Epilácia s Baleou nie je práve najlepší nápad

Viete, že mám Baleu veľmi rada, v mnohých oblastiach sa na ňu dá 100% spoľahnúť, má krásne obaly, vždy prináša niečo nové a častokrát predčí svojich drahších konkurentov, v oblasti depilácie sa na ňu spolieham na 100%, ale epilácia s ňou pohorela.

Neviem ako vy, ale pojmy depilácia a epilácia si aspoň ja zvyknem zamieňať. Takže stručne a pre ujasnenie terminológie sa depiláciou rozumie krátkodobé odstránenie chĺpkov čiže holenie pomocou holiacej peny, depilačnej peny či depilačného krému. O epilácii hovoríme vtedy, ak ide o trvalejšie odstránenie chĺpkov a sem zaraďujeme hlavne epiláciu voskom, cukrovou pastou, lesarom, IPL atď. 

Takže už všetci vieme, že dnes budem hovoriť o epilácii pomocou voskových pásikov a teplého vosku, všetko od Balei. V minulosti som zvykla používať Veet, ale zmena je život, takže som skúsila aj Baleu, avšak nebol to dobrý nápad poviem vám narovinu. 


Začnem pásikmi pre oblasť bikín s aloe vera a mandľovým olejom. Zloženie znie skvelo, pásiky sú krásne ružové, oddeľujú sa od seba dobre, priložíme, nahrejme a strhneme - a čo sa stane? Nič, teda skoro nič, vytrhne to nejaké 3 chĺpky a všetko ostatné je bezpečne ďalej na svojom mieste. Takto si to teda nepredstavujem, skúšam znovu a znovu a stále nič. Jednoducho, nech som sa snažila akokoľvek tak sa nič nedialo, skúšala som aj Veet na oblasť bikín a podpazušia a tie rozhodne stoja za to, s Baleou sa nedajú porovnať, sú 100krát lepšie. 

Záverečný verdikt: 1 bod z 5 za estetickú stránku, účelnosť nulová


Na odporúčanie kamarátky som to s Baleou skúsila ešte raz v podobe teplého vosku. Táto metóda ma vždy lákala, ale akosi som sa bála, že to neprežijem a nezvládnem. Moje obavy však boli úplne zbytočné. Balea teplý vosk roll-on s vôňou lesného ovocia a aloe vera vonia fakt senzačne, aj sa s ním vďaka roll-onu dobre pracuje, stačí ho nahriať v mikrovlnke na pár sekúnd a môžete začať. Tento vosk na prvé použitie aj niekde fungoval, ale nebolo to 100%, na dosť miestach mi chĺpky ostali, takže som to potom skrátka musela doholiť. V porovnaní s pásikmi je rozhodne účinnejší, ale nie je to ono. Takže som sa žiaľ chĺpkov zatiaľ na dlhší čas nezbavila, ale nebojte sa, ja sa len tak ľahko nevzdám. 

Záverečný verdikt: udeľujem až 2 body, niečo to spraví, ale zázrak to nie je. 

Ak teda uvažujete o samoepilácii pomocou vosku, odporúčam radšej zainvestovať viac a skúsiť Veet alebo zájsť do salónu, je to na vás, Baleu by som však nevolila. Najideálnejšia je určite laserová metóda, ale tá ja drahšia a časovo náročnejšia. Osobne používam najčastejšie klasickú depilačnú metódu - žiletka a pena na holenie, v tomto prípade je najlepšia pena práve od Balei.
A čo vy? Epilácia alebo depilácia? Skúšali ste už aj profesionálne ošetrenie v salónoch?

Komentáre

  1. hej, hej, mala som ten tekutý vosk od Baley a bola som s ním veeľmi spokojná, dokonca to menej bolelo. No, tento rok som si kúpila pásiky a veľké sklamanie. Neboli na oblasť bikín, ale na stehná, no nič neodtrhli, bolelo to riadne, už nikdy viac. Aspoň, že pekne voňali :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já mám epilátor, takže tohle díkybohu řešit vůbec nemusím :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som neskusala nikdy ale vraj je to dobre len sa bojim bolesti

      Odstrániť
    2. To som neskusala nikdy ale vraj je to dobre len sa bojim bolesti

      Odstrániť
  3. Keď už vosk, tak používam domáci aplikátor. Mám pocit že to bolí oveľa menej ako pásiky a hlavne, funguje takmer na 100% :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. S týmto súhlasím. Oproti Veet sú neporovnateľne horšie.

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc děkuji za recenzi, jsem ráda že vím, že nemá smysl si tenhle výrobek vůbec kupovat. Jinak mám ale také značku Balea moc ráda, je to jedna z těch kvalitnějších levných drogérkových značek. Chtěla jsem se ještě zeptat, když už jsme u té epilace, jestli tu není někdo, kdo podstoupil toto? Jedná se o laserové odstranění chloupků. A mě moc zajímají osobní zkušenosti než bych do něčeho takového šla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na to by som sa určite dala, no z časového a finančného hľadiska to momentálne nezvažujem. Osobne neviem teda či to zaberá, ale podľa mňa áno.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.