Ktorý suchý šampón Batiste je najlepší?

Batiste suche sampony

Vlasovú rutinu mám už vcelku stabilnú a máloktorý produkt v nej striedam. V tomto smere sa na tú pravú beauty blogerku nepodobám ani náhodou. Nuž ale čo mám robiť, keď mi moja kombinácia funguje na 100%. Jediné, čo striedam sú vône a typy suchých šampónov. Používam ich síce zriedka, ale pár balení do roka vystriedam. Ktorý sa mi teda zdá najlepší?

Prv si neodpustím pár slov k používaniu suchých šampónov. Ideálne je aplikovať si ich do vlasov večer pred spaním. V noci sa vlasy totiž mastia viac ako počas dňa a teda suchý šampón môže začať absorbovať maz už počas noci. Ráno si vlasy už len učešte a hurá do práce či kamľkoveľk idete. Ich čaro spočíva aj v tom, že okrem osvieženia vlasov dodávajú aj objem. Tento trik môžete využiť v prípade, ak idete na nejakú udalosť a ten objem vám tak trochu chýba. 

Z mojich skúsenosti je používať suchý šampón na dennej báze hlúposť. Na vlasovej pokožke sa potom vytvárajú suché miesta co môže spôsobiť jej svrbenie alebo aj lupiny. Takže aj s týmto opatrne a používajte ho čím menej. Je to síce skvelý pomocník, ale ak si ho máte aplikovať 3 dni po sebe, tak si vlasy radšej umyte. Samozrejme, ak ste na cestách či na festivale a možnosť umyť si vlasy nemáte, chápem to. Inak však odporúčam používať suchý šampón tak raz týždenne. 

Batiste suchy sampon cherry

Nuž a teraz už prejdime k tým Batiste suchým šampónom. Ich cena sa pohybuje v priemere od 3-4 EUR. Vôní je asi milión, stačí si vybrať, čo vám sedí. Aj veľkosti sú rôzne - malé na cesty či na skúšku alebo veľké balenia. Samozrejme, cenovo sú výhodnejšie tie väčšie, nuž ale na letiskovej kontrole príručnej batožiny by ste s ekonomickosťou asi neobstáli. Okrem bežných bielych variantov majú v ponuke aj hnedé varianty pre svetlé hnedé vlasy, tmavé hnedé vlasy a samozrejme aj niečo pre blondínky. 

Ja som mala doma hnedý a bola som s ním maximálne spokojná. Skvelý efekt, hnedá farba, robil čo mal, veď si to prečítajte. Dnes tu chcem hovoriť o tých bielych, ktoré, na moje prekvapenie, nezanechávajú biely povlak vo vlasoch. Po nastriekaní síce áno, ale stačí vziať hrebeň a efekt sa stratí. Toto pri sypkých suchých šampónoch nehrozí. Mám doma tri vône - Blush, Cherry a Oriental. Všetko sú to skôr sladšie vône a mne osobne najviac sedí práve tá Blush.

Batiste sampon blush

Blush je taká krásna, kvetinová vôňa s púdrovým nádychom. Niečo presne pre mňa. Cherry je viac ovocná a nie je to tak úplne moja šálka kávy. No a Oriental je niečo podobné ako Blush, ale púdrová príliš nie je. Vôňa je dosť osobnou záležitosťou, čiže záleží, čo vám vyhovuje. Vybrať si môžete aj podľa obalu, ktoré sú fakt prepracované. Dokonca značka máva v ponuke aj rôzne limitky, k tým som sa však ja zatiaľ nedostala.

Ak by som mala porovnať ich efekt, tak nie je čo porovnávať. Všetky funguju rovnako, ide fakt len o tú vôňu. Vlasy odmastia, dodajú objem a zbytočne vlasy nezosvetlia bielym práškom. Rozprašovače fungujú excelentne a aplikácia je teda viac než pohodlná.

Pokiaľ by som ich mala porovnať s hnedým varinatom tak v zásade sa mi zdajú rovnaké. Možno však predsa len tieto klasické biele sú o trochu lepšie. Nakoľko ani biele nefarbia vlasy tak si už kupujem len tie. Staviam na kvetinové vône takže u mňa to vyhráva Blush. 

batiste oriental sampon

Ako vidíte, s Batiste skrátka nešliapnete vedľa. Asi som na ne zatiaľ nepočula ani na blogoch nečítala jednu jedinú negatívnu recenziu. Sú to skrátka legendy, ktoré sa vyrábajú v UK. Mám rada aj tie mini verzie, len tie nekúpite všade a ak, tak majú len jednu vôňu v celej drogérii, čo je škoda. Kúpite ich aj na internete aj v klasických drogériách, takže sú fakt široko dostupné. Ak ste ich doma ešte nemali, je čas túto chybu napraviť.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či tiež patríte do skupiny Batiste nadšencov. Ktorá vôňa sa najviac páči vám?


Komentáre

  1. Mně teda Batiste mánie úplně míjí, pár jsem jich sice vyzkoušela díky tomu, že byly jako dárek k časopisu, ale nikdy jsem mezi nimi neviděla žádný velký rozdíl :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš úplnú pravdu, medzi jednotlivými Batiste rozdiel nie je, skvelé sú všetky.

      Odstrániť
  2. Batiste su super. Su lacne a aj s celkom fajn zlozenim. Akurat verzia pre objem vlasov mi nevyhovovala. Tu by som si uz znova nekupila.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vidím, že tiež máš rada Batiste. Tú verziu pre objem som nemala, ale po tvojom odporúčaní ju radšej skúšať nebudem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.