Vernostné programy beauty obchodov. Ktorá karta sa najviac oplatí?


S kartami akoby sa roztrhlo vrece. Kým kedysi jediné karty, ktoré ľudia vlastnili, boli doklady a bankomatové karty, dnes už takmer každý obchodný reťazec má svoj vlastný vernostný program a s ním spojenú kartu. Miesto obalu na doklady už potrebujeme obaly na karty. Ktorú kartu z beauty predajní sa fakt oplatí vlastniť?


FANN PARFUMERIE

Túto kartu musíte rozhodne mať, ponúka totiž najlepšie výhody už od prvého nákupu. Páči sa mi, že nie je potrebné zbierať žiadne body, zľavu 10% máte okamžite po získaní karty pri každom nákupe, tuším jedine na zľavnený tovar sa to nevzťahuje, čo je podľa mňa logický ťah. Kartu vám vydajú hneď pri nákupe, o jej výhodách vás priamo na mieste stručne informujú a z môjho pohľadu neexistuje lepší vernostný program. Jediné, čo nechápem, je kvalita karty, nejde o žiadnu tvrdú plastovú vecičku, ale obyčajnú papierovú kartičku. Fann predsa predáva produkty astronomických cien takže na plastové karty peniaze určite má. 



YVES ROCHER

Vernostný program tejto francúzskej značky mi príde trochu protichodný, no stále skvelý. Kartu dostanete priamo na predajni, žiadne čakanie na poštu, čo sa mi páči. Jeden bod má hodnotu tuším troch eur a body platia zvyčajne len jeden rok, toto je podľa mňa veľmi nevýhodné, to aby som nakupovala len túto značku a tak verná jednej značke rozhodne nie som. Naopak výhodné sa mi zdajú ich mesačné poukážky, vždy je ich súčasťou nejaký darček zdarma a zľavy od 30 - 50% na produkt, žiaľ mňa najviac lákajú tie so zeleným označením a tie sú zo zliav vyňaté, takže skôr sledujem bežné zľavy. 

Myslím, že táto kartička sa vcelku oplatí, jediné čo nechápem je to zasielanie poukážok do schránok, ocenila by som elektronickú formu, možno sa to aj dá, neviem neskúšala som, ak bývate na dvoch miestach ako ja, tak sa k tej pošte tak často nedostanete a výhody si tak neužívate. 


DM DROGERIE MARKT

Milovaná drogéria všetkých beauty nadšencov, jej vzhľad a ponúkaný sortiment doslova lákajú k nákupu. Aj dmka má svoj vernostný program, ktorý je vcelku fajn. Sympatickú fialovú kartičku žiaľ nedostanete hneď, musíte počkať na jej zaslanie poštou, čo mi príde nevýhodné. Na kartičku sa zbierajú body, jeden bod má hodnotu 1 eura, čo je podľa mňa férová hodnota pre bežného spotrebiteľa. 

Okrem bodov sú tu rôzne zľavové knižky - za 50 alebo 150 bodov, mne sa až tak výhodné nezdajú. Ďalej tu máme zľavu 25% na jeden produkt za 75 bodov, toto je podľa mňa skvelá zľava, môžte ju využívať v priebehu celého roka. Okrem toho máte ako vlastník tejto karty každý mesiac iné druhy zliav - na pleťové produkty, telové, produkty danej značky a podobne, tieto sú tuším za 25 bodov. Myslím, že vlastniť kartu DMky sa oplatí, aj keď tu nenakupujete ktovieako často. 



TETA KLUB

Karta teta sa mi zdá zbytočná, nevidím z nej vôbec žiaden efekt, vraj zľavy na nejaké produkty, no reálne som to zatiaľ nezažila. Teta drogérie sa veľmi vylepšili a chodievam tam rada, vzhľad je úžasný a aj sortiment majú veľmi dobrý, nájdete tu aj produkty v DMke neexistujúce, navyše s lepšími cenami. Aj sortiment majú lepší, ideálny príklad je Dermacol. Kým v DMke majú tak make-upy, v Tete nájdete aj riasenky, laky na nechty - skrátka celý sortiment dekoratívnej kozmetiky. Ich vernostný program je však pre mňa stále záhadou. Kartu však dostanete na predajni, takže opäť výhoda oproti takej DM karte. 



MARIONNAUD

Túto kartu mám najkratšie, dostala som ju po nákupe v e-shope, ktorý som si bola osobne vyzdvihnúť na pobočke. Kartu mi vystavili ihneď, jej výhody však asi čerpať nebudem. Jeden bod má hodnotu 1,99 EUR. Pri získaní karty máte okamžité zľavové kúpóny v hodnotách 10 - 20%, v deň narodenín vraj tiež nejaké zľavové poukážky dostanete. Veľmi ma to neoslovilo, zbieranie bodov v parfumériách sa mi zdá zvláštny ťah, dnes už predsa väčšina ľudí nakupuje parfémy cez internet, jednoducho sú lacnješie. Myslím, že bez tejto karty prežijem. 

