Čím schladiť pokožku po opaľovaní

Starostlivost po opalovani

Horúce letné dni, ležanie na pláži či pri bazéne, to bol scenár tohtoročného leta. Užívala som si slnečné lúče a chytala bronz koľko sa len dalo. Samozrejme v zdravej miere a za pomoci ochranných produktov. Tie však predstavujú iba prvý krok ku krásne opálenej pokožke. Ak si ju chcete udržať, je potrebné ju následne hydratovať. Ak má váš produkt navyše chladivý efekt o to lepšie. Veď po horúcom dni strávenom na slnku je natrieť sa chladivým produktom viac než príjemné. Ja som využívala toto leta dva produkty po opaľovaní, jeden prírodný a jeden z lekárne.

Panthenol sprej

Panthenol asi príliš predstavovať netreba. Je to prvá pomoc v prípade, že sa vaša pokožka spáli. Okrem spálenej pokožky funguje aj na tú, ktorú zasiahla slnečná alergia. S tou som ja veru na začiatku leta bojovala dosť. Jedine tento chladivý panthenol mi dokázal to nárazové mega začervenanie do pár minút zmazať. Ak rovnako ako ja trpíte slnečnou alergiou, Panthenol rozhodne odporúčam. Ja som zvolila variant v pene s chladivým efektom. Je to super hydratačný produkt, ktorý  sa vie perfektne postarať o opálenú pokožku. 

Panthenol pena obsahuje okrem pantehnolu aj vitamíny A, E a F, ktoré podporujú regeneráciu pokožky. Penu si kupujem každý rok, nakoľko je fakt univerzálna. Poradí si so spálením, alergiou a tiež pokožku regeneruje. Jednoducho opäť raz skvelý produkt. Trochu nechápem prečo sa predáva len v lekárni. 

Hodnotenie: 5/5 bodov.

Weleda after sun prirodny balzam

Do mojej zbierky poopaľovacích produktov pribudol tento rok aj jedne prírodný. Ide o prírodný After Sun značky Weleda. Produkt obsahuje plesnivec alpínsky a aloe vera. Rovnako ako panthenol pokožku príjemne chladí, čo som po nanesení fakt cítila. Ideálne bolo natrieť sa týmto produktom pred spaním. To vás to sparno aspoň na chvíľu neotravovalo. Produkt má krásnu vôňu, cítim v nej citrusy a rozmarín. Skrátka svieža vôňa leta. Spoločnosť mi robil dokonca aj na dovolenke.

Mlieko je bielej farby, je pomerne riedke, no vďaka tomu sa dobre rozotiera. Niekedy som mala pocit, že trochu lepí, ale ten efekt po čase zmizol. Či funguje aj na spálenú pokožku neviem, obsahuje aloe vera takže predpokladám, že áno, osobnú skúsenosť však nemám. Pokožka je vďaka nemu hydratovaná od večera až do rána, dokonca aj potom. Ak ho však porovnám s Panthenolom, ten hydratuje asi o čosi lepšie. Na druhej strane však Weleda, čo sa vône týka, rozhodne vedie. 

Hodnotenie: 5/5 bodov.

Ak by som si mala vybrať medzi týmito dvoma produktmi, bola by to fakt ťažká dilema. Na cesty je Weleda lepšia nakoľko sa dá v pohode preliať do cestovnej fľaštičky. Pri pene by ste to naopak realizovali ťažko. Napriek tomu si myslím, že tvoria skvelé poopaľovacie duo. Veľkou výhodou týchto after sun produktov je, že ich môžete používať aj ako bežné telové mlieka. Rozdiel je len v tom, že vašu pokožku hydratujú ešte o čosi viac. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké produkty po opaľovaní používate.

Komentáre

  1. Panthenol je klasika. Ak ho nestihnem spotrebovat v lete, tak ho pouzivam i na jesen ako alternativu teloveho mlieka. Weleda vyzera super, no zial mam taku zasobu telovych mliek, ze dalsie kupovat nemozem. Neviem preco maju vyrobcovia pocit, ze telove mlieko je skvelou sucastou vsetkych darcekovych a cestovnych setov. Potom sa len balenia hromadia :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru mne sa zase nahromadili oleje. A presne ako píšeš Panthenol sa dá spotrebovať kedykoľvek v priebehu roka.

      Odstrániť
  2. Panthenolová pěna mi v létě nesmí chybět :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.