Upokojujúca vôňa levandule v kozmetike

Kozmetika s levandulou

Levanduľa je bylinka, ktorá sa vyznačuje svojimi upokojujúcimi a protizápalovými účinkami. Má špecifickú, ale veľmi príjemnú vôňu, ktorá už na prvé ovoňanie pôsobí skutočne upokojujúco, máte pocit, že všetky starosti odplávali kamsi preč. Ak za sebou máte náročný deň, spravte si levanduľový kúpeľ, budete sa cítiť ako znovuzrodená. Levanduľa našla svoje uplatnenie aj v kozmetike všetkých kategórií, či už telovej, vlasovej alebo aj pleťovej. A keďže som si jej vôňu naozaj zamilovala, vlastním momentálne 3 naozaj skvelé kúsky.

Kneipp sol do kupela levandula

Prvým z nich je soľ do kúpeľa značky Kneipp - Sny Provensálska. Soľ má naozaj výraznú levanduľovú arómu, takže jej stačí nasypať len trocha. Po rozpustení zafarbí vodu krásne dofialova a relax sa môže začať. Nevšimla som si, že by soľ nejako pokožku vysušovala, avšak doplnenie živín v podobe telového krému je určite vítané. Soľ mám v balení 60 g a myslím, že sa tak rýchlo neminie. 

Hodnotenie: 5/5 bodov.


Nasledujú vlasy v zastúpení šampónu Garnier Ultra Doux Recette Provence Levanduľa a ruža. Šampón je určený na normálne vlasy bez lesku. Vytvára bohatú penu, je číry a vlasy sa mi s ním mám pocit mastia pomalšie, ako bežne. Umývam si ich tak ako zvyčajne každý druhý deň, no niekedy aj každý tretí. Pre pohodlné rozčesávanie určite odporúčam nevynechať kondicionér, pretože šampón vlasy umýva a kondicionér im dodáva potrebné živiny. Mojím vlasom takéto číre šampóny veľmi prospievajú, zistila som, že pre mastné vlasy sú číre a jemné šampóny trefou do čierneho.

Hodnotenie: 5/5 bodov.

Avon sprej na nohy

Trojicu levanduľových zázrakov uzatvára Upokojujúci sprej na chodidlá a lýtka od Avonu. Poradila mi ho kolegyňa v práci, vraj dokáže neutralizovať zápach v topánkach. Tak som to otestoval a naozaj to funguje, nemusíte sa báť, podrážka sa vám po nanesení spreja nebude kĺzať, levanduľovú vôňu budete cítiť len trocha, pretože sprej nie je nejako výrazne aromatický, avšak svoj účel určite splnil. Rozprašovač funguje vynikajúco a som si istá, že tento sprej sa dá určite všestranne využiť.  

Hodnotenie: 5/5 bodov

Kúpu ani jedného z produktov neľutujem, najviac sa mi páči soľ do kúpeľa, ktorá vôňa po levanduli naozaj výrazne. Občas si ju pridávam aj do kúpeľa na nohy, skrátka je to môj taký momentálny miláčik. 

Čo vy a levanduľová kozmetika? Páči sa vám jej vôňa? Používate nejaké produkty s vôňou levanduľe?

Komentáre

  1. Levanduli mám ráda a už 2x jsem se snažila, si jí vypěstovat sama ze semínek. Bohužel ani jednou mi z nich nic nevyrostlo. :D Doma mám momentálně levandulový sprchový gel a bylinnou koupel s levandulovým olejem. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pestovať som sa ju ešte nepokúšala, väčšinou mi aj tak všetky kvety v kvetináčoch zvädnú.

      Odstrániť
  2. ja moc levandulu nevyhľadávam v kozmetike, no mala som také mliečko do kúpela od avonu a bolo fajn :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja som ju nejako nehľadala, ale nejako sa mi to zapáčilo

      Odstrániť
  3. Vůně levandule se mi v kosmetice líbí, měla jsem deo sprej na nohy od Avonu a špatný nebyl, jen tu vůni levandule trochu přebíjel alkoholový odér.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten sprej mi poradila kamarátka, tiež som čakala, že bude voňať viac levanduľovo.

      Odstrániť
  4. ten šampon od Garnier mám a miluju ho! ♥
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tieto druhy šampónov Garnier Ultra Doux sú výborné, nezaťažujú vlasy, pekne voňajú a na výber je toľko možností.

      Odstrániť
  5. Milujem levanduľovú vôňu, ale hlavne farbu ! Jeden šampón z rady Garnier Ultra Doux som mala, a musím povedať, že bol dobrý :)
    Taktiež mám pocit, že na vlasy sú lepšie tie "číre", čiže jednoduchšie v obsahu... Medzi moje obľúbené patrí aj napríklad obyčajný žihľavový šampón od Dixi alebo Coop Jednota :)
    PS : veľmi ma potešila tvoja odozva v komentároch na mojom blogu, veľmi pekne ďakujem, že si si našla čas, a podelila sa so mnou so svojimi názormi :)
    Máš veľmi pekný blog, dávam odber :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow teda ďakujem a verím, že sa ti bude na mojom blogu páčiť.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.