Jahoda, kakao, Wroclaw a moje pery


Ani neviem, či by sa našiel človek, ktorý by v zime nepoužíval aspoň jeden balzam na pery. Aj keď to chlapi s kozmetikou nezvyknú preháňať, občas ich žiaľ zima dobehne a po balzame siahajú aj oni. My ženy narozdiel od mužskej časti sveta vlastníme tých balzamov hneď niekoľko, sama mám otvorených tuším 5 alebo aj viac? Už si nie som istá. Dnes vám predstavím svoju zimnú jahodovo-kakaovú starostlivosť o pery.

Pevne verím, že ste videli veľmi peknú rozprávku 12 měsíčku. Ten príbeh poznáme všetci, no jej pomerne nové české spracovanie sa mi veľmi páči, dávali ju aj tieto Vianoce. A čo dostala Maruška ako jednu z úloh? No priniesť v zime jahody. A tak nejak som aj ja vytiahla svoj letný poľský objav Carmex Jahoda až v zime. 


Kupovala som si praktické balenie v tube. Balzam by mal pery zjemňovať, chrániť a ošetrovať. Balzam naozaj sladko vonia, ale pozor, chuť mi pripadá trochu chemická, nie nebojte sa, nejem ho, ale zopárkrát som ho nechtiac ochutnala, dala som si ho totiž na pery viac, ako bolo treba. Balenie je pekné, bez poškodenia, drží, v tomto smere všetko funguje. 

Z hľadiska účinkov je to balzam nejakej strednej úrovne, dosť dlho trvá, kým sa vstrebe, takže odporúčam nanášať fakt jemnú vrstvu. Perám dodáva takú priemernú hydratáciu, ak je veľká zima, tak žiaľ zvykne pery vysušovať, hlavne ak sú extra suché. Toto ma trochu na tomto balzame sklamalo. Navyše je potrebná častejšia aplikácia. 

Neosvedčil sa mi veľmi ani ako podklad pod rúž, keďže sa do pier pomaly vstrebáva, tak by ste museli dlho čakať za aplikáciou rúžu, čo nie je veľmi praktické. Odporúčam ho skôr ako balzam na miernejšie ročné obdobia. V jeseni mi vcelku vyhovoval, ale teraz v zime veľmi nie. EOS je neporovnateľne lepší a zatiaľ u mňa ostáva balzamom č. 1, tromfol už dokonca aj Avene Cold Cream.

Hodnotenie: 3 body z 5 

Aj druhý balzam Ziaja Kakaové maslo som si doviezla rovnako ako Carmex z mojej letnej dovolenky vo Wroclawe. Ja viem, túto dovolenku spomínam často, ale bolo mi tam veľmi dobre a dúfam, že to mesto ešte minimálne raz navštívim.


Balzam je mierne hnedej farby, sladko kakaovo vonia, tá vôňa sa mi veľmi páči, chuť balzamu mi nepríde chemická, opäť žiaľ došlo k neželanej ochutnávke. Balenie v tube mám rada, ale to už viete. Poďme sa teda pozrieť na to, čo balzam dokáže.  

Rovno prezradím, že je lepší ako Carmex. O jeho účinkoch si môžete prečítať na tejto stránke. Balzam je naozaj veľmi jemný, do pier sa vstrebáva pomalšie, ale je to o niečo lepšie ako Carmex. Pery hydratuje dostatočne a to aj v zime, sú jemné a čo je najlepšie, nie je potrebná jeho častá aplikácia. Rúž sa naň nanáša horšie, treba dlhšie čakať, pretože samotný balzam je hutnejšej konzistencie, takže opäť pozor na množstvo. Tento balzam si rozhodne získal moje srdce.

Hodnotenie: 5 bodov z 5

Z hodnotenia je vám už asi jasné, kto je lepší. Carmex original som nikdy netestovala, možno by mi sedel, tento jahodový však na zimu neodporúčam. Naopak Ziaju odporúčam na 100%, už má v mojej kabelke svoje čestné miesto. Carmex si počká na jar. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či aj vás chytá balzamová mánia a ktorý je pre vás ten naj.

Komentáre

  1. Carmex v tube mám aj ja ,no používam ho len na noc pretože ten "leskový" efekt nemám rada...no ten original v kelímku odporúčam!do laty dá cez noc pery v akomkoľvek stave!!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Carmex mám ten klasický, ta jeho "vůně" mě docela odrazuje, ale doma se s ním sem tam máznu :) Jinak můj současný oblíbenec je od Yves rocher.

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ten môj vonia úžasne, len tie účinky sú na tom horšie.

      Odstrániť
  3. S Carmexem originalem v kelimku mam zkusenost a muzu rict, ze je skvely :) Jinak je taky na zimu hodne dobry mesickovy balzam Alverde :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No neviem, mala som dávnejšie ten balzam Alverde a posunula som ho ďalej, bol veľmi hutný a nevedela som s ním pracovať.

      Odstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Odpovede
    1. Aj ja som v poslednom čase čoraz viac v obchodoch s kozmetikou Ziaja, hoci je ťažšie dostupná, oplatí sa za ňou trochu pocestovať prípadne si ju objednať.

      Odstrániť
  6. Ja mám strašne suché pery a buď používam neutrogenu, eos alebo hojivý zázrak od Oriflame :)
    https://tobecreativehasnolimits.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja mávam dosť suché pery, EOS zaberá aj tento balzam Ziaja, hojivý zázrak som neskúšala a Neutrogena u mňa nefungovala.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.