Produkty s SPF na telo a pleť

Produkty s SPF na telo a pleť

Leto a krémy s SPF patria k sebe a u mňa doma sa každý rok objaví nejaký ten nový. Tento rok som si nahromadila až extrémne veľkú zbierku produktov. Paradoxne som až tak veľa tento rok vo vode nebola, nejako to skrátka nevychádzalo. Maďarské kúpalisko Lipót to však našťastie zachránilo. Na moju obhajobu hromadím SPF aj kvôli slnečnej alergii. Zároveň hľadám produkty vhodné pre mastnú pleť, prípadne také, ktoré sa dajú aplikovať aj na nalíčenú pleť. A veru niečo som aj našla.
Pevne verím, že ochranu pred škodlivými slnečneými lúčbmi nepodceňujete. Starnutie pokožky, vrásky, pigmentové škvrny či rakovinu snáď nechce mať dobrovoľne nikto. Žiaľ, stále existujú ľudia, ktorí zmysel používania SPF produktov nechápu a vymýšľajú si rôzne nezmyselné dôvody. Úplne typickým je, že pri používaní SPF sa neopálite. Dúfam však, že už dávno viete, že je to len obyčajný mýtus. Asi to vymyslel niekto, kto si SPF natierať nechcel alebo na to aktuálne nemal peniaze. Tých mýtov je fakt dosť a bolo by to na samostatný článok, no dnes tu sme pre inú vec. 

PLEŤ

Nájsť dobrý krém s SPF na pleť nie je vôbec jednoduché. Hlavne ak máte mastnú a zmiešanú pleť ako mám ja. Väčšina krémov na opaľovanie je totiž príliš hutná, dokonca aj niektoré fluidné krémy. Vraj kórejská kozmetika má aj ľahšie konzistencie, takže budúci rok skúsim asi tie. Tento rok som na pleť skúšala 4 produkty:

Avene Cleanance SPF 30 je už takou mojou stálicou. Je to jediný relatívne ľahký krém po ktorom sa mi nevytvára akné. Tiež by mohol byť konzistenciou ešte ľahší, no viem to prežiť keďže neupcháva póry. Ja ho dokonca používam aj na telo nakoľko sa ľahko rozotiera a nie je extra mastný.

Vichy Ideal Soleil SPF 50 by mal byť ultra ľahký krém na telo aj tvár. Toto všetko platí, konzistencia je taká až takmer vodová a aplikuje sa perfektne. Je ešte ľahší ako vyššie spomínaný Avene. Jeho problémom je však zloženie, z ktorého sa mi tvorí na pleti akné. Jednoducho pre moju v lete mastnú pleť nie je vhodný. Spotrebovala som ho na telo, šlo o malé 30 ml balenie takže nebol problém. Na telo ho určite odporúčam, na pleť len ak nemávate problém s akné.

kremy s spf

Garnier Ambre Soler Sensitive Expert SPF 50 je prevratná vychytávka. Ide o transaprentný sprej, ktorý sa extra ľahko aplikuje nastriekaním. Balenie je malé, 75 ml vhodné na cesty i do kabelky. Na Slovensku žiaľ zatiaľ dostupný nie je. Značka La Roche-Possay ponúka podobný, no omnoho drahší produkt. Garnier som kúpila v rakúskej DMke za 9 EUR. Na to, aké je to malé je to stále dosť, ale nevadí. Chcela som ho skúsiť a rovno poviem, je to slabý produkt. Na telo je možno fajn, ale na pleť sa použiť nedá. Je totiž dosť mastný a opäť raz mi upchal póry a mala som akné. To akné, ktoré vôbec nemám ak si na seba nedám nejaký krém s SPF. Vraj sa dá naniesť aj na make-up, to fakt funguje, nezanecháva biely film a samozrejme mastnú pleť. Odporúčam skôr pre suchý typ pleti.  Dúfam, že raz vyrobia aj takúto ľahkú sprejovú verziu pre mastnú pleť. Na telo je fajn, ale za tú cenu kúpite aj lepšie produkty.

Posledným produktom nie je SPF krém ako taký. Ide o pleťový krém s SPF 25 od značky CeraVe. U mňa je to ale srdcová záležitosť, pod make-up funguje perfektne a nikdy som sa s ním nespálila. Ak ho použijem samostatne tak ma pred slnkom ochráni tiež, ale zase mi trochu zhorší pleť. Nie veľmi, ale trochu áno. Odporúčam teda skôr ako podklad, nie ako samostatný SPF krém pre mastnú pleť.


TELO

Bioderma Photoderm Bronz SPF 30 je vcelku ľahký olej na telo. Používam ho rada nakoľko oleje sa ľahko nanášajú aj rozotierajú. Nikdy som sa s ním nespálila, no minúť toto veľké balenie sa mi nepodarilo ani za 2 roky, takže ho už musím dať preč. Každopádne odporúčam, len treba počítať s tým, že je to olej a pokožka je po ňom  mierne mastná. Nie extrémne, príde mi ako taký suchý olej.


Avon Face and Body SPF 50 je vcelku ľahké mlieko na opaľovanie. Na prvý pohľad tak síce nevyzerá, ale pri rozotieraní to pochopíte. Mlieko je fakt ľahké, nie je zbytočne mastné a dobre sa s ním pracuje. Navyše nemá nejakú zbytočne prenikavú vôňu, čo len oceňujem. Malé 50 ml balenie je vhodné na cesty alebo na malé otestovanie. Pre mňa je toto objav leta 2019. Produkt je úžasný a je mi len ľúto, že ho už takmer nemám. Perfektne sa rozotiera, rýchlo sa vstrebáva a dobre chráni. Len pred slnečnou alergiou ma neochránil, ale to je ťažká úloha na akýkoľvek opaľovák. 

Sun Dance SPF 30 sprej som kúpila v domnienke, že to bude niečo podobné ako produkt od Garnier. To som sa však splietla, efekt je podobný, ide o priehľadný sprej, ktorý nezanecháva biely povlak to áno. Je tu však problém s tým, že je príšerne mastný. Fakt toto sa nedá aplikovať ani na telo, na pleť už vôbec, také akné aké mi spravil tento SPF to bolo niečo extra. Navyše to podľa mňa zbytočne silno vonia. Viete, že parfumované produkty mám rada, ale pri SPF krémoch mi to príde zbytočné. Parfumácia zvykne navyše so slnkom reagovať, takže podľa mňa ak niekam nedávať vonnú zložku , tak určite do produktov s SPF. Aj tak sa to zmyje z tela čiže nemá to tam absolútne žiaden význam.

Myslím, že niektoré produkty použijem ešte nasledujúci rok. Avšak veľa mi toho asi neostane, v podstate to bude asi len spray Garnier. Zvyšok som už viac-menej minula no a o krém CeraVe a jeho minutie strach nemám. Veľkým prekvapením bol pre mňa práve Avon, ktorý má fakt ľahkú konzistenciu.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké produkty s SPF sú vaše naj. Našli ste nejaké extra ľahké a nemastné produkty?

Avon zaslaný v rámci spolupráce. 

Komentáre

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.