Vernostné karty sú fajn vec, no nosiť toľko kariet pri sebe je veľmi nepraktické. Mala som na to jednu aplikáciu Portmnoka, no bola česká, takže zľavy neplatili na Slovensku a nejako mi počase prestala fungovať. Myslím, že aj v tejto oblasti chýba trochu IT pokroku, karta by sa určite dala načítať pri predaji priamo zo systému a nebolo by potrebné nosiť si ju so sebou, toto už funguje v Camaieu. Rovnako sa mi zdá, že tých kariet by mohlo byť menej, jedna pre všetky beauty reťazce, ďalšia na potraviny a podobne, to by si však vyžadovalo spoluprácu jednotlivých predajcov, čo je asi beh na dlhé trate. 

Za najvýhodnejšiu kartu považujem rozhodne kartu Fann, skrátka fakt cítite odmenu za to, že do obchodu pôjdete a niečo čokoľvek si kúpite. Cenia si svojich zákazníkov a chápu, že lepšie ako bodový systém je rozhodne okamžitá zľava.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, ktorá vernostná karta sa zdá ako najlepšia vám a prečo. Zakladáte si vernostné karty alebo tejto zberateľskej mánii neholdujete?

Komentáre

  1. Veľmi užitočný článok, s tou Fann kartou si ma navnadila. :) Pozdáva sa mi aj YR kartička.

    Pozývam teba a tvoje čitateľky na súťaž:
    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Akurát, že fann parfuméria má ceny mnohonásobne vyššie, takže si môžu dovoliť dávať zľavy. Keď si tie isté veci (parfémy alebo dekoratívku) pozriem u predajcov na nete, tak ani tá ich 10-20% zľava ma nepresvedčí aby som išla nakupovať do fann ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak a preto si z Fannu kupujem skôr kozmetické produkty. Parfémy si vždy objednávam cez net.

      Odstrániť
  3. v TETE byvaju v letaku oznacene produkty, na ktore je zlava s kartickou. napr. mas podukt v zlave a ked mas karticku tak z toho zlavneneho produktu ti este odrataju 20kc alebo tak (aspon tu v CR). a potom je vzdy kazdy mesiac -40 alebo 50 percent na nejaku znacku, co plati tiez len s kartickou :) akurat sa tam este aj zbieraju nejake body a tn system som nepochopila ani ja :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak teraz je to už pre mňa prehľadnejšie ďakujem. Viem, že sa na kartičku vzťahujú nejaké zľavy no netušila som aké a body sa aspoň na Slovensku vraj nezbierajú.

      Odstrániť
  4. Ja mam len tu do dm a tesco a este ccc- tu mam velmi rada, pretoze potom davaju este zlavu na zlavnene produkty niekedy :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kamenne parfumerie su na smiech. Nadsadia ceny a potom sa tvaria, ze davaju nejaku zlavu. Chodim tam len kvoli Gosh, lebo ten sa inak na Slovensku kupit neda. Dm ma mobilnu aplikaciu, kde si za urcity pocet bodov napr 20 vyberies iba jeden produkt zo zlavovej knizky a potom pri pokladni Ti odrata zlavu. Je to podla mna vyhodnejsie ako brat celu zlavovu knizku za 150 bodov. 50 bodov knizky uz nie su. Centralnu karticku na vsetky nakupy by som urcite nechcela. Uz to vidim ako by sa "dodrziavala" ochrana osobnych udajov. Nejaky pofiderny pracovnik by mal komplexny obraz o vsetkom co kupujeme.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Parfumérie sú podľa mňa fajn na kozmetiku, aspoň tá Fann. Na parfémy určite nie kvôli cenám, to už vie hádam každý. O tej DM mobilnej aplikácii síce viem, no netušila som, že prináša takéto zľavy, takže vďaka za skvelé tipy. A s tou jednou kartičkou podľa mňa by to bolo fajn, iste žiadalo by si to IT zabezpečiť a to poriadne, ale zjednodušilo by to veci. Druhá možnosť sú elektronické karty, takú majú zatiaľ len v Camaieu.

      Odstrániť
  6. Ja mám všetky okrem Marionnaud. Tú Fann som použila len raz, pretože tam vôbec nechodím nakupovať a najviac používam DM a Teta

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V DMke som tiež asi najčastejšie a obľúbila som si aj Tetu. Niektoré značky v týchto drogériách nemajú a vtedy je dobré skúsi Fann. Mnohokrát tam majú produkty Max Factor či Loreal v lepšej cene ako v drogériách a keby aj nie, s kartou máme okamžitú zľavu, takže na vybrané značky sa Fann oplatí.

      Odstrániť
  7. Ja mám najradšej práve DM vernostnú kartu :) A celkom rada mám aj Yves Rocher.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. DM karta je vcelku dobrá, príde mi taká férová. Navyše aj dizajnovo je veľmi pekná. Jediné čo mi trochu prekáža je spôsob vydania, najprv papierová karta potom poštou.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.