Najlepšie make-upy pre bleduľky


Narodiť sa so svetlým typom pleti je údel, s ktorým sa je potrebné popasovať. V našich európskych a hlavne slovenských zemepisných šírkach to nie je nič neobvyklé, avšak kozmetické spoločnosti majú niekedy zaujímavý meter čo sa týka svetlosti make-upov a tak sa stáva, že na náš trh dorazia make-upy výrazne tmavšie a nezodpovedajú naším potrebám. Sama som dlho hľadala a tápala, nebolo to ľahké, avšak podarilo sa mi nájsť pár vhodných adeptov a preto sa o ne chcem s vami podeliť, aby ste to mali pri výbere make-upu o niečo jednoduchšie. 

Prvou voľbou je určite Acnecolor light, ide o krém určený na krytie a liečbu akné, je skutočne svetlý, ale nebojte sa, nebude z vás mŕtvola. Vhodný je skôr pre školské časy, pretože nie je veľmi trvácny a aj obyčajná dažďová kvapka ho rozmaže. Najideálnejší je určite pre mastnú pleť a myslím, že má skôr ružový podtón.

Plusy:
  • svetlý odtieň
  • veľké balenie
  • lieči akné a vysušuje vyrážky
  • dobre kryje
  • neoxiduje na pleti
  • nízka cena

Mínusy:
  • trvácnosť
  • veľmi dotyku neodolný, rýchlo sa rozmaže. 

Max Factor Lasting Performance som dlho používala v odtieni 101 Ivory Beige, nedávno som zistila, že existuje v ešte svetlejšom odtieni 100. Po istom čase som ale zistila, že na mojej pleti oxiduje, to znamená mení farbu a tak ako som bola ráno svetlá, tak som v priebehu dňa zoranžovela a stmavla, veľmi neželaný efekt u make-upov. 

Plusy:
  • vysoké krytie
  • trvácnosť
  • nezhoršuje stav akné
Mínusy:
  • oxidácia 
  • vyššia cena

Značka Rimmel ma v poslednom čase veľmi príjemne prekvapuje, o najnovšom prírastku Lasting Finish sa ešte neviem objektívne vyjadriť, odtieň sa mi zdá pekne svetlý, ale nemám ho ešte otestovaný v ťažkých podmienkach, takže spomeniem len to, čo otestované mám a to je Stay Matte v odtieni 100 Ivory

Plusy:

  • vysoké krytie
  • nízka cen
  • nezhoršuje stav akné

Mínusy:

  • trvácnosť

Uzavriem to Dermacolom, kde si môže vybrať skutočne každý, hovorím o dejinami ospevovanom Make-upe Cover, ktorý sa vyrába v mnohých odtieňoch, tie svetlejšie nájdete hlavne v 101 drogérii alebo priamo v predajni značky. Aj keď sú plusy a mínusy počtom takmer na rovnakej úrovni, nezúfajte, aj napriek tomu je vynikajúci a jeho povesť hovorí sama za seba.

Plusy:

  • cena
  • zakryje úplne všetko
  • široká paleta odtieňov
  • neoxiduje na pleti
  • nízka spotreba


Mínusy:

  • efekt masky
  • nevsiakne sa do pokožky,
  • hutná konzistenica,
  • nekvalitné balenie,



Pri Dermacole ešte ostanem, pretože už dva roky je mojím najlepším kamarátom make-up 24h Control. Na blogu ho spomínam skoro stále a veru nie nadarmo, obľúbila som si ho pre jeho krytie, dlhotrvajúci efekt a odtiene, ktoré mi sedia, sú svetlé a neoxidujú na pleti. To krytie je síce vysoké, ale nie je to nič typu Make-up Cover, tento kryje menej, ale zase na druhej strane aspoň nevytvára masku.

Plusy:

  • vysoké krytie,
  • neoxiduje na pleti,
  • dlhotrvácnosť,
  • praktické balenie s pumpičkou,


Mínusy:

  • žiadne som nenašla

Kto vyhráva u mňa je už asi jasné, môjho šampióna zatiaľ nikto neprekonal, ale ktovie, možno raz nájdem niečo rovnako dobré. Mať svetlú pleť nie je žiadna výhra, ale zase to nie je žiadna tragédia ani príznak choroby, je to normálna vec, ktorá sa v našich zemepisných šírkach vyskytuje veľmi často, žiaľ kozmetické spoločnosti na vedúcich vápenky myslia zatiaľ málo, dúfam, že takéto tmavoty neponúkajú aj v Japonsku, to by sa podľa mňa neuživili. My im to zatiaľ celkom tolerujeme, stále, hlavne v mladšom veku panuje mylná predstava, že svetlá pleť potrebuje tmavší make-up nech nie je tak svetlá. Dnes už vieme, že to pravda nie je, ale aj tak občas podliehame tlaku značiek.

Z môjho testovania vyplynulo týchto pár pomocníkov bledých tvárí, ak viete o ďalších, píšte komentáre, rada otestujem niečo nové. 

