3 objavy pleťovej kozmetiky


V zime je to s fotením ťažšie. Slnko máme k dispozícii len obmedzený čas a ten žiaľ ja trávim v sklenenej budove. Ešte že máme voľné víkendy, ktoré sú v poslednej dobe vyhradené práve foteniu. Tieto vznikli ešte minulého roku a aj produkty na nich používam už nejaký ten piatok. Nastal čas sa vás s nimi trochu zoznámiť. 




Iste si spomínate na môj ospevovaný krém Krásna slečna. Žiaľ, nič netrvá večne a mne sa už minul. Chcelo to teda nejakú náhradu a keďže som už dávnejšie zvažovala kosatcový rad od Weledy, voľba bola jasná. Weleda je švajčiarska prírodná kozmetika dostupná takmer všade, ceny má trochu vyššie, no z času na čas sa to dá prežiť. 

Kostacový intenzívne hydratačný krém je určený hlavne na mastnú pleť, teda presne pre mňa. Je biely, má jemnú vôňu a na moje prekvapenie je pomerne tekutý. Vďaka tomu sa do pleti vsiakne takmer okamžite a vytvorí tak perfektný podklad pod make-up. Stav pleti mi nezhoršil, no ani ho nijakým spôsobom nezlepšil, skrátka ďalší skvelý univerzálny krém. Mám k nemu ale jednu výhradu a tou je hydratácia. Neviem ako v lete, no na zimu sa mi zdá slabý. Aj moja mastná pleť prahne po vyššej dávke hydratácie. Používam ho preto hlavne ako podklad pod make-up. Zloženie som našla na stránke weledy a na prvom mieste je voda, asi preto je tak riedky. 

Hodnotenie: 3 body z 5, priemerný produkt.



Už pár rokov si zvyknem na zimu kupovať nejaký pleťový olej. Rozhodovala som sa dlho až ma recenzia na šípkový olej u Bielej mačky presvedčila, že ho musím mať tiež. A kam by som chodila, keď na Slovensku máme toľko dobrých značiek. Ťahalo ma to k Modrej púpave a odtiaľ pochádza aj môj šípkový olej.

Jeho vôňa je jemná, takmer si ju nevšimnete. Farbu si zase všimnete určite, je to taká hnedo-žltá farba, no nikdy sa mi nestalo, že by mi zafarbil obliečky. Používam ho často a takmer na všetko. Nahradil mi nočný aj očný pleťový krém. Hydratuje tak akurát, no s mojím suchým čelom si neporadil. To je asi jeho jediné mínus. 

Nebola by som to ja, keby som neskúsila aj nejaké to alternatívne využitie. Oleje sú všeobecne tie najlepšie odličovacie produkty a tento je toho živým dôkazom. Nedráždi moju pleť, nie je prehnane mastný, dobre rozpúšťa make-up aj ten očný a čo je najdôležitejšie, nedráždi moje oči. Toto je bod, ktorý si ja pri olejoch dosť všímam. Taký kokosový mi oči dráždil neskutočne, tu je to balada. 

Zdá sa mi, že aj moje jazvičky po akné sa s týmto olejom postupne hoja. Po prvom mesiaci som si všimla pozitívne zmeny. Oficiálne by práve jazvičky po akné šípkový olej hojiť mal, patrí to totiž medzi jeden z jeho benefitov. Navyše sa radí medzi suché oleje, takže pocit extrémnej mastnoty s ním nezažijete. Veľmi pekne sú jeho účinky rozpísané v tomto článku.  Pre mňa je to zatiaľ najlepší olej, aký som kedy skúsila. 

Hodnotenie: plných 5 bodov, perfektný.


Blogoséfra a hlavne youtuberka Katka ma presvedčili o dôležitosti pleťového séra. Je to taká nevinná, rýchlo sa vstrebateľná vecička, ktorá dokáže zázraky. Pri návšteve Varšavy som si jedno pleťové sérum doniesla. A keďže som bola v Poľsku, voľba padla na lokálnu značku Bielenda a ich sérum s kyselinou hyalurónovou, kyselinou mliečnou a biomimetickými peptidmi. 

Sérum je priehľadné, má jemnú, vcelku príjemnú vôňu a dávkuje sa pomocou pipety. Do pleti sa vstrebe okamžite a zanecháva ju jemne hydratovanú. Väčšinou ho nanášam na toner ako druhý krok v starostlivosti o pleť. Nanášam ho na pleť, krk aj dekolt a to väčšinou večer pred spaním. Niekedy si ho však dávam aj po pleťovej maske alebo len tak v priebehu dňa. Stav mojej pleti nezhoršuje a dodáva jej takú jemnú hydratáciu. A nebojte sa, je vhodný pre všetky typy pleti. 

