Sprchový olej pre detičky od Mixa


Síce som už veľká, no kozmetike pre deti sa nevyhýbam ani dnes. Predsa len, čo je dobré pre deti, musí byť jemné, šetrné a určite to neublíži ani nám dospelákom. Možno ste si všimli moju letnú posadnutosť sprchovými olejmi. Začalo to minulý rok a tento rok som sa rozhodla v pátraní pokračovať. Yutuberka Tina Naté navyše spomínala tento produkt v jednom zo svojich videí a tak som sa rozhodla ho vyskúšať. 

Tento čistiaci a upokojujúci olej Mixa Baby Atopiance je určený pre pokožku so sklonom k atopii čiže suchosti a ekzémom. Je hypoalergénny, bez parabénov a zbytočnej parfumácie. Nuž pri tej vôni by som sa trochu pozastavila. Podľa mňa tam totiž nejaká vôňa je. Mixa je francúzska značka dermatokozmetiky a tento produkt má presne tú vôňu, akú mávajú produkty dermatokozmetiky. Takže informácia no parfumes mi príde zavádzajúca. Netvrdím, že tá vôňa je silná, avšak ja ju cítim. Produkt je síce určený pre citlivú pokožku, no vzhľadom k tej vôni si nie som úplne istá, či by obstál. 

Pre mňa samotnú je produkt do sprchy bez vône skôr sklamaním. Trochu zavádzajúci mi príde aj samotný názov - sprchový olej. Konzistencia mi pripomína skôr sprchový gél. Pumpičkové balenie je možno fajn, no ja preferujem skôr klasiku. Ok zatiaľ žiadne pozitíva, napriek tomu som si produkt obľúbila. Vysvetlím prečo.

V prvom rade sa mi páči jeho jemnosť a spôsob aplikácie. Je to síce gél, ktorý klasicky pení, no zdá sa mi, že pokožku vôbec nevysušuje. Po sprche mám teda pocit ako-tak hydratovanej pokožky. Stále to síce nie je to, čo by som od sprchového oleja čakala, ale je to už na dobrej ceste. Telové mlieko použiť môžete, no ak ho aj pár dní s týmto produktom vynecháte, sušienka z vás nebude. Dokonca sa vraj dá použiť aj na vlasy, to som neskúšala, no ako univerzálny produkt niekde na dovolenke to môže byť fajn. 

Odhliadnuc od všetkých negatív a mierne na môj vkus mylných informácií o produkte, sa mi olej páči. Len fakt nečakajte olej, skôr taký gél. Za cenu okolo 4 eur je to však super produkt a na leto sa oplatí. Ešte musím spomenúť jeho zloženie, našla som tam nejaké oleje napr. sójový, ricínový, olej z čiernych ríbezlí, koriandrový olej, panthenol či vitamín E. Zloženie je vcelku fajn, no všetky tieto zložky sa nachádzajú až niekde v strede zloženia. 

Hodnotenie: 4/5 bodov, vcelku dobrý, lepší ako priemer. 

Ani neviem prečo, ale na sprchu s týmto "olejom" sa vcelku teším. Dobre trochu na mňa zapôsobil aj jeho obal. Farebná kombináciu, ktorú výrobca zvolil lahodí môjmu oku. Za top sprchový olej ho síce označiť nemôžem, no zdá sa mi vcelku dobrý.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste skúšali tento produkt alebo nejaký iný sprchový olej. Ktorý podľa vás pokožku najviac hydratuje?

Komentáre

  1. Odpovede
    1. Som na tom podobne, toto je tuším prvý produkt, ktorý som z danej značky vyskúšala.

      Odstrániť
  2. Mixu si chválila sestra :) po pravidelném používání jí ale přestala vyhovovat, tak jsem jí nezkoušela ani já.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja s ňou tiež zatiaľ nemám nejaké extra skúsenosti, no tento produkt sa javí dobrý.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.