3 šampóny, ktoré zlyhali na plnej čiare



Správna starostlivosť o vlasy sa začína už v čase umývania a preto je výber šampónu veľmi dôležitý. Pokiaľ totiž, tak ako ja v poslednom čase, siahnete po šampóne nevhodnom pre váš typ vlasov, môže z toho vzniknúť doslova katastrofa. Ja som natrafila až na tri takéto katastrofy, ktoré vám dnes ukážem a pokiaľ máte jemnejšie vlasy bez objemu, tak si tieto radšej nekupujte.

Kvalitný šampón je pre mňa taký, po ktorom si viem vlasy upraviť, stoja ako majú, nelietajú na všetky strany a majú objem, ktorý cítim. To, že sa mi zmastia po dvoch dňoch už ako tragédiu neberiem, no ostatné musí sedieť a u týchto troch krásavcov to nesedelo.



Začnem niečím, čo nie je na mojom blogu až tak nové a to detským šampónom Johnsons Baby s vôňou levanduľe. Vcelku príjemne, no fakt jemne vonia, slušne pení a vlasy nie sú úplne spľasnuté. Kedysi som ho používala a vyhovoval mi, no zjavne už nie sme kamaráti. Mastenie vlasov je rýchlejšie než je u mňa bežné a tvar účesu či objem sa akosi nekonajú.



Nasleduje Yves Rocher a ich dosť slávny Vyživujúci šampón s bio ovsom. Toto je tak trochu moja chyba, suché vlasy totiž fakt nemám, no s ich šampónom na farbené vlasy som bola maximálne spokojná. Tento šampón však skutočne moje jemné vlasy nedal do laty. Mala som pocit, že už počas umývania veľmi ťažko prenikal ku korienkom vlasov a tak sa logicky rýchlejšie mastili, nemali tvar a znovu žiaden objem.



Posledným je nedávno kúpený bio šampón od Utrekamu. Moja snaha o používanie prírodných a bio šampónov na vlasy zlyháva na plnej čiare a to som toho skúsila už naozaj dosť. Neviem, kde robím chybu. Siahla som opäť po mojej milovanej levanduli a opäť sklamanie, no spomedzi dnes spomenutých sklamaní ide asi o to najväčšie. Ono aj snaha tu bola, lebo šampón pení a príjemne vonia, no inak nič. Objem žiaden, vlasy som mala dosť pripľasnuté pri hlave. Mastné vlasy boli do dňa a nech som robila, čo som chcela, vlasy nedržali tvar a nedali sa upraviť. 

Tento scenár ma opäť vrátil k mojej osvedčenej klasike - kokosovému šampónu. Je to moja láska, moje vlasy s ním sú objemné, držia tvar, pomalšie sa mastia, dajú sa ľahko upravovať - jedným slovom sú také, ako majú byť. 

Šampón by sme z času na čas síce vymeniť mali, no u mňa to v poslednom čase veľmi šťastne nedopadlo, ešte že nešlo o nič extra drahé, to by ma mrzelo viac. Nateraz ostávam verná kokosu. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké produkty sklamali v poslednej dobe vás. Ako ste na tom so šampónmi na vlasy? Striedate ich alebo používate osvedčené klasiky?


Komentáre

  1. Yves Rocher je skvělá značka, šampón jsem taky zkoušela. Značku Utrekame neznám

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, YR je dobrá značka, výnimka len potvrdzuje pravidlo.

      Odstrániť
  2. Yves Rocher šampony milujeme jsou opravdu fajn ;)
    SISTERSHOODS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám od Urtekramu ten kokosový a je fajn, od Yves Rocher mi nesedly vůbec... měla jsem je hned mastné a zplihlé :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  4. musím říct, že šampóny od Y.Rocher kromě LowShampoo taky moc nemusím, ale Johnson´s používám na praní štětců a beauty blenderu :D a zatím si nestěžovaly :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno tak nejaké to alternatívne využitie týmto šampónom vymyslieť viem, špeciálne detské používam tiež na štetce, sú na tento účel proste najlepšie. Primárne mi však šlo o účinky na vlasoch a tam veľmi nezabodoval ani jeden.

      Odstrániť
  5. Ja som sa teraz snszim skusat tiez nejske prirodne sampony, zatial som vyskusala ken raz Alverde ale nebola to az taka katastrofa. Avsak ja mam od jemnych vlasov dost daleko, unak niekde som citala, ze by tie prirodne sampony nemali penit... ale alverde peni tiez :D. Z toho co si tu dala nepoznam takmer vobec nic, ale aspon viem co asi neskusim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne je veľkou záhadou, ako môžu Alverde šampóny peniť, ale zjavne obsahujú sulfáty, i keď hlbšie som to neskúmala. Pokiaľ nemáš jemné vlasy možno by ti niektorí z týchto sadol. Mňa najviac sklamal YR, o tomto pšeničnom som počula len samú chválu, no pre mňa nič moc.

      Odstrániť
  6. Pekný deň, zaujímalo by ma, či máte skúsenosti s týmto šampónom: http://www.marionnaud.sk/starostlivos%C5%A5-o-telo-a-vlasy/vlasove-doplnky/hydrata%C4%8Dn%C3%BD-%C5%A1amp%C3%B3n/p/BP_54129#.WRx3rmjyjIU? Vcelku ma zaujal, ale neviem, či ho mám skúšať alebo si kúpiť nejaký osvedčený? Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Musim bohuzial sklamat ald ani yves rocher nie je uplne 100% priroda kozmetika. Uz len preto lebo sampony obsahuju SLS...niektore vyrobky aj siliko alebo zlozky ktore mozu vyvolat alergicke reakcie. Tiez nie su uplne certifikovana znacka ako ine naozaj 100% prirodne znacky. Yves rocher len uvadza ze zlozky pochadzaju z ekologickeho polnohospodarstva. Ako napr ked sampon obsahuje napriklad kamilku tak je pestovana bez chemikalie. Ale bohuzial len toto nezachrani vyrobok ked pridaju ine irritujuce skodlive latky 😔

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja viem, že to nie je úplne prírodná značka, avšak kvalitou a zložením určite lepšia ako napr. Gliss Kur alebo iné konvenčné produkty. Ich šampón na farbené vlasy mi sedí perfektne, tento nejako nevyšiel. A prírodné šampóny myslím úplne prírodné tie mi nesedia absolútne, objem nikde, vlasy mastné skôr nech sa nazdám jednoducho tadiaľ cesta nevedie. Pleťová kozmetika prírodná áno, ale vlasová vôbec.

      Odstrániť
    2. Ano ano yves rocher mi aj celkom sedi..nemam ani som nemala s tou znackou problem..stale lepsie podla mna ako manufaktura. A nie som ani proti tym obycajnym znackam... aj rada si kupim v dm balea sampony a sedia mi... �� niekedy tí ktorí su alergici maju atopicky ekzem nemozu prirodne veci pouzivat lebo moze im skodit nejaka ingrediencia nejaka bylinka a nakonci z toho mozu mat ekzem. Cize niekedy aj ta priroda mozume uskodit bohuzial 😔

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.