Aj zlé počasie môže priniesť pekné zážitky


Prvý májový víkend nám počasie príliš neprialo, žiaľ tento faktor ovplyvniť nedokážeme, zato nás ovplyvňuje nepekné počasie vcelku dosť. Odhliadnuc od zdravotných problémov meteosenzitívnych ľudí nám akosi automaticky klesá dobrá nálada, slniečko nesvieti a my sme z toho mierne znechutení. Prinášam preto niekoľko tipov, čo robiť, keď to vonku nevyzerá príliš prívetivo.

Nájsť si aktivity keď je vonku pekne je strašne jednoduché, ale viete ako sa vraví, frajer je ten, ktorí sa dokáže vynájsť aj v zlej situácii. Ono také neprívetivé počasie prináša so sebou kopec výhod, len o nich nevieme.


1. Konečne máte čas dočítať knihu, ktorú ste začali čítať ešte v zime, ale nejako nevyšiel čas na uzatvorenie príbehu, dočítanie poslednej kapitoly. Možno ste sa dokonca do čítania vianočného darčeka ani nepustili, upršané počasie vám v tomto dokáže veľmi pomôcť. Uvarte si teplý čajík, otvorte knihu a ponorte sa do deja, ak si naň ešte spomínate, ak nie, je načase oživiť si spomienky. Mojou výzvou je Cuckoos calling, som už v polovici, ale ešte stále nie som v cieli. 
2. Spoločenské hry sme hrávali možno skôr ako deti, teraz sa to už vraj až tak nenosí, no podľa mňa je to len akýsi predsudok, nehovorím tu o hraní pokru, to už je mierny hazard, ale nejaká logická spoločenská hra dokáže utužiť rodinné či priateľské vzťahy, precvičiť pamäť, navodiť príjemnú atmosféru a skvelo nás odpútať od starostí bežného života. Úprimne som už dávno nič z toho nehrala, najviac takéto aktivitiy realizujeme na Vianoce, predsa len mimo nich je väčšina našej rodiny rozlezená po svete a tak logicky ubúda počet potencionálnych hráčov.


3. Vytriediť si šatník nie je nikdy na škodu, určite v ňom objavíte veci, ktoré už nie sú použiteľné ani len na domáce použitie alebo práve naopak nájdete konečne to vaše milované červené tričko, ktoré sa vám pred rokom "kdesi stratilo". Navyše ozdravenie vašej skrine je fakt oslobodzujúci pocit. Použité oblečenie sa už dnes dá zúžitkovať na rôzne účely - zbierky sa konajú takmer vždy a takmer všade. 

4. Vybrať sa na výlet do prírody - áno, s malými deťmi to asi nie je úplne ideálne riešenie, ale má to aj svoje výhody, deti sa unavia, nadýchajú sa fakt čerstvého vzduchu a vy máte istotu, že takýto nápad už veľa ľudí mať určite nebude, takže aspoň budete mať k dispozícii všetky atrakcie len pre seba.

5. My blogerky tento čas dokážeme využiť skutočne efektívne a asi viete ako - predsa písaním takýchto postov, ten dnešný vznikol v práci, ráno ma kopla múza, dostala som skvelý nápad a tak ho aj realizujem, pretože odkladanie si vecí na neskôr nepatrí veľmi medzi moje zásady.


6. Rozvíjať ručné práce, konečne sa pustiť do nejakých vlastných tvorivých aktivít, nemusíte sa báť, nemáte to tak úplne čo dočinenia s talentom, návodov na nete nájdete dnes plnú hŕbu a je len na vás, či si vyrobíte vlastnú nástenku, domácu pleťovú masku alebo čokoľvek iné, čo sa vám páči. Ja sa dlhšie zbieram na tú nástenku, ale nejako som sa k nej ešte nedostala.


7. Počasie sa síce ovládať nedá, ale dá sa premiestniť za lepším počasím inam. Čiastočne som tento bod počas víkendu splnila, síce to nebolo nejako ďaleko a počasie bolo odbodné vo Viedni ako v Bratislave, ale aj napriek tomu sme si výlet maximálne užili. Získala som nových kamarátov, spoznala som toto mesto opäť o niečo viac, s poľutovaním zistila, že kozmetika tu je omnoho lepšia, premakanejšia, je tu viac drogérii s lepším výberom, dokonca lepším ako v Čechách. Užili sme si aj Prater, kde sme vystihli hodinu vstupu na atrakcie zdarma, dali sme si tradičný Vienna Schnitzel, ktorého rozmery ma doslova položili, som vcelku dobrý jedák, ale toto bolo nad moje sily. Skrátka to bol super výlet, ani veľmi nepršalo a celkovo nás počasie takmer v ničom neobmedzovalo. 

Ako vidíte, také zlé počasie nie je vlastne vôbec zlé a prináša so sebou kopec možností, hlavné je nepodliehať panike, nájsť si vždy nejaký program a neklesať na duchu, hlavne si nepúšťajte žiadne melancholické pesničky, radšej si pozrite dobrý film. 

Komentáre

  1. Super příklady. :) U nás dnes celý den prší, tak to vidím, že se co nejdříve vrhnu na vytřídění oblečení.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak potom je tento článok ako stvorený pre teba. Aj v Bratislave sa už ochladilo a zamračilo.

      Odstrániť
  2. milujem spoločenské hry! a teraz mi škaredé počasia vyhovovalo, lebo som aspoň neľutovala, že sa musím učiť :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nakoniec sa v tom zlom počasí dá nájsť pár výhod, v peknom počasí sa učilo ťažko, hlavne na štátnice, to som rada že je už za mnou, ale aj pracovať v budove, keď je vonku pekne je oničom, ale keď je škaredo tak to vítam.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.