Po holení treba pokožku hydratovať




Rozdiel medzi epiláciou a depiláciou už hádam všetci poznáme, ale pre istotu dávam do pozornosti tento post, v ktorom je rozdiel vysvetlený. Leto sa už pomaly, ale isto blíži a zase sa teda tlačí do popredia téma holenia. V holení sme sa už stali ako tak expertkami, na čo však zabúdame je starostlivosť o pokožku po holení, v tomto za chlapmi asi stále mierne zaostávame, takže dámy, musíme to napraviť. 
Najlepším prípravkom po holení sa javí balzam s arganovým olejom Sensual od značky Joanna. Nájdete ho v drogériách Teta. Ide o upokojujúci gél po depilácii, ktorý by mal zároveň spomaľovať rast chĺpkov, čo môžem len potvrdiť, rastú fakt pomalšie. Na obale je napísané balsam, v preklade ide vraj o gél, trochu som z toho zmätená, avšak produkt svoju službu plní na jedničku, pokožku po holení upokojí, takže žiadne nepríjemné svrbenie už nehrozí. Používam ho prevažne na oblasť nôh.


Hodnotenie: plných 5 bodov






Detský zásyp sa mi osvedčil nielen ako suchý šampón, ale tiež ako upokojujúci prípravok po holení intímnych partií. Od značky Alpa z radu Aviril som si tiež kúpila detský krém proti zapareninám, ktorý tiež využívam na podobné účely ako púder, ak však vlastníte Sudcoream, tak vám spraví rovnakú službu. Musím uznať, že púder mi pripadá praktickejší, tento krém je dosť hutný, používam ho veľmi málo.





Ja musím skúsiť skrátka všetko a keďže teraz beží ten skvelý ošiaľ používať pánsky balzam po holení Nivea ako primer, tak som sa rozhodla skúsiť pánsky balzam po holení, no využiť ho klasickým spôsobom. Tá pánska kozmetika má hádam všetká rovnakú vôňu, ale možno sa mýlim. Kúpila som si balzam od Gillette a párkrát som ho skúsila použiť po holení nôh, svoju službu splnil, ale hydratácia žiadna. No keď už nič, tak poslúži aspoň bratom, keď zájdu ku mne občas na návštevu.


Hodnotenie: 3 body, taký priemerný produkt.


Iste ste si všimli, že nohy máme od holenia strašne suché, skúšala som už takmer všetko možné od klasických mliek, cez maslá až po oleje a na moje prekvapenie ani oleje nedokázali skoncovať s touto desnou suchosťou. V tejto oblasti toho evidentne musím ešte dosť vyskúšať.


Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, čo všetko po holení používate vy.



Komentáre

  1. Tieto produkty vyzerajú naozaj zaujímavo :) Ja sa po holení o pokožku nejako extra nestarám, iba sa natriem kokosovým olejom :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve naopak, staráš sa o ňu, práve tým olejom, ten som napr. ja zatiaľ neskúšala.

      Odstrániť
  2. Argánový balzam od Joanny asi budem musieť vyskúšať, celkom dosť ma zaujal :) Mne napr. detský púder od Alpy takmer vôbec nepomáha.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som bola prekvapená ako rôzne sa taký obyčajný púder dá využiť, určite ho ešte budem testovať aj na iné účely.

      Odstrániť
  3. Na produkty od Aviril nedám dopustit :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja ti poviem pravdu neviem aky je rozdiel medzi tymito dvoma frazami, ja si odjakživa holim nohy depilátorom čo mi chlpky šklbe a tak rastu pomalšie nohy som si začala holiť na strednej škole to už bude nejakých 8rokov od vtedy asi, a inak sa tým nezaťažujem aky je medzi čim rozdiel:-D a suché nohy som mala tak či tak ale vždy po oholení som si ich natrela. Ale tento gel či krem sa mi celkom páči vyzera dobre.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. K depilátoru sa neviem odhodlať, trochu sa obávam tej bolesti, možno to nie je také hrozné, poznám to len tak z počutia. Suché nohy sú asi daň za ich hladkosť, no ja sa rozhodne v boji so suchosťou nevzdávam. Bola som však prekvapená, že ani oleje mi nohy po holení nevyživili.

      Odstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na suchu kozu by som este skusila aj odporucam...mam 2 kelimky. Hned v sprcho po holeni sa natriet od soaphorie solnym telovyn peelingom...ma v sebe az vidno v kelimku kolko oleja obsahuje...naberes prstami das si na cele telo...fantasticky vonaju a uvidis ze koza uuuplne ostane naolejovana...mam vone babickina zahrada a romanticku ruzu. Brala by som vsetky 😊

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vďaka za tip, to si pozriem čo to je. Od Sopahorie som zatiaľ mala olej, soľ do kúpeľa a mydlo, ale peeling ani jeden.

      Odstrániť
  7. Ano ano neni zly v kelimku je dost oleja... treba davat pozor aby sme nie len olej naberali lebo potom.nakonci neskor uz len ten samotny peeling zrniecka ostanu alebo ako to opisat a bude to tazsie nanasanie a uz mozno to nebude ono. Ale ked som sa utierala tak naozaj na tele taky film ostal ...odporucam aspon vyskusat...okolo 9 eur stoji myslim ale vydrzi dost lrbo predsa nepouziva sa kazdy den 😉

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.