Aby boli naše nechty krásne


Želám krásny deň, tá jar je fakt nádherná, milujem toto ročné obdobie akoby aj nie, keď som sa práve v jari narodila. Rukavice už nosiť netreba a teda prichádza čas ukázať svoje nechty, začať sa o ne poriadne starať a pripraviť ich na dlhšie obdobie neustáleho lakovania. Ja to s lakovaním veľmi nepreháňam, pretože som zistila, že čím menej lakujem, tým sú na tom moje nechty lepšie, ale keď už sú dlhé tak mi to nedá. O lakovaní sa ale dnes nechcem rozpisovať, zameriam sa skôr na starostlivosť o nechty ako takú.



V prvom rade neprežijem bez pilníka. to je pre mňa nevyhnutnosť a občas ľutujem, že som si ho prestala zo sebou brávať na cesty. Minule, keď som bola v Prahe sa mi stala nepríjemná záležitosť - nalomil sa mi necht, poznáte to, najhoršie čo sa môže žene stať, no ale keďže som bola u bratov, tak som pilník hľadala márne, zachránila ma až bratova frajerka, ktorá zjavne myslela aj na to, na čo ja nie - na pilník. 

Pilník používam už asi od základnej, asi cca od 8.ročníka som si už začala nechty pestovať a starať sa o ne poriadne. V zásade existujú tri druhy pilníkov:

  • papierové 
  • kovové
  • sklenené

Papierové sú povedala by som také jemnejšie, ale dajú sa kúpiť v rôznej hrúbke a od toho závisí aj ich drsnosť. Označujú sa číslami 80, 100, 180 a 240 pričom najnižšie číslo predstavuje najdrsnejší pilník, smerom k vyšším číslám je pilník jemnejší. Využiť ich môžete tak na prírodné, ako aj na umelé nechty. Osobne som ich používala dávnejšie, stačili mi, umelé nechty som nemala nikdy a na tie moje boli papierové pilníky celkom fajn, ale po čase sa mi zdalo, že sú slabé. Používam ich len v práci. 

Kovové nájdete v každej bežnej manikúrovej sade a ja osobne ich neznášam, pretože sú strašne drsné a vraj aj štiepia nechty, čo potvrdiť veľmi neviem, ale nepracuje sa mi s nimi príjemne. Tieto veľmi používať neodporúčam, len v prípadoch krajnej núdze ala cesty a podobne, inak radšej nie.

Sklenené sú tie najlepšie na svete, nie sú príliš drsné, ani príliš slabé a moje nechty s nimi ladia ako dobre naladený hudobný nástroj. Keď som po prvýkrát chytila do ruky takýto pilník, bolo mi jasné, že som sa zaľúbila a táto láska už bude večná, aj sa tak stalo. Doma mám jeden, v druhom domove ďalší a zišiel by sa aj jeden do kabelky. 

Ako viete, tak beauty veci celkom sledujem a sklenené pilníky sú dosť ospevované a podľa mnohých článkov, ak nie podľa všetkých sú považované za TOP kvalitu medzi pilníkmi. Takže niet o čom uvažovať, to skrátka musíte mať. Ak sa vám štiepia nechty, tak to skúste, sklenené štiepia nechty najmenej zo všetkých pilníkov. 

Čo pre nechty robím ja?

Po každom strihaní nechtov tak na rukách ako aj na nohách nasleduje doladenie tvaru prostredníctvom skleneného pilníka, vyhnem sa tak nepríjemnému pocitu a hlavne si pri obliekaní silóniek nevyrobím očko. Drsný pocit po ostrihaní nechtov bol aj hlavný dôvod, prečo som sa dala do spolku s pilníkmi. 

Občas sa mi stáva, čo určite poznáte, že sa skrátka nechty zatrhne alebo ho o niečo oškriem a potom je jeho povrch nerovný a zaťahuje sa mi z toho všetko, na takéto účely slúži zas a opäť pilník. 


