Fantastické pleťové sérum Beauty of Joseon

Beauty of Joseon pletove serum zensen slimaci mucin biankanotes

Určite si spomínate, že som sa ešte pred Vianocami a pri písaní top produktov ponosovala, že doma nemám žiadne sérum. A to bolo samozrejme treba riešiť pretože ja starostlivosť o pleť skutočne milujem. Preferujem takú tu viac krokovú. Nemusí tých krokov byť až toľko, ako je to mu v prípade kórejskej skincare, avšak rada si produkty vrstvím. No a základom vrstvenia alebo v podstate akejľkovek rutiny je SÉRUM. A nakoľko som u kolegyňe a kamošky Saveonbeauty čítala samé ódy na séra Beauty of Joseon, povedala som si, že jedno skúsim. Po zdĺhavom výbere som sa rozhodla pre REVITALIZUJÚCE PLEŤOVÉ SÉRUM so ženšenom a slimačím mucínom. A práve o tomto úžasnom sére bude dnešný článok. Tak sa pohodlne usaďte, ideme na to.

Beauty of Joseon je značka kórejskej kozmetiky, ktorú však viete v pohode kúpite aj v e-shope Elnino.sk Nemusíte teda bežať na nejaké špecializované stránky s kórejskou kozmetikou či rovno na e-bay. Mám rada, keď je kozmetika jednoducho dostupná a zdá sa, že mnohé e-shopy to chápu tiež. Sérum má 30 ml a predáva sa za cenu cca 15 EUR.  Nemá absolútne žiadnu vôňu, čo je pre mňa veľmi pozitívne. Aplikuje sa pipetkou a má mierne červenú farbu. Tá je tu však len akoby, na pleti je sérum klasicky bezfarebné, takže žiadne strachy. 

Čo sa týka zloženia tak okrem ženšenu a slimačieho mucínu obsahuje aj látky ako extrakt z pupočníka ázijského či huby rejši. Všetko toto by malo zabezpečiť akúsi revitalizáciu pleti. No a teraz ten vtip čo to vlastne tá revitalizácia je. Je to akoby oživenie pleti, malo by jej dodávať hydratáciu a v tomto prípade aj bojovať s vráskami. No nakoľko mám už takmer 35 tak myslím, že niečo také už začínam potrebovať aj ja. 

Musím sa ešte pristaviť pri slimačom mucíne. Táto látka podporuje tvorbu kolagénu, hydratuje pleť, má antioxidačné účinky a rad ďalších pozitív. Celkovo sú slimačie ingrediencie často pridávané práve do kórejských produktov a zdá sa, že sú to látky veľmi prospešné pre pleť. U mňa ide o prvý produkt so slimačím zložením, ale asi nie posledný. Niečo to fakt robí. 

skincare pletove serum korejska kozmetika revitalizacia vrasky

A teraz už prejdime k tomu, prečo toto sérum tak milujem. Dôvod je jasný - funguje. Skutočne od prvého použitia je moja pleť hydratovaná, krajšia a jednoducho ten efekt vidím zakaždým, keď sérum použijem. Nikdy by som si nepomyslela, že to poviem práve ja, ale toto sérum naozaj nepotrebuje 3 mesiace na to, aby sa jeho účinky naplno prejavili. Funguje okamžite. Konzistencia je trochu lepkavá, ale je to tak minimálne, že si to podľa mňa ani nevšimnete. Neštípe na pleti, nijako ju neirituje a jednoducho robí to, čo má. Či som vďaka nemu aj omladla to neviem, až také zázraky čakať asi netreba. Každopádne mi pomohlo vždy keď bola moja pleť suchšia, mdlá či akokoľvek inak nie príliš beauty. 

Úprimne neviem, či som doma mala takéto supre hydratačné sérum. Väčšina sér, ktoré som doposiaľ mala boli také iba akože. Mnohé potrebovali kopu ďalších produktov a to ste už nevedeli, či tá pleť vyzerá super vďaka séru alebo tomu zvyšku. V tomto prípade je vám to jasné od prvej sekundy resp. aplikácie. Samozrejme, je to stále sérum a žiada si to niečo na uzamknutie, ale nie na zvýraznenie účinkov. V tomto smere to sérum zvláda aj samo a to je podľa mňa ten unikát.

Sérum používam vždy ako prvý krok v pleťovej rutine. Nasleduje kedy čo. Niekedy toner, niekedy olej, niekedy krém. Píšem to preto aby ste chápali, že toto sérum si rozumie s akýmkoľvek typom produktu a s akoukoľvek konzistenciou. Žiadne žmolky, štípanie či iné defekty. Toto sérum je jednoducho unikát, za perfektnú cenu a ja sa každý večer teším na jeho použitie. Takže konečne mám znova doma sérum a moja pleťová rutina ma zase raz baví. A to bol cieľ no nie?

Hodnotenie: 5/5 bodov, perfektné.

Samozrejme mám rada aj séra, ktoré skrášľujú pleť v zmysle že vám vedia zlepšiť akné, jazvičky či iné nedokonalosti. Toto sérum také nie je ale nie je na to ani primárne určené. Považujem ho za skvelé a univerzálne sérum, ktoré by nemalo uškodiť naozaj nikomu. Zároveň si vie svoju prácu odviesť na výbornú takže toto nie je nič v zmysle základná kyselina hyalurónová. Prepáčte, ale séra s touto kyselinou mne nerobia fakt nič. Mám dojem, že je to síce základná látka, no moja pleť potrebuje niečo viac. Raz mi ju dokonca aplikoval aj doktor injekčne na zmiernenie zápalu v nohe a tiež nič. Takže ja potrebujem fakt niečo účinné. A to je práve toto sérum od Beauty of Joseon. A ako sa poznám, vyskúšam aj ich ďalšie séra. 

Skúšali ste nejaké kórejské pleťové sérum? Ako ste s nimi spokojné?

Komentáre

  1. Nikdy jsem nezkoušela nic korejského, používám vše od Saloos, ale zní to zajímavě

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak zase ja tá prírodná kozmetika je super, tiež som dlho používala iba tú. Avšak z času na čas prestriedam.

      Odstrániť
  2. Ahoj, já mám momentálně načatou esenci od COSRX právě mimojiné s šnečím slizem a k tomu od Joseonu Dynasty krém a nabušeným složením a jsem vážně spokojená, totéž můžu říct o jejich SPF ve sticku. Rozhodně plánuju obě značky otestovat víc a SPFko od Joseonu si budu do léta určitě ještě objednávat, protože ho budu chtít na dovolenou. Předtím jsem ochranu proti sluníčku dost podceňovala a pár drobných vrásek jsem si z toho přeci jen odnesla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dynasty som si u teba na blogu všimla a pridala medzi produkty, ktoré chcem vyskúšať. COSRX je skvelá značka, mala som a sedí mi.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.