Porovnanie dvoch hutných krémov Weleda - Skin Food a Nechtík

Weleda hutne kremy

Dlho rozmýšľam ako poriadne uchopiť tento článok. Niekedy sa mi to stáva, mám skvelý nápad, ale dostať ho na "papier" to je už horšie. Nechcem totiž aby sa idea stratila. Určite sa s tým stretávate tiež. Zhruba rok mám v hlave tento článok a dnes ma tá potrebná múza konečne kopla. A pomohla mi spísať porovnanie dvoch veľmi kvalitných krémov. Jeden určený pre deti, ďalší si svojou slávou vyslúžil obdiv mnohých žien. Reč je o produktoch značky Weleda. Dnes som si pod lupu vzala ich legendárny Skin Food a pokúsila sa ho porovnať s detským nechtíkovým krémom. Ako to celé dopadlo sa dozviete nižšie.
Je tomu sa tak rok dozadu, kedy som na jednom youtube kanáli započula názor, že tieto dva krémy sú si podobné. Sú rovnako hutné a vraj majú podobné účinky. Povedala som si, že to musím overiť. Skin Food už dôverne poznám, recenziu naň ste už mali možnosť čítať v tomto článku. Kupujem si ho každú zimu pretože je to taký zimný záchranca. Navyše je tak univerzálny, že dokáže všetko. Aj môj nedávny výlet do Bojníc so mnou dal. Značka už dokonca zaviedla celý rad produktov Skin Food. Nájdete v ňom light verziu pôvodného krému, balzam na pery ako aj telový krém. Veľmi som si zamilovala tú jeho krásnu, bylinkovú vôňu. Názor na Skin Food už teda mám, no nechtíkový krém to bola iná káva.

Weleda nechtikovy krem

Nechtíkový rad značky Weleda je určený na pokožku našich najmenších. Nevylučuje sa však, že ho môžu používať aj dospeláci. Veď čo je dobré pre deti, musí sedieť aj nám. Krém je tiež extra hutný presne tak ako Skin Food. Obsahuje sezamový olej, včelí vosk, glycerín, lanolín, extrakt z nechtíka lekárskeho a ďalšie látky. Celé zloženie nájdete na stránke weleda.sk. Vonia omnoho jemnejšie ako Skin Food, dovolím si tvrdiť, že by sedel aj citlivej pleti. Používať sa dá tak na telo ako aj na pleť. 

ČO MAJÚ KRÉMY SPOLOČNÉ

Oba krémy perfektne hydratujú pleť, sú rovnako mastné a hutné takže po nanesení ich na pleti skrátka cítiť. Použiť na telo sa dajú, no rozotierajú sa dosť ťažko. Skvelo fungujú aj ako balzam na pery. Ich zloženie je si podobné v obsahu lanolínu, včelieho vosku, glycerínu a extraktu z nechtíka lekárskeho. Nuž to sú také hlavné zložky, možno som si nejaké nevšimla. Rovnako skvelo upokojujú pokožku po holení a dajú sa použiť aj na intímne partie. A sú rovnako balené - 75 ml v hliníkovej tube. 

ČÍM SA ODLIŠUJÚ

Rozhodne tieto krémy inak voňajú. Nechtíkový je jemnejší a bude sedieť viac ľuďom, ktorí nie sú na príliš výrazné vône v kozmetike. Ja ako viete som pravý opak a preto mi sedí skôr Skin Food. Nuž a neviem si pomôcť, ale Skin Food mi príde o niečo viac hydratačný a rozhodne univerzálnejší. Nechtíkový krém mi napr. mierne vysušuje pokožku rúk. Predsa len jeho základ tvorí sezamový olej pričom Skin Food je postavený na mandľovom oleji, ktorý hydratuje viac.

Hodnotenie nechtíkového krému: 3/5 bodov.

Weleda Skin Food

Asi je nad slnko jasnejšie, ktorý z týchto krémov si kúpim budúci rok znova. Skin Food to skrátka znova vyhral.  Má krajšiu vôňu, je výživnejší i keď len o pár percent a hlavne univerzálnejší. A vzhľadom k tomu, že ho už takmer nemám dúfam, že sa zima rýchlo skončí. Minulé roky som si Skin Food kupovala sama, tento rok mi ho značka ochotne zaslala spolu s nechtíkovým krémom za čo im ďakujem. Ja už svojho favorita v oblasti skin care mám a pokiaľ plánujete investovať do krémov Weleda myslím, že nikdy nešliapnete vedľa. V podstate aj nechtíkový krém toho zvládne dosť, no mne viac učaril Skin Food. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte ktorý z týchto dvoch krémov viac obľubujete. Kupujete si na zimu extra hutné a univerzálne krémy?

Komentáre

  1. Nechtíkový som ešte nemala, ten musím vyskúšať. Teraz som v zime používala tradične Skin Food, ktorý mi jednoznačně na suchú pokožku pomáha najlepšie, tento krém je naozaj veľmi vhodný pre suchú pleť, najlepšie mi ju upokojí, ale je hutný, preto ľuďom s normálnou pleťou nemusí až tak vyhovovať. Mne sa dokonca aj rýchlo vstrebe, takže pre mňa je to jasná voľba. Druhý najlepší na zimu je citrusový. Keď je teplo tak mám najradšej rakytníkový a granátový, pretože mi krásně voňajú :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že v zime tento krém zvládne každá pleť. Predsa len každá pleť je v zime suchšia ako bežne počas roka alebo napr. v lete. Pre suchú je to však určite úplne ideálny krém, no ja si s ním rozumiem tiež. Mne sa páči jeho vôňa.

      Odstrániť
  2. škoda, že nemá weleda víc vůní.. ten heřmánek mi opravdu nesedl a děsně mě to mrzí, protože jinak jsou to vážně super produkty!
    www.libenanovakova.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všetky produkty od nich vyskúšané nemám, no takýto hutný je ešte napr. Cold Cream a vraj vonia sladko.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.