Šošovky TOPVUE AIR for Astigmatism


Dlho som sa zastrájala, že iné značky šošoviek skúšať nebudem, avšak zmenila som názor a vďaka spolupráci s e-shopom sosovky-kontaktne som sa dostala k šošovkám Topvue určené pre astigmatikov. Ide o mesačné, silikón-hydrogélové šošovky, teda mäkké kontaktné šošovky. 


Balenie šošoviek na mňa pôsobí tak nejak trochu staromódne, chcelo by to inovovať. To si však dokážem odmyslieť, čo ma však trochu zarazilo bol počet šošoviek v balení - 3 kusy, asi sa to myslí tak, že nosíte jeden pár a máte k dispozícii jednu náhradnú šošovku. Spočiatku som to nechápala, no potom si uvedomila, že zvyčajne mávajú ľudia rôzne dioptrie, takže si objednávajú naraz dva balíčky, nie jeden ako ja a v takom prípade sú 3 šošovky v balení celkom logickým riešením. 

Samotné šošovky sa veľmi dobre do očí nasadzujú, sú pomerne pevné a úprimne, mne pripadajú trochu tvrdšie než šošovky Acuvue, ktoré používam bežne. Vyberanie šošoviek je trochu náročnejšie práve kvôli z môjho pohľadu vyššej tvrdosti šošoviek. Viete, že šošovky nosím už pár rokov a teda akú-takú prax s ich manipuláciou mám, tieto mi však robia mierne problémy. 

A teraz už logicky nasleduje vysvetlenie, prečo som skúsila inú značku šošoviek? Skrátka preto, že moje oči majú tendenciu extrémne rýchlo sa vysušovať, so šošovkami v klimatizovanom prostredí hádam ešte rýchlejšie a preto som chcela skúsiť tieto nové.

Šošovky som používala týždeň, dlhšie to moje oči s týmito šošovkami nezvládli. Jedna šošovka ma tak hrýzla, že som si ju musela vymeniť za novú - ešte že je v balení jedna navyše. Šošovky moje oči vysušovali rovnako ako moje predchádzajúce šošovky Acuvue, čiže žiadna zmena, k lepšiemu ani k horšiemu. Navyše tieto šošovky dosť často spôsobovali aspoň mne neostré videnie, len tak počas dňa, nie pri nasadení a to je niečo, čo by sa fakt stávať nemalo.

Tieto šošovky mi žiaľ nesadli, pripadajú mi tvrdšie ako by mali byť a navyše nevidím s nimi ostro po celý deň, za seba ich určite neodporúčam. So šošovkami však platí, že každému sedia iné, neviem čím to je, ale je to tak.

Hodnotenie: 1 bod za ľahké nasadzovanie

A čo vy? Skúšali ste tieto šošovky?Ako znášate šošovky v klimatizovanom prostredí?


Komentáre

  1. Dnes mi akurát tieto šošovky prišli zatiaľ sú celkom dobre uvidím po čase

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak napíš potom svoje dojmy, mne veľmi nesadli, tak som zvedavá.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.