Triky pre letné opaľovanie


Konečne to môžem povedať - máme tu leto. Časť roka, na ktorú sa vždy najviac teším. Vianoce a darčeky sú fajn, ale opaľovanie a teplé počasie majú na mňa rovnako magický efekt. Tento rok som sa rozhodla k opaľovaniu pristupovať trochu inak a prezradím vám pár vylepšení, ktoré som v tomto smere objavila.



ČARO TELOVÉHO PEELINGU

Nielen pred aplikáciou samoopaľovacích prípravkov, avšak aj pred samotným opaľovaním, je potrebný telový píling. Tento môj od Oriflame je taký produkt dva v jednom, spája v sebe sprchový gél a píling v jednom kroku. Pokožka má po pílingu taký akoby jas, lepšie sa na ňu nanášajú akékoľvek produkty a aj pre hladké nohy je veľmi podstatná. Len si nerobte píling príliš často, to by celý bronz zliezol dole raz-dva. 

KONIEC ULEPENÉHO TELA

Poznáte ten pocit, keď sa natriete opaľovacím krémom. Som si istá že áno, ja sa cítím prilepená ako žuvačka. Avšak minule som si pre krátkosť času naniesla opaľovací produkt tesne po sprche, tak ako telové mlieko do relatívne mokrej pokožky. A viete čo sa stalo? Žiaden ulepený pocit sa nekonal, vôbec som netušila, že na sebe nejaký opaľovací produkt mám. 

Všeobecne by sa opaľovacie prípravky mali nanášať skôr, než vykročíte vpred slnečným lúčom. Pokojne teda spojte sprchovanie a prípravu na opaľovanie do jedného kroku. Pokožka bude hydratovaná porovnateľne, ako keby ste použili telové mlieko. 



ČARO TÓNOVACÍCH OPAĽOVACÍCH PRODUKTOV

Tento rok som podľahla času tónovacích opaľovacích prípravkov. Používam ich pod make-up, keďže ten môj SPF nemá. Ak idem na kúpalisko, tak si naň už nenanášam nič, skrátka len trocha farby a ide sa. Bioderma má navyše vcelku schopný odtieň Light Colour, ktorý aj mojej bledej pleti sedí perfektne. 



VODA V SPREJI 

Ak sa idete opaľovať, bez tohto na slnko skrátka nechoďte. Hlavne pleť potrebuje počas opaľovania osviežiť a hydratovať. Na to sú na trhu rôzne dermálne, termálne či ružové vody v spreji. No a značka Balea má svoj vlastný produkt - vodu v spreji. Možno nemá nejaké extra hydratačné účinky, no príjemne chladí a osvieži vždy vtedy, keď treba. Ja sa bez nej na kúpalisko nikdy nevyberám.



DVA OPAĽOVACIE PRODUKTY NA LETO STAČIA

A to bohate, budúci rok ich už aj tak nepoužijete, tak načo zbytočne investovať. Opaľovacie produkty sa zvyčajne musia spotrebovať rok po otvorení, takže by vám na to ďalšie už skrátka nevydržali. Tento rok som siahla po Cien opaľovacom mlieku SPF 20 so shimmer efektom, ktorý krásne kokosovo vonia. Na tónovanie používam momentálne vyššie spomínanú Biodermu SPF 50 a som spokojná, nie je príliš mastná a odtieň mi sedí. 

Tak vidíte, aj taká príprava na opaľovanie sa nesmie podceňovať. Ja sa síce väčšinou neslním len tak, potrebujem k tomu osvieženie v podobe studenej bazénovej vody. Vo vode sa aj tak opálim najrýchlejšie a hlavne necítim horúčavu. Jediný, kto si to tak trochu odnesie sú moje vlasy, no aj tie niekedy hýčkam olejom. 

Majte sa krásne, užívajte slnečného počasia a do komentárov mi napíšte, aké špeciálne opaľovacie prípravky používate. Ak máte nejaké letné tipy a triky, sem s nimi.


Komentáre

  1. Odpovede
    1. Je to úplne perfektný produkt, no nedá sa kúpiť vždy. Viac-menej ho mávajú len v lete a niekedy býva dokonca nemilosrdne vypredaný.

      Odstrániť
  2. Na letošní léto jsem si termální vodu pořídila, tak snad budu spokojená :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ten sprchovy píling sa mi páči podobný som mala od Yves Rocher dávnejšie a bola som spokojná, ja som sa zatial nestretla s opaľovacími pripravkami ktoré lepia vždy sme používali astrid, potom som mala baleu alebo oleje a teraz mám od yves rocher:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To naozaj? Mne sa zdalo, že ulepený pocit mám po všetkých. Až nedávno začali vyrábať také ľahšie konzistencie, ale už som prišla na systém. Možno je to typom pokožky ťažko povedať.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.