Mojich 5 pomocníkov v starostlivosti o pleť

Pletova rutina

Ako sa nedávno dočítala v knihe Lekcie Madam Chic o svoju pleť by sme sa mali náležite starať, koniec koncov sme ženy a tak nejako sa od nás očakáva byť stále tip-top. Týchto 5 produktov používam denne a viem, že sa na ne môžem 100% spoľahnúť. 

Odlicovanie pleti

Deň začína ránom a moje ráno začína olivovým mydlom Soaphoria. Už dlhšie som túžila niečo od Soaphorie vyskúšať a to hlavne preto, že značka sa vyrába na východnom Slovensku, odkiaľ sama pochádzam a jednak preto, že ide o prírodnú kozmetiku. Mydlo má jemnú vôňu, kto používa prírodnú kozmetiku tak si tú vôňu asi vie predstaviť. Ubúda veľmi pomaličky, keďže ho používam len na čistenie pleti, pleť nevysušuje ani pri používaní dvakrát denne. S mydlom som veľmi spokojná a asi mi bude spoločnosť v kúpeľni robiť ešte dlho. 

Po rannom vyčistení pleti nasleduje príprava pleti na make-up. Keď som čítala o dôležitosti podkladového krému pred pár rokmi, len som sa chytala za hlavu, aká zbytočnosť, ale svoj názor som prehodnotila a zistila som, že ten podkladový krém fakt robí svoju službu. Ja som si zamilovala Biodermu Hydrabio Legere, čo sa pleťových krémov týka som náročnejšia a nesadne mi hocičo, takže ak natrafím na niečo fakt dobré, tak sa toho držím. O kréme a jeho úžasných vlastnostiach som už písala v tomto článku, nie je čo dodať, je úžasný.

Večer, len čo prídem z práce, vrhnem sa do odličovania pleti, nikdy by som si nedovolila spraviť svojej pleti takú hlúposť ako ísť spať neodlíčená alebo sa odlíčiť až tesne pred spaním, pleť potrebuje dýchať a nie byť zahalená vrstvou make-upu od rána do večera. V zime siaham po odličovacích mliekach, v lete sú to skôr micelárne vody. Momentálne používam odličovač a tonikum 2 v 1 od Yves Rocher, ktorý krásne vonia a odličuje dokonale make-up, avšak ako očný odličovač ho neodporúčam, štípe v očiach. Viac sa o ňom dočítate tu

Keďže som začala používať tekuté očné linky, tak mi už len tak hocičo na odlíčenie očí nestačí. Používam olejové odličovače, micelárky sú na tekuté linky slabé. Tento dvojfázový odličovač Balea je za fakt smiešnu cenu a odličuje úžasne, nemám dôvod meniť. Ak ho porovnám s dvojfázovým odličovačom Eucerin, tak je možno o trochu horší, ale nič zásadné. 

Krem a olej na plet hydratacia

Po odlíčení si pleť opäť umyjem mydlom Soaphoria a nanesiem nejaký výživný produkt. Najčastejšie používam Bio regeneračný pleťový olej Levanduľa od Saloos.  Mojej mastnej pleti olej vyhovuje, dokonale ju hydratuje, čo je zvlášť žiadúce v zimných mesiacoch.

Občas aj večer zvyknem používať krém od Biodermy, avšak ako nočný krém nie je úplne ideálny. Na oblasť krku a dekoltu však postačuje. Rovnako používam niekedy aj Tonikum Yves Rocher, tiež hlavne na krk a dekolt. Aj o túto oblasť by sme sa mali náležite starať, presne tak ako o pleť. Očný krém momentálne nepoužívam, ale obzerám sa po nejakom vhodnom. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké pleťové produkty používate vy. 

Komentáre

  1. Keď spomínaš ten olej od Saloos a mastnú pleť, ja som kedysi mala olejový odličovač. Veľmi som sa bála ho použiť, lebo mám mastnú pleť a bála som sa, že sa strašne vyhádžem, ale bol úúúžasný! Asi sa k nemu vrátim, pretože odličovať linky micelárkou je ozaj desivé.
    Ja inak používam čistiaci gél a micelárnu vodu od Biodermy - ráno aj večer. Pleť potom pripravujem na make-up tonerom a hydratačnou emulziou od Medicell. A večer ak je treba, tak použijem krém, opäť od Biodermy. Musím povedať, že odkedy používam kozmetiku z lekárne - predtým Avéne a teraz Biodermu, neskutočne sa mi zlepšila pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som používala kozmetiku z lekárne v podstate odkedy som začala mať problémy s akné a nezaznamenala som extra zlepšenie, skôr mi pomohli predpísané mastičky a gély ako podporné lekárenské produkty. Ak si však mám vybrať nejaký krém, tak siaham po dermatokozmetike, vyskúšala som toho veľa a takmer každej značky Avene, La Roche-Posay, Bioderma, Eucerin a sedeli mi hlavne hydratačné krémy a micelárne vody, tiež považujem za účinné a zázračné termálne vody, ale čo sa liečby akné týka tam bola táto kozmetika u mňa slabá. Strach z olejov plne chápem, dlho som ho prekonávala.

      Odstrániť
  2. Pri prvych dvoch balenia tejto Biodermy som bola nadsena. Potom som zacala viac pouzivat prirodne kremy a pri tretom baleni mi uz nejako zacal vadit ten silikonovy pocit na tvary. Kazdopadne co sa tyka hydratacneho ucinku je vyborny. Mydlo vyzera zaujimavo. Ak ho porovnas s Dove, ktore si pouzivala doteraz, ktore je lepsie?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím priznať, že porovnávať tieto dve mydlá je fakt ťažké, zdajú sa mi rovnaké, pre mňa možno Dove vedie tou svojou krásnou vôňou, inak je to podľa mňa to isté.

      Odstrániť
  3. Soaphoria musím vyzkoušet!!! :) prodává se jen v SR?
    www.plesatazpevacka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Olejíček od Saloosu mám ale trochu jiný, a vždy mě zachrání :D
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Aj ja mám hydratačný krém od Biodermy a používam ho ako podklad pod make-up. Je skvelý. Dvojfázový odličovač od Balei som mala aj ja. Prvé balenie bolo úžasné, druhým sa vôbec nedalo odličovať, takže u mňa je to tak 50:50 :)
    Bio súťaž

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To rada počujem, evidentne používame podobné produkty. Odličovač Balea mám už neviem koľké balenie a vždy som bola spokojná, ale každá sme iná.

      Odstrániť
  6. ja mám najradšej na odličovanie odličovač od Garnieru :)
    Jane´s World

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Balea odličovač jsem už několikrát taky zkoušela. Není špatný, ale stále se mi ze všeho nejvíc osvědčuje Garnier odličovací mléko, to mi z obličeje sundá všechno. I Halloweenskou masku :D

    ...Instantní krása...

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.