V poslednom čase sa o nechty úprimne nestarám tak, ako by som sa mala. Avšak keď je veľmi zle tak na ne nanesiem zázračný Flexitol, ktorý si už s nimi poradí, jasné, že rozštiepený necht už nezacelí, ale predchádzať štiepeniu dokáže a nie je príliš mastný, rýchlo sa vstrebe do nechtov, ak to porovnám napr. so vstrebávaním olejov, je to rozdiel. 


Olejček na nechty Essence mám už dlhšie a na výške som ho používala istý čas o sto šesť, dnes je tomu už inak, vstrebáva sa takmer hodinu, na čo nemá zvyčajne chuť, čas ani náladu. A zázraky som si nevšimla, že by robil, ale po odlakovaní, kedy sú nechty vysušené je to super riešenie. 

Tak vidíte, nie je to žiadna veda. Neodpustím si však jednu poznámku a tou je fakt, že v poslednom čase sa na nás zo všetkých strán čoraz viac tlačí biokozmetika a prírodná kozmetika, zastúpenie má už takmer v každej oblasti, ale ešte som nepočula o farebnom laku na nechty, ktorý by im neškodil, je to diera na trhu, ktorá doposiaľ nebola zaplnená a nerozumiem prečo. Vy áno?

A little bit of English: Nail file is the most important part of my life, I can not live without him. He saved me already in many situations as well as my Stockings save them from loops and other hangnail. The best is glass nail file, thanks to him my nails break down at least.



Na záver len pripomínam, že som bola nominovaná do slovenskej súťaže Bloger roka 2014, takže ak sa Vám môj blog páči, môžete za mňa hlasovať. 

zdroje článku:
http://www.exclusivenails.sk/tipy-amp-triky/gelove-nechty/aky-pilnik-pouzit/

Ako sa o nechty staráte vy? Používate pilníky a ak áno, aké najradšej? 

Komentáre

  1. Ja pouzivam ten papirovy/penovy pilnik, no o tech sklenenych uz jsem taky dost cetla a chtela bych ho vyzkouset. Ale ty kovove taky vubec nemam rada :-) A zaujal me ten krem, da se sehnat nekde v drogerii? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Flexitol som videla v Tescu alebo sa dá kúpiť v lekárni a je fakt dobrý.

      Odstrániť
  2. Kdysi jsem používala jen papírové pilníky, ale jsem ráda, že jsem konečně dostala rozum a pořídila si skleněný :D nikdy už ho nedám z ruky a dokonce existuje i skleněný pilník na paty, který je taky mnohem lepší než obyčejné kovové škrábátko ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak aj na päty? Tak to musí byť trieda, ešte som o ňom nepočula.

      Odstrániť
  3. Také nedám dopustit na skleněné pilníky. Poslední dobou jsem si oblíbila ale i pilník elektrický, který má jemné kovové plochy. Bez nalakovaných nehtů ale moc nevyrážím, nějak jsem si na to, že je mám nalakované zvykla a připadám si bez laku jako nahá :D. Nehty se mi hodně zlepšily po Biosilu a přijde mi, že před poškozením je celkem chrání podkladový lak, který díkybohu i zabrání jejich obarvení :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O elektrickom som ešte nepočula a hej aj ja si pripadám bez nalakovaných nechtov ako nahá, preto sa snažím lakovať aspoň v lete a počas roka najmä vtedy, keď sú dlhé.

      Odstrániť
  4. Máš pravdu, taky jsem někde slyšela, že skleněné pilníky jsou nejlepší. Kovové z manikúry nepoužívám vůbec. Jednu dobu jsem měla papírové, ale jsou moc jemné a moc nevydržely. Skleněný pilník je mým nejlepším pomocníkem. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno tie papierové sú také jemnejšie, niekomu to možno stačí, no ja po vyskúšaní tých sklenených už iné nechcem.

      Odstrániť
  5. Tak já jsem zastánkyní papírových, skleněné mě nenadchly.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja mám so sklenenými ten problém, že raz to padne na zem a mám dva pilníky. :( Treba si naň dávať oveľa väčší pozor, ako na papierový pilník

    Pozývam Ťa do mojej GIVEAWAY, v ktorej si môžeš zasúťažiť o kabelku, krásny náhrdelník a laky na nechty :) Nika z Break the Rules

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.