Slovenská prírodná kozmetika Dulcia


Milujem sashe výstavy, rada si prezerám ich tvorbu a väčšinou z každej takejto výstavy odídem minimálne s jedným párom náušníc. Výstava sa nedávno konala v Bratislave, v krásnej budove Starej Tržnice. Tá atmosféra bola perfektná a jedinečná. Okrem náušníc som si z nej odniesla aj dva kozmetické kúsky značky Dulcia. Dnes nastal ten čas zhodnotiť, či som zvolila správne.

Odkedy som napísala článok o slovenských kozmetických značkách, nejako ma to k nim ťahá stále viac a viac. Myslím, že nemá zmysel chodiť za hranice, keď slovenský trh ponúka tak kvalitné produkty. Dulcia patrí navyše medzi výrobcov prírodnej kozmetiky. 


Prvý produkt, za ktorým som išla v rámci mojej ružovej mánie, bola ružová voda. Má krásny, jemný obal a perfektný rozprašovač. Balená je v plastovej fľaštičke, čo mi príde lepšie ako sklenená ružová voda od Purity Vision.

Aj vôňou podľa mňa prekonala českú vodu Purity Vision. Je vyrobená ako hydrolát z lupeňov ruže damascénskej. Nanáša sa pomocou veľmi šikovného rozprašovača. Navyše je naša, slovenská, takže myslím, že si budem kupovať už len túto. 

Účinkami je asi rovnaká ako všetky ružové vody, príjemne chladí, trochu make-up zafixuje a samozrejme je perfektná ako podklad pod pleťové krémy či oleje. Za mňa rozhodne úžasný produkt, ktorý vrelo odporúčam. 

Hodnotenie: plných 5/5 bodov.



Ako darček k nákupu som dostala aj mini balenie očného krému s kofeínom. Krém je určený na nočné použitie, no ja ho používam pokojne aj počas dňa. Mini balenia produktov väčšinou nerecenzujem, avšak očný krém je iná káva, nakoľko sa míňa pomaly aj v menšom balení.

Krém vonia pomerne sladko, má hutnú konzistenciu, ktorá sa pri kontakte s pleťou stáva klasickou krémovou. Zloženie je trochu dlhšie, môžete si ho prečítať na tomto linku.  Stačí ho naniesť v malom množstve a jemne rozotrieť po očnom okolí. Nejaké vyhladenie mini vrások som si nevšimla, no na denné použitie je perfektný. Dobre sa znáša s každým make-upom či korektorom a tieto produkty vďaka očnému krému aj lepšie vyzerajú a držia. 

Trochu som sa obávala, že krém bude príliš mastný, no pokiaľ sa naučíte správne pracovať s jeho množstvom, nič také nehrozí. Akné v očnom okolí nevytvára ani ho nijako nevysušuje, naopak je krásne hydratované. Myslím, že ako bežný očný krém pre nenáročné dámy je tento perfektný.

Hodnotenie: 4/5 bodov, bode dole za vypnutie pleti.

Musím priznať, že produkty si ma získali tak svojou vôňou, ako aj účinkami na pleť. Navyše ako som už mnohokrát písala, inklinujem k slovenskej kozmetike, takže ma všetky pozitíva tešia dvojnásobne. Momentálne mám od Dulcie aj pleťový krém s hodvábom, ktorý testujem, takže aj o ňom bude na blogu reč. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či poznáte a používate produkty slovenskej značky Dulcia. Ako ste na tom s prírodnou kozmetikou? 

Komentáre

  1. ten očny krem sa mi pači lebo mam jednu zasadu ak mam mať očny krem tak určite prirodny a tento je fajin♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je super zásada, tento je fakt výborný a presne ako píšeš ešte aj prírodný. Príjemne vonia a podľa mňa jeho efekt je porovnateľný s inými drahými a neprírodnými očnými krémami. Skúšala som Eucerin aj Niveu a zdalo sa mi, že nič nerobia, Tento robí aspoň niečo.

      Odstrániť
  2. Ten kofeínový očný krém mám vždy na očiach! :D Znamenie že si ho konečne musím kúpiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem koľko stojí plné balenie, ale ak ho máš vyhliadnutý, tak treba skúsiť.

      Odstrániť
  3. To vyzerá super :) Je dobré, že tu máme šikovných ľudí :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.