B to B duel


Na tomto blogu sa veru už dávno nebojovalo, takže je na čase nejaký súboj usporiadať. Dnes sa do seba pustia dve značky rovnakého písmena - slávna, no drahšia Bioderma proti vlastne značke DM drogérie Balea, ktorá je cenovo veľmi dostupná. Predmetom tohto súboja bude odličovanie pleti pričom Bioderma bude v zastúpení svojej slávnej micelárnej vody Sébium H2O a Balea v zastúpení Osvižujúcich čistiacich obrúskov s vitamínom E. Na prvý pohľad ide možno o zdanlivo nie celkom súvisiace produkty, ale vyrábajú sa v podstate za rovnakým účelom a tým je zbaviť našu pleť make-upu. Nebudem už zbytočne zdržiavať, súboj začína.

Ani jeden z týchto produktov nie je už pre mňa žiadnou novinkou. micelárku od Biodermy poznám už niekoľko rokov a odličovacie obrúsky sú mojimi vernými spoločníkmi na cestách, paradoxne si ich kupujem vždy, keď idem do Prahy, ani neviem prečo, ale stáva sa z nich akýsi pražský rituálny produkt.


Začnem miclárkou Sébium, s ktorou mám dlhoročné skúsenosti. Ako tak listujem v pamäti je to fakt riadne dávno, kedy som mala naposledy túto micelárku, hold viete, že ja som človek, ktorý rád skúša nové veci a aj preto kupovať dookola to isté nie je nič pre mňa. Bioderma bola prvá micelárka, ktorú som vyskúšala, tuším jej aj v tomto smere patrí prvenstvo na trhu, ostatné značky priniesli svoje zázračné vody až neskôr, aspoň sa mi tak zdá, neberte ale túto informáciu nejako 100%. 

Mne vyhovuje maximálne a to z viacerých dôvodov: 
  • vonia - milujem parfumovanú kozmetiku a toto je teda niečo pre mňa, nie som citlivka, takže u mňa týmto micelárka boduje,
  • určená na mastnú pleť a teda moja pleť po nej mastná neostáva, čo sa žiaľ o slávnej červenej micelárke Sensibio povedať nedalo, tá na mojej pleti zanecháva povlak a to dosť nepríjemný, za mňa je to najhoršia micelárka pod slnkom a celkom nechápem, ako môže takmer každá blogerka tú červenú micelárku tak milovať, dosť pochybujem, že má fakt každá citlivú pleť, je to až príliš okatá zhoda náhod,
  • odlíči všetko make-up, očné tiene, linky, riasenku skrátka všetko bez nejakých veľkých ťažkostí,
  • neštípe v očiach totálne a absolútne nie - len pre ilustráciu moje oči sú citlivé pomerne dosť, stačí mi záblesk slnka a už ma štípu, rovnako sa mi dosť vysušujú z klimatizácie a aj preto som na očné odličovače pomerne náročná a tento mi sedí,
  • upokojuje pleť - niekedy hlavne v zime sa mi stáva, že si pleť umyjem vodou a potom ma nejako štípe, po nanesení micelárky však našťastie nepríjemný pocit zmizne,

Pre mňa najlepšia micelárna voda pod slnkom a aj napriek jej cene si ju skrátka občas doprajem, ono tieto Bioderma micelárky sú fakt slávne, takže naň veľmi často bývajú rôzne akcie, či už na nete alebo v lekárni, stačí to len trochu sledovať. 

Hodnotenie: 5 bodov, maximálna spokojnosť.



Ďalším pánom na holenie sú obrúsky Balea, ktoré používam hlavne vtedy, ak niekam idem a nechce sa mi zo sebou ťahať všetky odličovacie prípravky a pomôcky, tak ich skrátka nahradím týmto jedným, malým balením. 

Obrúsky krásne voňajú po grapefruite, presne ako to uvádzajú aj informácie na obale. Inak už keď sme pri tom obale, neviem, či je to mojou nešikovnosťou alebo výrobnou chybou, ale skrátka sa m ten obal roztrhol viac, ako treba, takže sa snažím obrúsky spotrebovať čím skôr. Jedno balenie som už v minulosti mala a tam ten obal fungoval ako má, tu mu nejako rýchlo povolili nervy.

Čo sa odličovania týka zostávam verná tomu, čo som už napísala v tejto recenzii. Keďže som si ich kúpila opäť, tak s nimi fakt spokojná som. 

B to B duel závery: čo sa týka odličovania tak tu vyhráva micelárka na plnej čiare, ale ak by som mala voliť praktickosť tak si zvolím obrúsky, odličuje sa mi s nimi vcelku pohodlne, som však toho názoru, že každý produkt má svoju časovú ohraničenosť, micelárka je vhodnejšia na domáce použitie, obrúsky na cesty. Ak by som si ale mala zvoliť ja sama svojho víťaza tak to bude micelárka od Biodermy. 

Na záver len pripomínam, že som bola nominovaná do slovenskej súťaže Bloger roka 2014, takže ak sa Vám môj blog páči, môžete za mňa hlasovať. 

A little bit of English: Removing make-up is boring, but necessary part of our women's life. Every day we do it without realizing how important this ritual is. I know that there are always some exceptions who think that they can go to the bed with make-up on them, but please do not do this. It is the worst practice ever. I prefer to use micelair water for removing purpose, but when I am traveling is easy for me to pickup just one thing and that is facial tissues. What about you?

Komentáre

  1. Tiež nechápem ako môže niekomu tá sensibio micelárka vyhovovať... ja mám po nej akúsi divnú pleť a naskakujú mi vyrážky. Zelená je moja top spolu s dermacol micelárkou a odlíčia naozaj všetko. Odličovacie obrúsky od balei mám, ale moc ich nepoužívam. Na cesty si prelejem niekde trošku micelárky a to mi stačí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak som rada, že aspoň niekto zdieľa rovnaký názor ako ja, už som si myslela, že som divná, keď mi nevyhovuje červená Bioderma.

      Odstrániť
  2. Celá Sebium řada má mnoho skvělých výrobků- zatím jsem zkoušela též tu micelarku, gel, krém Hydra a masku :) všechno mi maximálně sedlo a nejlepší je používat od této řady aspoň 2 výrobky, ty výsledky jsou potom znát rychleji ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skúšala som už tiež viacero produktov tohto Sébium radu a najlepšie boli micelárka a gél.

      Odstrániť
  3. Také ráda používám na cestování ubrousky od Baley. Jsou fajn. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.