Komentáre

  1. Dermacol make-up cover si chci poridit, ale asi spis jenom jako korektor a zaujal me i ten druhy Dermacol, svetly odstin s vyssim krytim shanim ale bojim se, aby me nevysusuoval, i ldyz trpim na akne, tak mam dost suchou plet. Ja aktualne pouzivam Rimmel Lasting finish a Rimmel Match perfection, zrovna jsem o nich i psala na blogu, Match perfection je moc fajn, akorat by se hodilo vyssi kryti :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten Cover aj ja používam už len ako korektor aj to veľmi ale veľmi výnimočne, len na príležitosti. Ten druhý Dermacol je vynikajúci, neviem, či vysušuje pleť, moju určite nie, ale moja pleť je mastná, takže ja si naň vždy musím dať ešte zmatňujúci púder. Recenzie na tvojom blogu som čítala, od Rimmelu som si teraz kúpila ten najnovší make-up, ten tekutý.

      Odstrániť
  2. Máš dobré nápady na články. Ja teraz pouzivam MaxFactor Lating Performance. Davnejsie som ho pouzivala a Tvoj clanok o MaxFactor mi ho pripomenul. No a kedze bol v zlave za 6 € tak bol hned v nakupnom kosiku. Suhlasim, ze po naneseni stmavne. Inak je fajn. So Stay Matte Rimmel som bola tiez spokojna /za tu cenu nie je co riesit/ a Aknecolor pouzivam iba lokalne na akne. Myslim, ze on by sa ani nemal pouzivat na celu tvar. Asi som mala aj ten Dermacol v s sklenenej nadobe s pumpickou /resp. neviem aky druh to bol, len viem, ze mal takuto nadobu a bol od Dermacolu/ a ten bol teda hrozny. Efekt masky. Kedze neviem presne, ktory druh to bol, tak s Dermacolom uz riskovat nebudem. Ak hladas nieco svetle, tak najsvetlejsie co som mala bol Alverde 4in1 Color & Care Foundation. Ten vsak strasne zaliezal do porov a nevydrzal dlhsie ako hodinu. Miesam ho teda s tmavymi make-upmi. Konkretne nim zosvetlujem AI od Biodermy a na takyto zosvetlovaci ucel je fajn. Ako tak rozmyslam, tak asi nepoznam make-up, ktory by som mohla odporucit. Taky este stale hladam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi ma potešil tvoj komentár, od Alverde som make-up ešte neskúšala, ale keď píšeš, že nevydrží tak to asi nie je nič pre mňa, v robote musí make-up držať na svojom mieste. Dermacol má aj iný make-up v skle myslím, že je to nejaký pre pleť s vráskami Gold tuším, ten som nikdy neskúšala.

      Odstrániť
    2. Preco si zrusila blog biela macka? :-(

      Odstrániť
    3. Veľa pracovných povinností a nedostatok času. Ale jedného pekného dňa sa vrátim :-)

      Odstrániť
  3. Dermacol makeup cover už taky nějakou dobu mám, akorát v drogérii jsou tak 4 odstíny a přes eshop není zrovna lehké ten správný odstín vybrat :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús 101 drogerie, tam býva tých odtieňov viac. V DMke je ten výber dosť zlý, to uznávam.

      Odstrániť
  4. Pěkný článek. Aknecolor mám taky a opravdu také doporučuji pro mastnou pleť, protože docela dost vysušuje, aspoň teda u mě. :-)
    giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mňa po čase vysušoval, takže som ho postupne prestala používať.

      Odstrániť
  5. Ďakujem za tipy! :) Ten Dermacol odporučím kamarátke, nakoľko hľadá nový make-up :)
    Zároveň ťa pozývam na moju Jarnú Giveaway, ktorá prebieha práve na blogu! :)

    LeušLifestyle

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výber make-upu je ťažká a veľmi dlhá cesta, ktorou som musela prejsť aj ja.

      Odstrániť
  6. Moc pěkný článek :). Já si teď pořídila ten Better Skin od Maybelline a musím říct, že je fakt super. Ještě nevím, jak je to se zlepšováním pleti, ale vypadá na obličeji hodně přirozeně, přitom i docela slušně kryje a vydrží na obličeji fakt celý den.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môj nový prírastok je Rimmel Lasting Finish, ale ak nebude dobrý tak isto otestujem aj tento nový od Maybellinu.

      Odstrániť
  7. Ahoj.

    Veľmi má zaujal tvoj blog, ktorý je pre mňa inšpiráciou. Máš naozaj kvalitne príspevky a verím, že aj ja budem raz taká dobrá a populárna.

    Prajem ti veľa veľa šťastia a plno nových fanúšikov.

    Bud-krasna-bud-in.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Aknecolor používam iba na vyrážky, poprípade na noc, aby sa mi vyrážka vysušila, doktorka mi neodporúčala ho používať ako každodenný make-up a Dermacol make-up cover je perfektný, ale používam ho iba ako korektor :) Dik za ďalšie tipy.

    theVandasdiary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej no aknecolor vysušuje, takže na to si treba dať pozor, počas strednej som to však na pleti nejako nepozorovala, takže to šlo aj ako make-up, dnes už to nejde. Na liečbu akné je ale vynikajúci.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.