim, tak jsem od teto znacky mozna ani nikdy nic nemela. Je pravda, ze v drogerii se u stojanu s Max Factor moc nezdrzuji, budu to muset napravit :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja zase obchádzam Maybelline a to totálne, ani neviem prečo.

      Odstrániť
  4. Na stranke mojalekaren.sk su momentalne celkom slusne zlavy na na vyrobky tejto znacky. Myslim, ze asi neodolam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej na internete sa v poslednom čase dá kúpiť takmer všetko omnoho výhodnejšie ako v normálnych obchodoch. Ja by som si napríklad nikdy nekúpila nič tejto značky z drogérie, kedže mám Fann kartu tak ma to vyjde v parfumérii vždy lacnejšie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.