Moje prvé sérum bolo Bioderma Hydrabio. To bolo skvelé, hydratovalo krásne, no bolo dosť silikónové a prišli mi umelé. Toto sérum sa mi zdá konzistenciou lepšie, no čakala som viac hydratácie. Najbližšie asi skúsim nejaké od The Ordinary. 

Hodnotenie: 4/5 bodov, trochu slabšie hydratuje.

Ako vidíte najviac nadšená som z pleťového oleja. Nikdy by mi ani len nenapadlo vyskúšať šípkový olej. Bála som sa, že na moju mastnú pleť nie je vhodný a vidíte, mýlila som sa. Sérum je fajn, no nie je to úplne to, čo som hľadala. A krém je tiež fajn, ale čakala som viac. Takže hľadanie séra a krému naďalej pokračuje.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste tieto produkty skúšali. Aký je váš najobľúbenejší pleťový olej? A čo pleťové sérum, poznáte nejaké fakt účinné a zároveň ľahké?


Komentáre

  1. O znacke The Ordinary som premyslala uz aj ja, len maju taky siroky vyber, ze sa neviem pre nic rozhodnut. Nakoniec som to vyriesila taj, ze som siahla po rakytnikovom sere od Joik. Obsahuhe C a B vitaminy a krasne rozjasnuje plet. Z hydratacnych ser som spokojna s Hildegard Braukmann. No to je cisto hydratacne serum. Rozjasnenie ani vyhladenie neposkytuje. Od Biodermy som tiez uz upustila kvoli silikonovemu zlozeniu a vadi mi u nich aj nulova komunikacia so zakaznikmi. S hydratacnym kremom Weleda som spokojna. No a samozrejme sipkovy olej je podla mna uplny zazrak na plet.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že uvažujeme rovnako. Ja si tiež neviem úplne vybrať ktoré sérum od The Ordinary vyskúšať. Láka ma niečo s obsahom kyseliny salicylovej, ale aj tie s vitamínom C. Možností je viac uvidím čo si vyberiem. Z olejov ma však tento šípkový príjemne prekvapil.

      Odstrániť
  2. O šípkovém oleji jsem už také hodně četla a moc mě láká. :)

    Find joy in the ordinary

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Šípkový olej som zatiaľ vôbec neskúšala, ale celkom si ma naň navnadila :), ja na sérum nedám dopustiť. Používam od Priody, ktoré je super, len jeho cena je dosť vysoká, ale tiež by som chcela vyskúšať The Ordinary, je na zozname :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to rada počujem, určite vyskúšaj. O Priody som toho tiež dosť počula, len tie ceny ma odrádzajú.

      Odstrániť
  4. Od Weledy ted používám ten zelený a nějak nevím co si o něm myslet :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som bola ohľadom Skin Foodu na pochybách, ale rýchlo ma prešli. Je hutný čiže napr. pri pleťovej starostlivosti je vhodnejší na noc. Avšak hodí sa takmer na všetko.

      Odstrániť
  5. Bielendu poznam.aj nejake vyrobky mam od nich nie su zlí. Aj stranku maju nase slovensko tak aspon su dostupní aj u nas
    http://www.bielendacosmetics.sk/str/3/starostlivost-o-plet/0/2/0/0

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem o ich stránke a teším sa, že sú dostupní aj takto cez e-shopy.

      Odstrániť
  6. Pre mňa zatiaľ najlepší olej bol arganový a marulový, hoci vyskúšala som ich viacero a aj makový je super :)) a ten krém od Weledy mne veľmi vyhovoval, liečil mi akné a hydratácia mi stačila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Arganový som skúšala, no zdal sa mi taký mastnejší, nebolo to úplne pre moju pleť. Marulový som ešte nemala ani ten makový, ale určite vyskúšam.

      Odstrániť
  7. Můj nejoblíbenější a zároveň jediný pleťový olej je Vyvažující pleťový olej od Loréal. A pleťová séra mám 2, obě od Baley: Jedno je Aqua hydratační sérum pro suchou pokožku - pokožku mám sice mastnou, ale prodavačka tvrdila, že s tím druhým sérem tvoří výborné kombo a to druhé je Pleťové sérum matující. Lehká ta séra jsou, ale jestli účinná nevím, mám je teprve krátce.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môžu byť dobré aj tie od Balea, nie je to síce prírodná značka, ale Balea máva dobré produkty. Čo sa týka olejov tam ja kupujem radšej prírodné.

      Odstrániť
  8. Ani s jednim produktem zkušenosti nemám :) ale značku Bielendu mám ráda, hlavně její dvoufázové odličovače.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vidím, že Bielendu už dobre poznáš. Ja som mala zatiaľ len toto sérum a na skúšku olej na opaľovanie. Viem, že ten olej veľmi pekne voňal.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.