To najlepšie z roka 2020 dekoratívna kozmetika a vlasy

Táto kategória dostala minulý rok zabrať. V líčení som dosť poľavila nakoľko som pracovala z domu od marca až do konca roka. A keďže opatrenia a časy boli premenlivé ako počasie, tak aj tých príležitosti líčiť sa ubúdalo. Našťastie som si koncom júna založila Youtube kanál a ten ma donútil oprášiť moje líčiace schopnosti. Avšak musím priznať, že som si od toho líčenia vcelku odvykla a vôbec mi to nejako neprekáža. No na druhej strane nalíčená vyzerám podľa mňa predsa len o niečo lepšie.  

DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Minulý rok som objavila vcelku novú a zaujímavú značku Nobea. A upútali ma jej laky na nechty, ktoré vydržia až neuveriteľné 2 týždne v takmer neporušenom stave. Majú krásny výber farieb a tie laky držia ako pribité. Znesú aj umývanie riadu či iné manuálne práce. Myslím, že aspoň 1 vo svojej domácej zbierke potrebujete mať. Ja už nemám doma takmer žiaden iné laky než tieto. 

Gély na obočie som považovala dlho za zbytočný luxus. Aký v tom môže byť rozdiel v porovnaní s ceruzkou? Zásadný poviem vám a to som zistila vďaka gélu Avon Mark v hnedej farbe. Je to svetlejšia hnedá bez červených podtónov, má skvelú kefku ktorá zachytí čo treba a obočie je tak upravené v priebehu sekundy. Toto vám fakt ušetrí čas a i keď sa mi tento produkt spočiatku nezdal, teraz ho neviem a ani nechcem pustiť z ruky.

Dodať pleti lesk pomocou rozjasňovača je už u mňa nutnosť. Dlho som mala svoj milovaný od Catrice, ktorý je stále super. Minulý rok som však v jednej súťaži vyhrala krásny rozjasňovač značky Revolution Reloaded. Paradoxne je viac dozlata ako doružova a spočiatku sa mi zdalo, že mi nepristane. Ako som sa však v lete opálila a začala akosi viac inklinovať k zlatému líčeniu tak som sa do Revolution rozjasňovača zamilovala. Nie je to až lesk ako blesk, no ja ho vidím a to mi stačí. Len znova kým ho spotrebujem prejde asi polka môjho života. 

A toto mi asi neuveríte ale nakoniec som pochopila, ako pracovať s paletkou Naked 3 od Urban Dekay. Fakt to chce aplikátor na tiene alebo nanášanie prstom a potom vidíte aj tie trblietavé tiene. Na tie matné môžete použiť aj obyčajný štetec na tiene, no tie trblietavé s obyčajným na viečku neuvidíte. Takže hurá konečne sa z tejto drahej paletky môžem tešiť naplno. A priznávam, že pri líčení používam už iba túto paletku. Je to kombinácia zlatých a ružových tieňov čo sú presne farby, ktoré mi pristanú.

Bázy pod make-up nepoužívam, no fixačné spreje to je iná káva. Už druhýkrát som si kúpila fixátor NYX Matte Finish. Pokiaľ potrebujem, aby moje líčenie vydržalo fakt dlho tak siaham práve po tomto fixátore. Dal aj sestrinu svadbu takže myslím, že k nemu niet čo dodať. 

Farba na vlasy Palette Color Schampoo odtieň 317 orieškovo plavá je asi môj jediný objav vlasovej kozmetiky. Ja sa týmito šampónmi farbím už pár rokov teda no dá sa povedať že zvyčajne tak raz ročne. Našťastie som dlho nepotrebovala a dúfam, že dlho ani nebudem potrebovať si vlasy pravidelnejšie farbiť kvôli šedinám. Tento orieškový odtieň je konečne moja vysnívaná hnedá s červeným nádychom. Zároveň aj s trochou zlatej samozrejme. Takže hurá konečne som našla svoj vysnívaný odtieň. Inak keďže je to šampón tak vlasy neničí. 

Pokiaľ ide o starostlivosť o vlasy či vlasový sytling asi by som sa len opakovala. V tomto smere už asi tretí rok nenastali u mňa žiadne zmeny. Stále som verná šampónu Keratyna, kondicionéru Yves Rocher, oleju Tigi S-Factor a tiež Sea Salt spreju značky Toni and Guy. Dá sa povedať, že som takmer úplne vyradila z používania suché šampóny či laky na vlasy. Akosi som zistila, že ich moje vlasy nepotrebujú. Dám vám sem aspoň link na moju starostlivosť o vlasy. 

Mám naozaj pocit, že minulý rok som toho menej kupovala a aj menej skúšala. Okruh môjho záujmu sa z kozmetiky rozšíril na sebarozvoj avšak stále som kozmetike verná. Len ma akosi prelnené políčky až tak neberú.  Ale stále u mňa doma existujú nebojte sa a v novom roku mám veru noviniek kopec.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či niektoré moje produkty poznáte a používate. Čo vám z vlasovej starostlivosti utkvelo v pamäti najviac?

Komentáre