Dva nie veľmi vydarené krémy na ruky


Zima nás už akosi automaticky núti krémovať si ruky častejšie ako počas iných ročných období. Chlad, vietor či mráz vedia na rukách narobiť peknú neplechu, ak máte navyše zvýšenú citlivosť rúk na chlad ako ja, krémovaniu sa nevyhnete. Dnes to žiaľ nebude o nejakých extra výživných krémoch, povedala by som, že sa hodia skôr do kancelárskych priestorov alebo na leto. 


Návšteva poľského mesta Wroclaw vniesla do mojich zásob aj kokosový krém na ruky Ziaja.  Ziaja má už vybudované vcelku dobré meno a tak nejako som čakala, že aj tento krém bude rovnako úžasný, ako mnou doposiaľ otestované produkty tejto značky. Sklamem vás, nie je tomu tak. 

Od krému na ruky očakávam rýchle vstrebávanie, no predovšetkým riadnu dávku hydratácie bez pocitu vysušenia. Kokosový krém sa síce vstrebáva rýchlosťou blesku, ale ruky vôbec nevyživuje, práve naopak, vysušuje ich, nejako sa podľa môjho názoru krém minul účinku. Už som skoro na dne balenia a som rada, pretože ďalší si rozhodne nekúpim. Považujem ho za doposiaľ najhorší krém na ruky, aký som mala tú česť vyskúšať. Navyše ma ani vôňa neoslovila.

Hodnotenie: slabý 1 bod z 5 za rýchle vstrebávanie.



Podstatne lepšie hodnotím Dermacol Natural - Výživný mandľový krém na ruky. Krém obsahuje mandľový olej a glycerín. Dávnejšie som mala v obľube krém na ruky od Avonu s glycerínom, takže som sa zloženiu tohto krému vcelku potešila. 

Krém má hutnejšiu konzistenciu, takže sa aj trochu dlhšie vstrebáva. Jeho vôňa ma vcelku prekvapila a žiaľ opäť vôbec nie v pozitívnom zmysle, čakala som niečo krajšie, čo by mi viac pripomínalo mandle. A účinok? Ruky nie sú po aplikácií suché, avšak hydratáciu som čakala akosi väčšiu na to, že krém obsahuje olejové zložky. Ak ho však nanesiem na ruky v hrubšej vrstve večer pred spaním ako masku, vie sa o ruky základne postarať, zázraky však nečakajte a ak máte popraskané ruky, obávam sa, že vám nepomôže.

Hodnotenie: 2 body z 5, podpriemer

Na také bežné denné nakrémovanie používam momentálne hlavne Dermacol, v práci sa snažím konečne doraziť krém Ziaja a keď je už naozaj zle a pokožka na rukách ma páli, siaham po olivovom kréme na ruky od Balei. Doma na východe mám svojho ďalšieho miláčika a to jahodovú Neutrogenu, ktorú si asi kúpim aj sem alebo siahnem po kréme objavenom minulý rok z dielne Balea, našťastie ho majú stále v predaji. 

A čo robiť s popraskanými rukami? Mne najviac zaberá krém Fucidin, ktorý je však žiaľ len na lekársky predpis. Alternatívou je neustále krémovanie rúk, nielen v zime, ale počas celého roka, ruky sa tak stanú odolnejšie vonkajším vplyvom. Ako SOS trik odporúčam naniesť akýkoľvek krém v hrubej vrstve, navliecť bavlnené rukavičky a nechať pôsobiť čo možno najdlhšie, pol hodiny aj viac ak treba, zlepšenie sa dostaví okamžite. 

Aký je podľa vás najlepší krém na ruky? Mávate aj vy v zime problém s pálením a praskaním pokožky na rukách? Aký je váš osvedčený recept na tento problém?


Komentáre

  1. som prekvapená z nízkych hodnotení, ziaju som chcela vyskúšať, tak mám jasno :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ziaju určite skús, len iný variant krémov, kozia rada je vraj veľmi dobrá.

      Odstrániť
  2. Ja som od Dermacolu vyskúšala síce iný typ krému, ale absolútne súhlasim, žiadna hydrátacia a dokonca mierne vysušenie. Takže rozhodne sklamanie. V poslednom čase ma veľmi milo prekvapilo krémy od Avonu, ktoré perfektné hydratujú. A tiež niektoré novinky krémov od Cien.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z Avonu som si dlhé roky kupovala krém s vitamínom E a glycerínom, zvyčajne som si ho kúpila vo vianočnom období, kedy bol v ponuke a používala som ho potom počas roka, bol fakt úžasný. Cien som skúšala zatiaľ len jeden a nesedel mi.

      Odstrániť
  3. Celkem mě překvapil SOS Repair od Dermacolu, který teď testuju. Koupila jsem ho jen z toho důvodu, že byl hodně chválený, a musím uznat, že umí :) Není tolik hutný jako vazelína, modrá Indulona, Nivea v plechovce a podobné, ale na běžné promazávání suchých rukou stačí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od SOS by už človek fakt čakal, že to niečo spraví. Mala som dávnejšie SOS Nivea, len vzorku, ale bola som spokojná.

      Odstrániť
  4. ja mám kakaový od ziaji a tiež ako žiaden zázrak sa nekoná ... ďalší už potrebovať nebudem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani kakaový? No tak ako vidím, krémy na ruky Ziaja radšej vynechám úplne.

      Odstrániť
  5. Tak to spise zkus kozi krem na ruce ten je vyborny! :-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja aktualne pouzivam krem na ruce od Dove, ktery ruce krasne zjemni, ale na druhou stranu je to zase kvuli obsahu silikonu, takze z nej mam porad takove smisene pocity. A druhy rozdelany krem mam mandlovy od Weledy, ktery je skvela a ta vune je nadherna :) Jinak kremy od Balei mam taky rada, mam variantu s papajou a jsem s nim spokojena :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že si toho už vyskúšala tiež pomerne dosť. Dove som zatiaľ nemala, všetko ostatné som skúšala, ale krémy na ruky nie, nejako nevyšlo. Welede je vraj skvelá značka, ja som zatiaľ skúšala len mini verziu ružového radu rose a bol veľmi dobrý.

      Odstrániť
  7. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Skoda ze si vobec nekremujem ruky, potia sa mi tak, ze keby na ne isiel este nejaky krem bola by to cista pohroma :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je fakt nepríjemné, možno skús nejaký ľahký krém alebo si nakrémuj len vrchnú časť rúk, keď je najhoršie. Krému sa dá vyhnúť aj používaním hydratačných mydiel napr. Dove alebo detské mydlá sú na tento účel ideálne.

      Odstrániť
  9. V zimě jsou moje ruce jak dva zombíci:( Jsem totiž expert na ztrácení rukavic, a tak mám věčně ruce vysušené a popraskané. Ale teď jsem objevila krém na ruce Nivea - Repair & Care a ten je teda fakt dorbý. Doporučuju:)

    ...Instantní krása...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už bez rukavíc radšej neopúšťam dom. Minulý rok som si len tak v autobuse zabudla jedny fakt krásne, takže od tej doby mám troje rukavice, aby ak jedny stratím, tak nemrznem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.