Zaujímavé bio a prírodné blogy


Dnes tu mám niečo pre všetkých nadšencov bio a prírodnej kozmetiky, ktorú aj ja sama začínam čoraz častejšie vyhľadávať, skúšať a používať. Medzi hádam najznámejšie značky, ktoré sa výrobou takejto kozmetiky zaoberajú patria Weleda, Saloos, Logona, Lavera, Alverde či naše slovenská Soaphoria a Dulcia. Na slovenskej i českej blogo scéne som našla zopár skvelých blogov s touto tématikou. 
SLOVENSKÉ BLOGERKY

Bioblogerians píšu dve kamarátky Barbi a Dada a na ich blogu nájdete množstvo recenzií prírodnej kozmetiky, rôzne DIY nápady, farbenie vlasov pomocou heny a rôzne ďalšie zaujímavosti. Dizajn blogu ako aj samotné fotky sú na veľmi profesionálnej úrovni a lahodia oku. Dokonca sa na ich blogu môžte dočítať aj o rôznych škodlivých látkach v kozmetike, čo je obzvlášť dobré pre nás laikov, pre ktorých je zloženie kozmetiky stále veľkou neznámou. 


Something biotiful píše Evka, ktorá si svoj blog založila v roku 2014. Jej štýl písania ma dokáže vždy pohltiť a tie jej úžasné fotky, sledujem dokonca aj jej instagram. Neviem čím to je, ale tieto bioblogerky majú veľmi pekné a kvalitné fotky, takže sa od nich máme čo učiť. Na jej blogu nájdete tak recenzie ako rôzne DIY nápady a taktiež iné užitočné články. Vrelo odporúčam hlavne články typu Ako prejsť na prírodnú kozmetiku, kde sa dozviete krok po kroku všetko potrebné týkajúce sa tejto kozmetiky a života s ňou. 

ČESKÉ BLOGERKY
Bebe z blogu Ružový chroust pozná asi väčšina z nás, túto blogerku sledujem už snáď od nepamäti. Z času na čas sa na jej blogu objaví aj nejaká konvenčná kozmetika, no ústrednou témou ostáva tá zdravšia verzia. Bebe píše recenzie dosť podrobné, niekedy, sú na mňa trochu dlhšie, ale obsahovo sú veľmi zaujímavé. Opäť skvelý dizajn blogu vás určite dostane a z článkov odporúčam hlavne tento o rôznych značkách prírodnej kozmetiky z dielne našich susedov. 

Tieto tri blogerky sledujem veľmi rada a ich blogy vám vrelo odporúčam. Samú seba zatiaľ za bio či prírodnú blogerku označiť nemôžem, avšak pomaličky sa aj ja presúvam do tejto oblasti, hlavne pleťová kozmetika mi z týchto radov pripadá omnoho lepšia a účinnejšia než bežná konvenčná kozmetika, skúsila som zatiaľ levanduľový pleťový olej Saloos a momentálne testujem Skin Food od Weledy, takže sa máte na čo tešiť. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, ako ste na tom s používaním prírodnej kozmetiky a aké ďalšie zaujímavé blogy stoja za pozretie, objaviť nové blogy je vždy prínos. 


Komentáre

  1. Krásny článok, vďaka zaň, aj keď Something Biotiful a Ružového chrústa poznám, veľmi sa mi zapáčil aj blog BioBlogerinas :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Juch, moc děkuju za zmínku, Janka! Velice si toho vážím a vynasnažím se, ať je na blogu pořád co číst! :-* :-)
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tom vôbec nepochybujem, vždy si mám na blogu čo prečítať.

      Odstrániť
  3. Bebe mam take moc rada a na ostatni se urcite podivam. Sama se take k prirodni kosmetice obracim rada, predevsim v peci, ale v oblasti dekorativni kosmetiky asi zustanu verna hlavne te konvencni kosmetice :-)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvelý článok! Veľmi rada čítam o prírodných produktoch a podobne, takže ďakujem za nové blogy, sú naozaj super. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V poslednom čase sa musím priznať, že sa aj ja sama zaujímam o prírodnú a bio kozmetiku viac a viac, jej účinky sú omnoho lepšie a s výnimkou dekoratívnej na ňu asi postupne prejdem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.