Najrýchlejší spôsob odličovania - odličovacie obrúsky


Odličovanie - činnosť, ktorú my ženy vykonávame denne a myslím, že by sa tak mohla zaradiť do zoznamu domácich prác. Zvyčajne pozostáva naše odličovanie v použití pár kusov vatových tampónov a nejakého odličovacieho prípravku, no sú aj situácie a miesta, kedy je vhodnejšie siahnuť po niečom rýchlejšom a práve na to vymysleli odličovacie obrúsky.


Oceníte ich hlavne pokiaľ ste mimo domova, idete na výlet na pár dní a rozhodne najviac sa zídu na festivaloch, stanovačkách a podobných aktivitách, kde nemáme toľko komfortu ako zvyčajne. I keď obdobie leta sa už skončilo, obrúsky sa nám zídu stále, veď dlhé noci sa najlepšie krátia tancom a  keď prídete v neskorej hodine domov a chcete sa čo najrýchlejšie dostať do postele, je jasné, čo použijete.


Vyskúšala som už odličovacie obrúsky Balea s grapefruitom, boli vcelku fajn, no tvár ste s nimi museli dosť drhnúť, aby sa make-up ako-tak odlíčil. Momentálne mám doma Micelárne čistiace pleťové obrúsky značky Nivea, ostali mi ešte z leta, paradoxne každý rok si do Prahy nejaké odličovacie obrúsky kúpim.


V balení máte 25 kusov obrúskov, čo je vcelku slušný počet. Obrúsky obsahujú vitamín E a patria teda do rovnakého radu, ako micelárka, ktorá mojej pleti sedela a to bol aj dôvod kúpy, no používať ich môžu všetky typy pleti.


Obrúsky sú mokré vcelku slušne, balenie dobre lepí, takže za 2 mesiace od otvorenia sú stále ako nové. Make-up dokážu odlíčiť veľmi dobre, stačí jemnejšie priloženie, netreba pleť veľmi drhnúť, čo sa mi páči. Očný make-up je ťažší oriešok, ten odstránia síce lepšie ako obrúsky Balea, no stále to nie je ten istý efekt, ako keď si oči odlíčite niečím poriadnym, avšak krajné situácie si vyžadujú krajné riešenia a obrúsky sú tým pravým.


Používať ich denne namiesto klasických odličovacích prípravkov rozhodne neodporúčam, nedokážu make-up tak dokonale odlíčiť, sú skôr riešením krátkodobým, ako som už písala v úvode. Po odlíčení akýmikoľvek obrúskami odporúčam pleť dočistiť, ak fakt nemáte čím, tak si ju aspoň opláchnite vodou pretože i keď ide o odličovací produkt, na pleti toho ešte stále ostane dosť a mohli by ste si tak vyrobiť nepríjemnosti.


Hodnotenie: 4 body, veľmi dobré


Pokiaľ ste na cestách a potrebujete ušetriť miesto v kufri, obrúsky sú ideálnym riešením. Nejaké nové, netradičné využitia obrúskov som zatiaľ neobjavila, avšak také utieranie prachu by podľa mňa zvládli tiež, no bola by to drahá záležitosť, takže ja ostávam radšej pri použití obrúskov na ich primárny účel a to na odličovanie.


Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste už skúšali odličovacie obrúsky a ako na vás zapôsobili. 



Komentáre

  1. obrúsky som ešte neskúšala ale vyzerá to ako super nápad ako si ´písala napríklad pri cestovaní ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi pekná recenzia. Odličovacie obrúsky sú veľmi praktická vec hlavne na cesty. Ako píšeš, tiež si neviem predstaviť, že by som ich mala používať denne.

    MargiFashion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak denne nie, nemám potom dobrý pocit aj pleť je taká zvláštna, no ale na cesty paráda.

      Odstrániť
  3. Od Nivea mám ráda dětské ubrousky, ty s medvídky :)

    BLOG: Kosmetická taštička

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Také som neskúšala, no pozriem sa po nich čo to vlastne je.

      Odstrániť
  4. Já jsem myslím právě tyhle měla na dovolené a musím říct že jsou fakt super, odlíčí fakt rychle a dobře. Jinak bych tě chtěla pozvat ke mně na blog, kde právě probíhá giveaway kdyby jsi měla zájem:
    http://www.terripeterk.com/2016/11/lets-celebrate-two-years-with-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teší ma, že ti tiež vyhovujú, vyzerá to tak, že ich možno objektívne zaradiť medzi kvalitné obrúsky.

      Odstrániť
  5. Ja mám odličovacie obrúsky od Balei, ale spokojná s nimi až tak veľmi nie som.. na môj vkus sú dosť drsné a slabo odličujú. Tieto Nivea mi prídu oveľa sympatickejšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Baleu som mala a tiež nič moc, veľmi slabo to odličovalo.

      Odstrániť
  6. Ja používam klasické detské z Lidlu a sú skvelé

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Detská kozmetika je veľmi dobrá, niektoré detské produkty používam tiež, hlavne šampóny na vlasy a detský púder na upokojenie pokožky po holení.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.