Príprava na letné opaľovanie



Cítite to? Leto, konečne to celý rok očakávané ročné obdobie, ja leto milujem, aj jar, ale leto to je nádhera. Na leto sa však treba dobre kozmeticky pripraviť a čo všetko na bezstarostné letné dni potrebujete si dnes spolu prejdeme.

KONTROLA STARÝCH ZÁSOB

V tomto prípade musíme použiť starú známu metódu FIFO teda first-in-first-out. Ide o ekonomický termín, resp. metódu, ktorá sa používa v skladovom hospodárstve pri vyskladnení materiálu a našim kozmetickým materiálom sú opaľovacie prípravky. Vytiahnite staré zásoby, skontrolujte dátum spotreby, čo už expirovalo musí v prípade opaľovacích prípravkov nemilosrdne preč, nespotrebovaný poopaľovací krém môže ostať. Nekupujte si zbytočne nové zásoby, ak ste ešte neminuli tie staré, v tomto prípade žiaľ platí krutá realita, že opaľovacie prípravky sa na iné ako slnečné účely nedajú využiť, nedokážu vám poslúžiť ako telové mlieko, majú skrátka inú konzistenciu, skúšala som to.



DOPLNENIE OPAĽOVACIEHO ARZENÁLU

Aj keď máte bohaté zásoby otvorených, ale stále aktuálnych prípravkov na opaľovanie, je možné, že vám niektorý potrebný faktor chýba. Ako neprímorská krajina potrebujeme hlavne opaľovacie prípravky s faktormi od 15-30 SPF, 50 SPF sa hodí skôr pre pobyt k moru alebo na začiatok opaľovania či pre ľudí s extra svetlou pokožkou. 

Každý sa už pozná, ja sa ničím nižším ako 20 SPF nenatieram, nepovažujem to už totiž za tak bezpečné opaľovanie. Občasne použijem aj faktor 50 SPF, no najčastejšie sa natieram 30 SPF, milujem ľahké opaľovacie mlieko Avene Cleanence, po ňom vám žiaden ulepený pocit nehrozí.

Pred sezónou by sme mali myslieť aj na dostatok poopaľovacích prípravkov, veľmi dobrú skúsenosť mám s prípravkami Panthenol, na tie bude čoskoro recenzia, ale aj taká Balea nie je v tomto smere zlá. Ak sa vám aj nepodarí minúť poopaľovací krém, nezúfajte, dá sa viacúčelovo využiť - ako telové mlieko, ako odličovač, povedala by som, že ak sa balíte na dovolenku a zvažujete čo univerzálne si pribaliť, tak rozhodne poopaľovací krém. Šetrí miesto v kufri, vaše peniaze a je všestranný a navyše účinkami sa mu bežné telové mlieka nesiahajú ani po členky.

Termálna voda je ďalšia nevyhnutnosť, prežiť leto bez tak príjemného osvieženia si ja už nedokážem predstaviť, asi by som to neprežila. Balea má veľmi dobrú vodu v spreji za fakt bezkonkurenčnú cenu. 



PRE NEKONEČNE DLHÝ OPÁLENÝ VZHĽAD

Ak ste už náhodou trochu hnedej farby chytili, ešte nie je nič vyhraté, opálenie bez správnej starostlivosti rýchlo bledne. Ak chcete vedieť, ako si svoj bronz udržať čo možno najdlhšie, prečítajte si tento moje beauty okienko. 

DOPLNKY LETA

Tie základné ako plavky, žabky, slnečné okuliare hádam spomínať netreba, avšak sú tu aj špeciality, na ktoré je potrebné sa zamerať. Ak vás make-up neobsahuje ochranný faktor máte dve možnosti - vymeniť ho za taký, ktorý SPF má alebo sa prestať líčiť, za iných okolností sa vystavujete priveľkému riziku. V lete stoja za zváženie aj BB či CC krémy, ktoré sú ľahšie ako make-up.

Aj naše vlasy v lete trpia, po pobyte vo vode je nutné ich opláchnuť čistou vodou, ideálne aj umyť, niektoré značky už ponúkaj aj špeciálne after-sun šampóny. Farbiť si vlasy pred letom veľmi neodporúčam, častejšiemu umývaniu sa tak či tak nevyhnete a farbu si tak zbytočne vymyjete, okrem toho slnko z vlasov farbu vyťahá, takže farbiť len ak je nevyhnutné. 

Majte sa krásne, opaľujte sa koľko sa dá, ale zdravo a do komentárov mi napíšte, aké prípravky v lete používate.


Komentáre

  1. Baleu použivam tiež veľmi rada 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekny clanok. Mne zo starych zasob zostal este opalovaci krem od Cien a dermalna voda od Biodermy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cien slnečná kozmeitka obstála v testoch vraj veľmi dobre.

      Odstrániť
  4. Termální vodu , to je moje must have! Tahle od Baley je super. Opalovací přípravky mám momentálně od Astridu :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.