CeraVe hydratačný pleťový krém s ochranným faktorom vhodný na leto

Cerave pletovy krem s SPF

Značka CeraVe patrí medzi dermatokozmetiku. Nájdete ju bežne dostupnú v lekárniach či na internete. Vyznačuje sa lepším zložením a absenciou mydlových zložiek, ktoré pokožku zbytočne vysušujú. V posledných mesiacoch o nej čítam samé chvály a tak som sa rozhodla zariskovať a vyskúšať opäť raz konvenčný krém na pleť. Prírodné krémy stále preferujem, no máloktorý má v sebe SPF. A práve to SPF teraz v lete nevyhnutne potrebujeme.

CeraVe dostala svoj názov podľa troch ceramidov, ktoré jej produkty obsahujú. Spadá pod značky skupiny Loreal a bola založená v Amerike v roku 2005. Pôvodne som si myslela, že značka je Francúzska avšak omyl, založili ju v USA. Ja som si kúpila hydratačný krém Facial Moisturising Lotion s SPF 25. Je balený v 50 ml tube a dávkuje sa pomocou pumpičky. Podľa mňa sú takéto obaly najpraktickejšie a najviac hygienické čo sa týka nanášania. Cena krému je rôzna, ja som ho kúpila za cca 12 EUR, čo mi príde taká normálna cena za pleťový krém. Nájdu sa aj lacnejšie, no ani tento nie je príliš drahý. 

Krém v sebe obsahuje 3 typy ceramidov, niacinamid čo je vitamín B a tiež kyselinu hyalurónovú. Taktiež som v zložení našla glycerín, čo je hydratačná zložka rovnako ako naicinamid či kyselina hyalurónová. V celkovom zložení sú všetky tieto prospešné látky na prvých priečkach čo produkt automaticky predurčuje za hviezdu večera. 

Úprimne mi ho tak trochu predtestovala kamarátka. Na jej dobré ohlasy som si krém kúpila tiež. Dôvod, prečo som váhala bol jasný - typ pleti. CeraVe totiž nemá vo svojom portfóliu produkty pre pleť mastnú či aspoň zmiešanú. Tento je určený na normálnu až suchú pleť a tá suchá pleť bola moje strašidlo. Čo ak mi krém upchá póry a bude príliš mastný? Nič také tento krém nerobí a doteraz nechápem, ako je to možné. Pôsobí síce trochu mastnejšie, no je to len prvotný klam.

Cerave pletovy krem s SPF biely

Krém je klasickej bielej farby a je takmer úplne bez vône. To je asi jediné mínus pre mňa, mám rada aspoň jemnú parfumáciu. Dokážem mu to však odpustiť nakoľko je fakt úžasný. Nanášam si ho ráno na vyčistenú pleť ako podklad pod make-up alebo aj samostatne ako denný pleťový krém. Nakoľko obsahuje SPF tak by som ho ako nočnú alternatívu asi nepoužívala. Uškodiť by neuškodil, no bolo by to zbytočné. Tá konzistencia je extra špecifická, ešte som sa s niečím takým nestretla. Je to niečo medzi SPF krémom, hutným krémom a ľahkým krémom. Inak to opísať neviem, treba vyskúšať. Čakali by ste, že to bude mastné, ale je to na pleti veľmi príjemné, rýchlo sa to vstrebe a pokožka je potom jemná a vláčna.

Na jedno použitie mi stačí jedna pumpička krému, ktorý sa do pleti takmer okamžite vstrebe. Pleť však nevysuší a zanechá ju príjemne hydratovanú, nie však mastnú. To je niečo, čo je fakt potrebné, vyživená a vláčna pleť bez pocitu mastnoty. Okrem toho si rozumie s každým make-upom, dokonca aj s BB krémami.

Hodnotenie: 5/5 bodov. 

Produkt ma dostal a to aj napriek tomu, že nie je prírodný. Po dlhšej dobe je to prvý konvenčný produkt, ktorý mi sedí a ktorý budem používať asi každé leto. Dokonca som ho stále neminula a to ho používam fakt každý deň už takmer 3 mesiace. Asi so mnou prečká aj chladnejšie časy. Z portfólia značky by som ešte rada vyskúšala ich čistiace produkty a produkty na telo. Možno by bolo v lete lepšie používať SPF a na to klasický krém. Mne to však takto nevyhovuje nakoľko skoro všetky SPF krémy ako také mi pleť zaťažujú a robia príliš mastnou. Toto spojenie krému s SPF v jednom je pre mňa viac než ideálne. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či poznáte a používate produkty značky CeraVe. Aké hydratačné pleťové krémy s SPF používate v lete?


Komentáre

  1. O CeraVe som už veľa počula, možno čoskoro túto značku vyskúšam :) Super článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja o nej čítavam veľa hlavne tento rok. Krém je na leto úžasný, no majú aj bežné bez obsahu SPF.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.