4 balzamy pre suché pery




I keď máme všetci najradšej leto, je načase si priznať, že sa pre tento rok skončilo a tak ako sme sa snažili v kozmetickej oblasti nanášať si toho čo množno najmenej, teraz nastal čas urobiť pravý opak. Vplyvom chladnejšieho počasia dochádza logicky k vysušovaniu pleti a hlavne pier a aj keď máte ten najhydratačnejší rúž na svete, nie vždy to perám stačí a keďže chceme, aby boli naše pery čo možno najjemnejšie, je potrebné nájsť si na to vhodný prípravok. Ukážem vám zopár mojich tipov, ktoré v starostlivosti o pery zaručene fungujú.



Veľmi dlhý čas, možno rok možno aj dva, odkedy sa do mojej kozmetickej zbierky dostal balzam EOS som ho považovala za to najlepšie na svete. Pery vyživí, dobre sa nanáša, nezanecháva biely film a znesie sa s každým rúžom. Dnes po vyskúšaní viacerých produktov ho už tak často nepoužívam, je to dobrý produkt, také Labello sa s ním nedá porovnať, avšak zdá sa mi, že trochu pery vysušuje, nie je to nič strašné, no našla som aj lepšie produkty.


Prenesieme sa k poľskej znakče Ziaja, ktorú som si vcelku obľúbila a tento balzam s kakaovým maslom je taká lahôdka aj vďaka sladkej vôni. Veľmi dobre pery vyživuje, nie je potrebná častá aplikácia, je krémový, takže pri aplikácii pozor na množstvo, no inak je podľa mňa dokonalý a míňa sa pomaly.




Hojivý zázrak značky Oriflame pozná asi každá žena, ja mám dva, každý sídli v inej časti Slovenska, no viac mi sedí variant s mandľovým olejom, mám rada sladké vône a toto je presne ono. Používam ho hlavne v práci, pretože produkt má síce pekné a skladné, no nepraktické balenie, aplikáciu prstom nemám príliš v láske. Pery vyživí, avšak ak si naň chcete naniesť rúž, tak je potrebné trochu počkať, navyše sa mi zdá, že pery tak trochu vysušuje, asi viac ako EOS takže nie je to ideálne riešenie.


Za seba nevidím nič lepšie ako na blogu už spomínaný Skin Food od Weledy, nie je to priamo balzam na pery, no na tento účel ho používam asi najradšej. Pery vyživuje veľmi dlhý čas, aj rúž sa naň dá naniesť takmer okamžite. Spomedzi všetkých dnes spomenutých produktov tento ako jediný pery nevysušuje vôbec, možno je to aj práca zloženia, predsa len je Weleda kategoricky iný druh kozmetiky.


Ak by som mala určite poradie obľúbenosti a účinosti, vyzeralo by to asi takto:


1. Weleda
2. Ziaja
3. EOS
4. Oriflame


Víťaz je teda jasný, nanášam si ho večer pred spaním, ráno ako podklad pod rúž, počas dňa a ešte nikdy ma nesklamal.


Balzamov na pery existuje neskutočné množstvo a každá milujeme nejaký iný, istý čas boli moje pery veľmi suché, balzam som si na ne nanášala takmer neustále, no nejako sa to už upravilo, i keď jeseň a zima sú stále kritickým obdobím. Rozhodne však v chladnejšom počasí odporúčam na pery neniesť nejaký balzam, vyhnete sa tým mnohým nepríjemnostiam.


Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké produkty na pery ste už vyskúšali a ktorý považujete za ten naj.

Komentáre

  1. super článok, ja používam na suché pery jelení loj;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to je klasika, tiež je dobrý, len to mega balenie, ale keď pomáha tak to vieme prežiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zázrak z oriflame jsem nikdy nezkoušela ačkoliv po něm už tak dlouho pokukuju. Ale doporučím ti balzám od Manufaktury z hroznovým olejem, ten je taky pecka! :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Manufaktúry som toho skúšala fakt málo, ale vďaka za tip, balzamov nie je nikdy dosť.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.