Moje aktuálna zbierka krémov na ruky


Zima alebo leto, u mňa to v prípade krémov na ruky nehrá rolu. Ruky si krémujem denne, vždy večer pred spaním a aj počas dňa v práci. Zima je však predsa len pre ruky špecifická. Zo studeného počasia sa pokožka viac vysušuje a niekedy dôjde žiaľ aj k jej praskaniu. Vyhnúť sa týmto efektom môžeme jedine pravidelnou starostlivosťou. Dnes vám ukážem tri krémy, ktoré ma sprevádzajú zimou 2017/2018.



Inak ako úžasným, prírodným krémom Skin Food od Weledy začať ani nemôžem. Ja už som si na tú prírodnú kozmetiku skrátka zvykla, je proste lepšia a účinnejšia. Básniť o tomto univerzálnom hutnom kréme už nemá zmysel, avšak ak ho nemáte, robíte veľkú chybu. Síce vás bude stáť viac ako 2 eurá, avšak použiť ho môžete na čokoľvek chcete a ruky nie sú výnimkou. Momentálne má čestné miesto na mojom nočnom stolíku. 


Prejdem k slovenskej značke Indulona a ich hutnému krému s rakytníkom. Ten sa kedysi vyrábal vo veľkom a tešil sa veľkej obľube, no potom ho z výroby stiahli. Zákazníci si však bez neho nevedeli svoj život predstaviť a tak ho máme na trhu znova. Vôňa je dosť špecifická a musím povedať, že nie je pre každého. Mne osobne teda nevonia a to je aj hlavný dôvod, prečo u mňa nie je tak obľúbený. Navyše je to fakt hutný, výživný krém, takže sa vstrebáva pomaly, podobne ako Weleda. 

Ak by som mala porovnať tieto dva hutné krémy, u mňa víťazí Weleda. Indulona ruky vyživí, ale nie tak ako som na to zvyknutá. Za vyskúšanie však určite stojí a navyše ani nezaťaží vašu peňaženku. Koniec koncov je naša, slovenská. 


Posledným produktom je krém, ktorý sa však na krém iba hrá. Ide o Rose of Bulgaria hand cream s obsahom ružovej vody. Vonia nádhere, presne ako telový olej z Bulharska. Tá vôňa je výrazná, sýta a opojná, ja som sa do nej zamilovala. A žiaľ vôňou sa aj táto láska skončila, hydratačné schopnosti možno postačia v lete, no na zimu určite nie. Dokonca sa mi zdá, že ruky mierne vysušuje. Produkt kúpite v e-shope bioruza.sk, takže cestovať za ním do zahraničia nemusíte. Mňa osobne však jeho účinky sklamali.

TOP krémom na zimu sa u mňa opäť raz stala Weleda. Ja viem, píšem o ňom v každom druhom článku, ale môžem ja za to, že je tak úžasný. Doma mám samozrejme ešte pár ďalších krémov pripravených na otestovanie, takže sa máte na čo tešiť. A rada na záver špeciálne pre dnešný zasnežený deň - von iba s nakrémovanými rukami.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký krém na ruky používate najradšej a prečo. Teším sa na vaše tipy.

Komentáre

  1. Weledu mám doma také a ten krém fakt miluji , používám ho hlavně na ruce a jako masku na obličej :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho používam tiež aj na pleť, tú masku som však zatiaľ neskúšala.

      Odstrániť
  2. Indulonu si též chválím, měla jsem i hodně podobnou značku s měsíčkem a byla taky úžasná...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja okrem iných nedám práveže dopustiť na rakytníkovú indulonu a samozrejme skinfood :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sme sa našli Mona. Mne tá vôňa rakytníkového radu nesedí, ale Indulonu mám rada, len s inou vôňou.

      Odstrániť
  4. Já mám v zimě ruce doslova tragické. Vysušené, popraskané, takze bez krému na ruce neudelam ani krok. Nejčastěji používám krémy od Nivea, dermacol nebo Douglas :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bola som na tom dlhé roky tak isto. Odkedy si však ruky natieram každý večer v lete aj v zime pred spaním tak už to také nie je, asi som im vytvorila ochrannú vrstvu.

      Odstrániť
  5. Krémy od Indulony mám také moc ráda. I krém na nohy :) ale rakytníkový jsem ještě nezkoušela.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten ich krém na nohy je fakt úžasný, asi najlepší, aký som doposiaľ mala. S týmto krémom záleží či ti sadne vôňa.

      Odstrániť
  6. Weledu používám aktuálně na obličej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nad Skin Foodom som premýšľala ako nad výživnou maskou na pleť, ale zatiaľ som sa nedostala ku kúpe. Indolunu nemusím, nevonia mi ani jedna verzia a Rose of Bulgaria ma popravde neláka. Ja mám v kabelke hodený malý krém od Yves Rocher s vôňou vanilky a na noc používam Mixu Reparing Surgars, ktorý skvelo zvláda môj ekzém od zimy. :)

    deerly lost / blog instagram

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krém od YR som zase vôbec neskúšala ja. Skin Food sa dá použiť fakt na čokoľvek takže na tvojom mieste určite investujem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.