Prírodná dekoratívna kozmetika Lavera


Prechod na prírodnú kozmetiku sa u mňa začal niekedy pred dvoma rokmi. Prvou oblasťou, do ktorej som migrovala bola starostlivosť o pleť. S make-up produktmi a dekoratívkou som bola vždy na pochybách. Mala som pár pokusov od Alverde, no nič čo, by ma nejako extra nadchlo. Nedávno ma opäť oslovili z e-shopu naureus.sk a voľba produktov padla na prírodnú značku Lavera. A tak som si povedala, že to tentokrát skúsim aj s dekoratívkou. A muísm uznať, že produkty ma príjemne prekvapili. Na testovanie som si z dekoratívky zvolila tekuté linky a rúž na pery.


Začnem tekutými očnými linkami Trend Sensitive, ktoré ako viete tvoria základ môjho líčenia. Bez liniek už skrátka nevychádzam z domu. Vďaka nim sú moje oči výraznejšie a tým, že nosím okuliare vyniknú ešte viac. Mala som jedny prírodné linky od Alverde a boli super, no keď som si kúpila druhé balenie už mi akosi nesedelo. Pravda bolo to po dlhšom čase, takže možno sa to zloženie alebo samotný produkt zmenili. Tak som prešla na linky Rimmel Exaggerate, ktoré sú perfektné, no nejako mi už ani tie nesedia na 100%. Na jednom oku mi vždy zliezajú a v lete to tiež príliš nedávajú. Chcelo to proste zmenu a tak som siahla po linkách Lavera.


Linky majú pevný hrot, presne ako moje milované od Rimmelu, a dá sa s nimi perfektne pracovať. Linky si s nimi nakreslíte za pár sekúnd. Mokré sú dosť a dobre kreslia, čierna farba je sýta a sú dostatočne intenzívne. Mňa najviac zaujímali dve veci - výdrž a odličovanie. No a rovno píšem, že linky spĺňajú obe kritériá. Vydržia po celý deň, vôbec sa nerozmazávajú a takmer sa nestrácajú. Ok trošku, ale linky Rimmel sa strácajú viac. Skrátka fakt držia na mieste. No a s odlíčením tiež nie je problém, idú dole perfektne. Navyše ak mi aj niečo ostane, tak to pri umývaní očí nijako neštípe a nedráždi. Je vidieť, že majú prírodné zloženie a oči nedráždia. Tieto linky si budem kupovať stále. Ešte ich musím otestovať v lete, no na zvyšok roka sú perfektné. Navyše stoja okolo 5 EUR, čo je super cena. 

Hodnotenie: 5/5 bodov, perfektné.

Od Lavery som ďalej vyskúšala rúž na pery Trend Sensitive v odtieni 04 Deep red. Na stránkach sa odtieň uvádza ako vínovo-červená farba. Nuž aj taká je len trochu tmavšia. Odtieň som si vybrala fakt dosť naslepo a musím uznať, že to nie je úplne moja farba. Dá sa nosiť vtedy, ak nie som nalíčená, no ak som tak mi až tak nepristane. Má v sebe menej bordovej. Avšak to sú subjektívne veci týkajúce sa farby.


Rúž ako taký mi príde dobrý, vcelku hydratačný, nevysušuje pery. Znesie sa s každým podkladom, no dá sa nosiť aj bez neho a dokonca aj teraz v zime. Ako to však už pri rúžoch býva, čo je hydratčné to skrátka nevydrží. A presne toto je aj prípad rúžu Lavera. Jeho výdrž je dosť slabá, povedala by som také 3 hodiny ak nejete a nepijete. Ak áno tak je to slabšie. Niečo síce na perách ostane, no nejde už o nič výrazné.

V zložení nájdete samé dobré veci. Hneď na prvom mieste sa uvádza ricínový olej, ďalej sú v rúži obsiahnuté aj jojbový olej, kokosový olej, kakaové či bambucké maslo a ďalšie prospešné látky. Myslím, že zložením ide o fakt super produkt. Osobne mi teda ani extra neprekáža, že rúž má slabšiu výdrž. Možno len s výberom odtieňa sa treba pohrať. Tento mi príde taký viac dohneda, viac jesenný.

Hodnotenie: 3/5 bodov, priemer

Do očných liniek pôjdem určite znova, sú skvelé, prírodné a efektom asi najlepšie, aké som doposiaľ mala. Pri rúži si kúpou ďalšieho balenia nie som úplne istá. Zloženie je super, no výdrž je dosť slabá a práve tá je pre mňa dosť dôležitá. Ak však hľadáte niečo hydratačné a prírodné, potom vám rúž sedieť bude. Ja som si k nemu cestu až tak nenašla.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké sú vaše skúsenosti s prírodnou dekoratívnou kozmetikou. 

Komentáre

  1. Dekorativku Lavera jsem nezkoušela, z té přírodní dekorativky moc vyzkoušeno nemám, prozatím makeupy, tvářenku a stíny Annabelle Minerals, a oční stíny piteraq a velká spokojenost teda :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Annabelle Minerals poznám tak z počutia, väčšinou čítavam pozitívne recenzie. Cenovo je to tuším drahšia značka.

      Odstrániť
  2. Laveru ještě vyzkoušenou nemám, některé produkty mě lákají. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja sa tak dlho chystam vyskusat nejake linky na oci a stale to odkladam. Bojim sa, ze kvoli mojej nesikovnosti budu stat niekde zabudnute medzi kozmetikou. Ako tak citam, tak s Laverou by to slo. Nie je draha a je zaroven prirodna. To sa mi paci. Co sa tyka ruzov, tak tri hodiny je podla mna dost. U mna väcsinou po hodine nie je po ruzoch ani stopa. Vsimla som si uz davnejsie, ze Lavera ma velmi pekny ruzovy odtien ruzov. Tak mozno dakedy vyskusam.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pokiaľ s linkami začínaš tak určite tieto s pevným hrotom sú najlepšie. Ja som vlastne iné ani neskúšala, možno by som sa teraz trafila aj s tými štetčekmi ale ktovie. Tieto sú super. Rúž tá výdrž bola taká premenlivá, ak som nič nepila a nejedla tak dal 3 hodiny, no inak to bolo slabšie. Mám doma lepšie rúže.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na tuhle značku už se chystám nějaký ten pátek :)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite skús je dobre dostupná a prírodná čiže za skúšku stojí.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.