Moja denná pleťová rutina 2019


Pleťová rutina je niečo, s čím sa hlavne my ženy stretávame dennodenne. Časom sa tá rutina mení, meníme produkty a hlavne sa mení aj stav našej pleti. Moja sa zmenila z mastnej na zmiešanú, čelo je suché a akné sa ma drží už iba niekedy. Nakoľko som svoju pleťovú rutinu opisovala naposledy ešte v roku 2017 rozhodla som sa byť aktuálna a ukázať vám tú novú. Predsa len za dva roky sa toho zmenilo dosť.


Moje prvé kroky po prebudení mieria do kúpeľne. Tam si pleť najprv opláchnem vlážnou vodou a následne ju vyčistím za pomoci pleťového mydla. Najčastejšie používam mydlo Dove, no nedávno som si vyrobila vlastné z bambuckého masla, olejov a kúskov kakaa a to je tiež skvelé. Následne nanesiem toner, aktuálne ružovú vodu Leganza a podkladový krém pod make-up. Tie podkladové krémy sa u mňa príliš nemenia, v zásade používam dookola buď kosatcový od Weledy alebo Krásnu Slečnu. Nanesiem make-up a hurá do práce. 

Po návrate z práce netúžim po ničom inom, ako si okamžite odlíčiť pleť. Akosi mi prekáža mať na sebe make-up dlhšie ako je treba. Pleť musí dýchať a ja jej to rada doprajem. Takže po príchode domov opäť navštevujem ako prvé miesto v byte práve kúpeľňu. Ako prvý dávam dole očný make-up za pomoci dvojfázového odličovača od Garnier z radu Sensitive. Na blogu ste už o ňom počuli, nejde o žiadnu novinku v mojej pleťovej rutine, kupujem si ho stále. Pleťový make-up odličujem kedy čím, no aktuálne mám doma kultový produkt od Clinique. Je ním odličovací balzam Take the day-off. Bola som naň veľmi zvedavá a zatiaľ som s ním spokojná. Chystám naň aj samostatný článok takže sa máte na čo tešiť. Produkt je olejový a perfektne rozpusí všetok make-up. Následne ho stačí umyť vlážnou vodou a odlíčenie je hotové. 

Po odlíčení nastáva ešte druhý krok a tým je čistenie pleti. Tu sa opäť do služby hlási moje pleťové mydlo. Na záver pleť prestriekam tonerom Leganza a takto fungujem až do večera, kedy sa už na pleťovej rutine vybláznim maximálne.

Ani neviem prečo, avšak večerná starostlivosť o pleť ma baví asi najviac. Možno je to aj tým, že ju vrstvím a používam viacero produktov. Tak trochu ma pochytil kórejský princíp vstrvenia produktov na pleť, i keď až 10 krokov určite nedávam. Základom je u mňa navhlčená pleť na ktorú aplikujem kyselinu hyalurónovú od The Ordinary. Nakoľko je produkt lepkavý je potrebné pleť pred použitím  navlhčiť. Síce mi tento produkt prv nesedel, no časom sa mi začal fakt páčiť. Následne aplikujem očný krém, stále ostávam verná krému od slovenskej značky Dulcia s kofeínom. Toto druhé balenie mi už však nepríde tak úžasné ako to prvé takže najbližšie asi skúsim iný očný krém.


Nasledujú záverečné 3 produkty. Ako prvý si nanesiem krém, opäť Krásnu slečnu nakoľko tento krém je tak denný ako aj nočný. Potom si do dlaní nakvapkám pár kvapiek čistého oleja skvalán od The Ordinary. Krém spolu s olejom zmiešam a všetko na pleti pekne rozmasírujem. Chápem, že v lete to takto asi nepôjde a budem sa cítiť mastná, avšak na toto ročné obdobie mi to maximálne vyhovuje. Všetko ešte zafixujem ružovou vodou a môžem ísť spať. 

Zistila som, že kombinovať krém s olejom je úplná paráda. Pleť to vyživí ešte o level viac. Navyše pokiaľ nemáte radi olejový pocit na pleti tak takýto mix vám sedieť bude. O oleji tu ešte tiež reč bude, no musím uznať, že mi nepríde až tak zázračný. Čakala som od neho určite viac. 

Asi tak dvakrát týždenne zamieňam prvotnú kyselinu hyalurónovú za esneciu od Cosrx Aha 7 s obsahom kyseliny glycolovej. Ostatné kroky ostávajú nezmenené. Táto esencia je však veľký zázrak, robí pleť krajšou z večera do rána. Krásne stiahne akné, rozšírené póry a celkovo vyplepší vzhľad pleti.

Nuž a sme na konci. Ako sa tak pozerám, používam toho fakt dosť a to som ešte nespomenula masky či peelingy. Je fakt, že som na pleťové masky nejako pozabudla a v poslednej dobe ich používam málo. Aktuálne mi robí najväčšiu radosť odličovací balzam, je to fakt skvelý produkt, škoda len, že aj skvelo drahý.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte či používate nejaký môj produkt vo svojej pleťovej rutine.


Komentáre

  1. a mýdlo používáš nějaké speciální pleťové, nebo je to klasické tuhé mýdlo? :-)

    Co mě štve na paletkách stínů?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mydlo nie je špeciálne určené na pleť. Je to klasická Dove kocka no mojej pleti vyhovuje nakoľko je to mydlo hydratačné.

      Odstrániť
  2. Jej, ty uz tiez vyrabas mydla? Aky druh?
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno začala som, zatiaľ vyrábam zo základnej hmoty a pridávam tam čo mi napadne. Väčšinou používam bambuckú zmes na výrobu masla.

      Odstrániť
  3. Jednou jsem tenhle dvoufázový odličovač od Garnier měla a byla jsem s ním spokojená :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.