5 dôvodov, prečo sa nám nedarí uspieť v osobnom rozvoji - youtube video !!!


A je to tu moji drahí, stala sa zo mňa YOUTUBERKA!!! Uvažovala som o tom dlhšie, no nie a nie začať. Až to jedného dňa prišlo a už je pre vás pripravené prvé video. Zároveň som sa rozhodla viac venovať osobnému rozvoju, takže už aj tu na blogu sa môžete tešiť na takéto články. Ak ste už skúšali na sebe niečo zmeniť - gratulujem vám. Som si však istá, že mnohí to pre neúspech vzdali a boja sa vykročiť na cestu sebapoznania znova. Prečo je to tak, prečo nám ten osobný rozvoj stále nevychádza? Na svojej ceste osobného rozvoja som našla pár príčin. Krátky sumár nájdete v článku a detaily sú už na youtube kanáli Biankanotes.



NEPRAKTIZUJEME TO ČO VIEME DENNE

Vetu začnem keď na to budem mať čas už poznáme všetci. Začnem zajtra či budem sa venovať sebe cez víkend, to všetko sú bohužiaľ výhovorky a vlastne aj dôvody, prečo to stále nefunguje. Prečo nevidíme tie výsledky, ktoré chceme. 

NÁŠ OSUD SME ODOVZDALI DO RÚK PROFESIONÁLOV

Netvrdím, že je zlé mať svojho kouča, mentora  či navštevovať psychológa ak chcete na sebe niečo zmeniť. Je to skvelé, že ste sa odhodlali ísť hlbšie do problému a napríklad si vyriešiť nefungujúce vzťahy v rodine či príčiny stroskotaného partnerského vzťahu. Problém však nastáva, že týchto odborníkov považujeme za čarodejníkov. Sú to ľudia, ktorí akoby zázrakom vyriešia všetky naše problémy bez toho, aby sme mi pohli prstom. Nehľadajte skratky, žiaľ neexistujú. 

AK NIEČO NECHÁPEM, NEPÝTAM SA

Je úplne normálne mať otázky. Ja sama som sa natrápila, kým som pochopila, čo to vlastne vizualizácie sú. A verte mi zisťovala som to z kníh, videí a koučky som sa pýtala nonstop. Až po mesiaci som to konečne uchopila za správny koniec a začala si prestavovať svoje podvedomie. Myslíte, že keby som sa na to vykašľala, mala by moja snaha efekt? Určite nie. 

VNÚTORNE NEVERÍME, ŽE TO DOKÁŽEME

Toto už je väčšinou nejaký blok, ktorý sme si vytvorili v živote. Väčšinou pramení z detstva, kedy nám napr. neverili rodičia, že dokončíme školu, že fakt vieme variť a podobne. Skrátka neveríme, že to dokážeme, že môžeme uspieť. Návod ako to odblokovať aspoň čiastočne nájdete vo videu. 

LIPNEME NA VÝSLEDKU

Lepšie prirovnanie ako cestu zo západu na východ nepoznám. Sama som z východu a túto cestu absolvujem párkrát ročne. A vždy, keď sadám do auta tak viem na 100%, že do cieľa dôjdem. Či už skôr po prázdnych cestách alebo neskôr aj so zápchami. Avšak viem, že tam dôjdem. To isté platí pri osobnom rozvoji, užívajte si tie každoenné činnosti. Žite tu a teraz a nepočítajte mesiace, kedy sa to už konečne podarí. 

Ja som už prešla rôznymi štádiami osobného rozvoja. No až keď som si začala veriť, že jedného dňa uvidím výsledky a začala som denne praktizovať to, čo mi koučka radila, prišlo to. Netvrdím, že už mám vyriešené všetko - to je práca na celý život. Je to cesta a my po nej kráčame.




Majte sa krásne a zaujímalo by ma, ako to máte s lipnutím na výsledkoch. Viete sa odovzdať procesu a veriť, že raz do cieľa dorazíte?

Komentáre