Súčasná vlasová dvojka




Na bezsilikónové šampóny som prešla už pred pár rokmi a vôbec tento svoj krok neľutujem, nie som síce nejaký zarytý zástanca bio a prírodnej kozmetiky, ale silikóny v šampónoch robia fakt veľkú neplechu. Kondicionér silikónový zatiaľ znášam dobre, no ten, ktorý používam momentálne je dosť slabý.

Začnem teda tým lepším a to šampón Yves Rocher Color s bio hlohom by mal zabezpečiť odolnosť farby voči častému umývaniu. Je bez silikónov, parabénov a dokonca farbív, obsahuje viac ako 96% zložiek rastlinného pôvodu, no aj napriek tomu som bola milo prekvapená, ako dobre pení. Sulfáty teda zrejme obsahovať bude, ale to mi úprimne len vyhovuje, nepenivá kozmetika nie je nič pre mňa.
Ani neviem, prečo som tak dlho prehliadala šampóny tejto značky, po spotrebovaní takmer celého balenia môžem s čistým štítom prehlásiť, že patrí medzi tie najlepšie, aké som mala tú česť skúsiť. A prečo? Tak po prvé a to je hlavné, nemastí vlasy, naozaj a vôbec, normálne si vlasy musím umývať každý druhý deň, tento šampón ma odbremenil aj od týchto starostí a stačí si umyť vlasy až na tretí deň a to je podľa mňa znak kvality. Dobre pení, dobre sa z vlasov vymýva, nesvrbí ma z neho pokožka a pekne vonia.
Po prírodnejších šampónoch zvyknem mať vlasy strašne zauzlené, také žuvačkové, ale pri tomto sa mi to nestáva, nie sú síce tak hladké ako po silikónových šampónoch, ale tu už nastupuje kondicionér.

Farbené vlasy udržiava v dobrej kondícii, farba je stále dostatočne sýta, nevypral mi ju tak, ako bežné šampóny. Navyše ho stačí aplikovať v pomerne malom množstve a predáva sa vo väčšom balení, ako sme zvyknuté - 300 ml. 

Hodnotenie: 5 bodov z 5

A teraz je už na rada nešťastný kondicionér Joanna Argan Oil, určený pre suché a poškodené vlasy. V poslednom čase som zbláznená do kozmetiky obsahujúcej oleje, možno aj preto, že je zima. Kondicionér som kúpila v drogérii Teta, ktorá zahájila nedávno novú marketingovú stratégiu a musím uznať, že sem chodím vcelku rada. Ani vo sne by mi nenapadlo, že pôjde hádam o najhorší kondicionér na svete, priam kandidát na prepadáky roka 2016.

Vôňa by sa ešte ako tak dala, aj konzistencia je fajn, avšak na jedno použitie je potrebné použiť kondicionéru strašne veľa a efekt aj tak žiaden, vlasy neuhladí, takže ak čakáte pomoc pri rozčesávaní, nedočkáte sa. Z účinkov tohto kondicionéru som prekvapene sklamaná a rozhodne si ho nikdy viac nekúpim.

Hodnotenie: 0 bodov z 5.

Neviem sa už dočkať, kedy ten kondicionér miniem a kúpim si niečo, čo aj plní funkciu kondicionéru. Ešte šťastie, že používam vlasové oleje, bez nich by som svoje vlasy za pomoci tohto kondicionéru asi neupravila.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký šampón a kondicionér máte najradšej.

Komentáre

  1. Veľmi pekný článok, konečne môžem pouvažovať o zmene šampónu bez toho aby som sa bála že bude zlý.Máš veľmi pekný blog. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za pochvalu a šampón určite vyskúšaj, keď fungoval na mojich mastných vlasoch, tak bude fungovať určite aj na všetkých ostatných. S mastnými býva najväčší problém.

      Odstrániť
  2. Ten šampon vypadá opravdu skvěle, já si taky musím umývat vlasy každý druhý den, takže na tohle slyším :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sama som bola v šoku, vyskúšaj a uvidíš, v YR mávajú často rôzne akcie, takže stačí to len sledovať.

      Odstrániť
  3. Podľa obalu vyzerá ten kondicionér veľmi dobre, až som hneď zbystrela pozornosť, no škoda... Ale tak aspoň ďakujem, lebo naň aspoň v obchode nevyhodím peniaze :D
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sampony od YR mam velice rada.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.