Prírodná kozmetika u mňa doma - Saloos levanduľa


Aj keď som ešte stále plne neprepla na používanie prírodnej a bio kozmetiky, inklinujem k nej čím ďalej tým viac. Českú značku Saloos určite dobre poznáte, podporovať domáci alebo takmer domáci trh by malo byť pre nás prioritou. Pôvod značky a jej dobrá povesť ma priviedli ku kúpe bio pleťového oleja levanduľa.

Keď som dávnejšie čítala na blogoch, že oleje sú veľmi vhodné aj pre mastnú pleť, chystala som sa za hlavu, čo sú to za hlúposti, ale na vlastnej koži som sa presvedčila o opaku. Moje obavy z príšerne mastného pocitu na pleti tento olej dokonale potlačil. 

Výrobca uvádza, že tento olej je vhodný pre všetky typy pleti vrátane citlivej a problematickej. Olej pleť upokojuje a vyživuje, upokojenie by sa vzhľadom k názvu dalo aj čakať. Dokonca pôsobí ako prevencia pred starnutím pokožky. Samozrejme, že olej má mnoho ďalších skvelých účinkov, podrobnejšie info nájdete tu.

Používam ho prevažne miesto nočného krému, pleť pekne vyživí, ale nemám pocit mastnoty, akné sa nevytvára, existujúce jazvičky síce nezahojil, takže v tomto smere pátranie pokračuje, ale nevadí, hlavne, že pleť ostala v rovnako dobrej kondícii a žiadne nové nedokonalosti používaním oleja nevznikli. Ideálne je olej nanášať na mokrú pleť, olej sa tak lepšie vstrebe do pleti, podobný princíp aký platí aj v prípade telových olejov.

Skúšala som pomocou oleja odličovať oči, fungoval skvelo, ale oči vysušoval, mala som pocit ako po dlhej práci s počítačom, musela som veľa žmurkať a cítila som, že oči sú suché, takže na odličovanie očí ho neodporúčam. 

Jediné, čo ma trochu sklamalo bola hydratácia čela, to moje je oproti ostatným častiam pleti veľmi suché a nejako ho ani tento olej nedokázal vyživiť. Donedávna som používala Vitamín E z lekárne, ale už mi došiel a tento olej ako náhrada žiaľ nestačil.

Hodnotenie: 4 body z 5 pre slabšiu hydratáciu čela.

Mýtus, že oleje nepatria na mastnú pleť bol teda dnes prekonaný a ja sa už teším, kedy si kúpim ďalší pleťový olej. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte svoje skúsenosti s touto kozmetikou a tiež ocením nejaké rady a tipy na ďalšie testovanie.


Komentáre

  1. Měla jsem od Saloos tea tree olej a byl moc fajn, až vypotřebuju nějaké krémy, co používám na noc, tak možná pořídím znovu a nebo mrknu na tento levandulový, díky za tip :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vrelo odporúčam, ja sa naopak chystám skúsiť nejaký ďalší od Saloos.

      Odstrániť
  2. Tenhle olejíček mám doma nově, konkrétně Arganový . První dojmy super u mě :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tyhle oleje od Saloos se mi líbí moc, chci je už konečně vyzkoušet :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som spokojna s olejom od Saloos s obsahom manuky. Naopak arganovy mi az tak velmi nevyhovoval.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Argánový je asi mastnejší, mám doma od iného výrobcu taký univerzálny na pleť, telo a vlasy a používať sa dá jedine na telo, vlasy mám od neho mastné a pleť tiež.

      Odstrániť
  5. Ja som zatiaľ na pleť skúšala len kokosový olej, bol fajn, trošku mi s akné pomohol a pleť bola pekne hydratovaná. Asi sa k olejom musím vrátiť, je ich na trhu riadne veľa. Aj Soaphoria má ich strašne veľa. Inak tá Isabbella píše hádam všetkým :D keby ten komentár aspoň napísala uveriteľne a nie tak ,že je to jasné, že si robí reklamu na blog :D
    Bio súťaž

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Do olejov Soaphoria sa plánujem pustiť. No a Isabelle beriem s nadhľadom, sú aj také blogerky, nie je to môj štýl, ale nedá sa nič robiť.

      Odstrániť
  6. Já mám doma teď arganový a vyhovuje mi více než tenhle levandulový. Je více mastnější. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To aj predpokladám, že argánový je mastnejší, pre suchšie typy pleti je to asi fajn, no mojej by neviem či sedel.

      Odstrániť
  7. Musim uz konecne nejaky vyzkouset.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.