100% bahno z mŕtveho mora od Manufaktury

Manufaktura bahno z mrtveho mora

Českú značku Manufaktura dokážeme pomerne dobre nakúpiť aj v slovenských kamenných obchodoch, minimálne v Bratislave takéto možnosti sú. Obľubujem hlavne ich voňavé krémy na ruky, ktoré sú extra jemné a výživné zároveň. Dnešný produkt vábnou vôňou určite neprekvapí, no pre jeho účinky mu to odpustím. Navyše, ide o vianočný darček, takže nedá sa oponovať.

Toto 100% bahno s minerálmi z mŕtveho mora je v mega veľkom, 200 ml balení. Keď som to uvidela, bála som sa, ako ho miniem a za nejaké cca 4 mesiace z neho síce niečo ubudlo, ale do dna mám stále ďaleko. 

Bahno má regeneračné vlastnosti, dá sa použiť zohriate aj studené teda priamo z tuby, takto ho najčastejšie používam ja. Ak si myslíte, že ide o nejakú mega veľkú masku na pleť, tak sa mýlite. Bahno môžete použiť pri bolestiach kĺbov, ako telové bahno resp. zábal či klasicky ako pleťovú masku. Produkt je to fakt multifunkčný a presne takéto produkty doslova milujem.

Ako som už v úvode spomínala, je to skrátka bahno, nevonia, skôr mierne zapácha a je tmavej, sivo-zelenej farby, takže po nanesení vyzeráte ako strašidlo. Na tú zvláštnu vôňu som si po čase zvykla, no pri prvej aplikácii mi to prekážalo dosť. Spočiatku je bahno tekutejšie, takže pri otváraní a následnej aplikácii si dajte pozor a radšej to robte priamo nad umývadlom.

Na čo všetko používam bahno ja? Predovšetkým ako pleťovú masku, nanesiem na čistú pleť a nechám zaschnúť, na obale je určená aj doba pôsobenia, no ja to sledujem skôr podľa stavu masky. Pozor ak máte nejaké otvorené ranky príp. otvorené jazvy po akné, môže vás maska na pleti mierne štípať, ale dá sa to prežiť. 

Pleť je po použití masky čistá, akné je upokojené, no čierne bodky naše milované sú stále na mieste a v tom istom stave. Bahno teda čierne bodky odstrániť nevie, no inak sa mi zdá, že čistí lepšie ako bežné masky. Prirovnala by som ho k zinkovej maske značky Balea, ktorá je pre mňa topkou. 

Masku som skúšala naniesť aj na telo, keď bol môj dekolt a plecia v mierne vysypanom stave a pomohla mi.

Hodnotenie: 4 body, bod dole za zápach a nezničenie čiernych bodiek.

Aj napriek tomu, že bahno nevonia a čiernych bodiek ma nezbavilo, som s ním spokojná a vždy sa teším na každú ďalšiu aplikáciu. Na moje veľké prekvapenie totiž pleť nijako extra nevysušuje, takže aj majiteľky suchšej pleti ho môžu spokojne používať.

Na záver ešte malý oznam o súťaži Bloger roka 2017, môj blog môžete podporiť svojím hlasom na tomto linku alebo priamo cez Widget Bloger roka na ľavom paneli. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste skúšali toto bahno príp. iné produkty s minerálmi z mŕtveho mora. 


Komentáre

  1. Predstava ako bahno nakladaju lopatami a my ho pouzivame na tvar je vcelku komicka. Ja mam rada sol z Mrtveho mora. Nacistenie pleti. pouzivam rozne druhy ilov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno keď to vezmeš takto tak je to fakt sranda. Aj ja sa chystám skúsiť íl, no prv som musím "zbaviť" tohto.

      Odstrániť
    2. a čo tak ísť rovno na nejakú stavbu ;) ? tam je aj bahno, aj íl, piesok,... a kade čo iné ;)

      Odstrániť
    3. Na stavbu? To má nejaké beauty účinky na človeka? Aha vlastne hej opálená pokožka, no ok zvážim pán D.

      Odstrániť
  2. Tých čiernych bodiek nás asi nič nezbaví :D, pekná recenzia a ta maska vyzera super :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No asi nie, asi máš pravdu. Jedine návšteva kozmetičky, ale tam ja nejako nechodím.

      Odstrániť
  3. Veľmi zaujímavý produkt a veľmi pekne napísaná recenzia. S bahnom skúsenosti nemám, ale rada vyskúšam.
    Inak máš moj hlas a držím palce :)

    MargiFashion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za hlasovanie, veľmi ma to teší Margi resp. Jani. Bahno je taká netypická vec, sama som ešte neskúšala žiadne, toto je môj prvý pokus.

      Odstrániť
  4. Wau toto bahno ma naozaj veľmi zaujalo :) Ešte som nemala ani jedno doma :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Manufaktura je skvelá značka. Bahno ma celkom zaujalo, len mám teraz doma kopec masiek, ale raz ho určite skúsim

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som rada skúsila viac produktov tejto značky, kedysi som mala zlú skúsenosť s pivným šampónom, no tento produkt moju mienku o značke vylepšil. Ešte na mňa čaká kondicionér.

      Odstrániť
  6. masky s bahnem nemám ráda, protože hrozně štípou. Nejsem žádná cíťa, ale obvykle to jde přes můj únosný práh. Navíc mám po nich tvář celou červenou :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neskúšala som iné bahná, no táto mi problém nerobí. Áno trochu štípe, ale červená po nej veru nie som. Je mi však jasné, že to štípanie nemusí každému vyhovovať.

      Odstrániť
  7. Tak tenhle produkt mě zaujal a už jsem na něj i v manufaktuře koukala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Používam ho neustále, je to veľké balenie a perfektne účinkuje. Čiernych bodiek ma síce nezbaví, ale pleť čistí jednoznačne lepšie ako iné bežné pleťové masky.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.