Nedeľné beauty okienko - čo vám pri tanci nesmie chýbať


Tento týždeň som v práci absolvovala sériu prednášok vrámci istého trainingového programu zameraného hlavne na oblasť účtovníctva a finančníctva, patrí to ku kariérnemu vzdelávaniu a na jednej z týchto prednášok v kombinácii s pekným počasím ma zrazu kopla múza a konečne som našla vhodnú tému na ďalšie beauty okienko, dnes v podaní tanca a všetkých beauty aspektov s tancom spojených. 

Nie som profesionálna tanečnica, mám hudobný talent, ale rozvíjala som ho vždy skôr speváckym smerom. Tancu sa venujem skôr neprofesionálne, mám za sebou pár kurzov štandardných a latinsko-amerických tancov a momentálne sa učím salsu. Tanec ma však postupom času tak pohltil, že bez neho už neviem žiť. Byť vždy tip-top je pri tanci je obzvlášť dôležité, pretože hovoríme o párových tancoch a je teda potrebné držať istý bontón.

LÍČENIE 

Poviem úprimne, že v lete to nebolo jednouché, vznikla z toho až nutnosť kúpy BB krému. Tanec je pohyb, spočiatku pomalý, neskôr rýchly a nikdy neviete, ako sa to bude vyvíjať. Pri tanci nemáte čas odbiehať a upravovať sa, musíte preto voliť líčenie, ktoré je trvácne. Bez fixátora make-upu rozhodne nechoďte. Či použijete make-up alebo nie je na vás, každopádne však treba počítať s tým, že jeho stav je v značnom ohrození.

SVIEŽOSŤ

Tento bod je asi každému jasný. Ideálne je pred kurzom sa osprchovať, ak nie je čas a šanca, tak aspoň použiť antiperspirant a ústnu vodu. Svieži dych a vôňa je niečo, čím by ste mali vyžarovať tak vy, ako aj váš tanečný partner. Žiaľ, z mojich skúseností toto pravidlo dodržiavajú viac ženy ako muži. 
VHODNÁ OBUV

Netvrdím, že pre jeden kurz musíte hneď letieť do predajne a kúpiť si originál tanečné topánky, ja už síce také mám, no prvých pár kurzov som tancovala v balerínkach prípadne nejakých topánkach s relatívne nízkym opätkom, štekle nechajte doma, nevydržali by ste v nich, príliš nízka obuv nie je tiež úplne ideálna, záleží aj od toho, čo tancujete, či Štandard alebo Latinu. Ja odporúčam skôr niečo opätkové, no nie príliš vysoké, takých 5 - 7 cm. A či vidím nejaký rozdiel pri tanci v tanečných topánkach a v klasických? Veru vidím a veľký, nepália ma nohy zo spodu, ak viete čo myslím. Mám tie hore na obrázku, no úprimne to nie je lacná záležitosť.

OBLEČENIE

Nuž sme ženy čiže v šatách a sukniach vyzeráme podľa slov mužov skrátka lepšie a neviem ako vy, ale ja sa v tom aj lepšie cítim, tak žensky skrátka. Čo sa tanca týka sú sukne a šaty určite lepšie riešenie než tesné džínsy, v tých je noha ako vo zveráku, čo dokážete prežiť v práci či na káve, ale na tanec voľte niečo voľnejšie. Legíny sú svetový vynález a ja ich vo veľkom využívam hlavne pri tanci, nikdy však nie miesto nohavíc, ale k nejakej dlhšej blúzke alebo kratším šatám. V legínach sa tancuje veľmi pohodlne, takže ak nie ste sukňový typ, tak odporúčam legíny.

VLASY

Keďže sa pri tanci hýbete, tak sa logicky aj spotíte a preto je vhodnejšie mať vlasy zopnuté, ale nie je to nutnosť, pokojne ich môžete nosiť aj voľne rozpustené. Tu sa však mne stalo už párkrát, že ma chalani doslova šklbali, pri tanečnom držaní, kedy má partner ruku na vašej lopatke sa proste stane, že sa zachytí o vaše vlasy, hlavne ak ich máte dlhšie. Ja som sa už aj preto trochu ostrihala a od tej doby problém zmizol.



JEDLO, VODA

Bez vody tancovať určite nechoďte, ak idete to klubu, tak ok, ale pokiaľ chodíte na kurzy do tanečných škôl, ktorých priestory nedisponujú barmi, vlastná voda je nutnosť. Čo sa jedla týka, neodporúčam tancovať s plným ani prázdnym žalúdkom, s plným sa nepohnete a s prázdnym sa vám môže točiť hlava, hlavne ak sa tancujú točky. Ideálne je najesť sa tak hodinu predtým, do tej doby organizmus stihne jedlo stráviť, no nejaké zásoby mu ostanú a vy môžete tancovať. Toto sa inak odporúča aj spevákom, tesne po jedle by sme toho veru veľa nezaspievali.

RUKY

Krémy na ruky by som používať tesne predtým veľmi neradila, spotíte sa a budete potom celá lepkavá a to nie je príjemné ani pre vás, ani pre vášho tanečného partnera. Avšak nalakované nechty, to je rozhodne zásada, ja ju síce príliš nedodržiavam, priznám sa, no pôsobí to krajšie, sme predsa ženy a pri tanci podávame ruku, takže mať pekné nechty byť na škodu rozhodne nemôže.

ŠPERKY

Pre bezpečnosť pánov sa možno vyhnite dlhým náhrdelníkom, ktoré by mohli v prípade točiek narobiť mierne problémy. 

OSTATNÉ ASPEKTY

Medzi ďalšie dôležitosti, bez ktorých by ste nemali na tanečný kurz ísť možno zaradiť termálnu vodu na osvieženie, hygienické vreckovky, hrebeň, aspoň nejaký menší, prípadne aj zrkadlo, aby ste svoju strapatosť dokázali udržať ako tak na uzde. Používanie tampónov hádam spomínať netreba, pri tanci je to fakt nutnosť, cítite sa pritom pohodlne a nijako vás to neobmedzuje. 

K tancu len dodám, že je to fakt skvelá forma odreagovania, spoznáte nových ľudí, naučíte sa správnemu držaniu tela, odučíte sa pozerať sa do zeme a skrátka to vašu osobnosť istým spôsobom vyformuje, budete sa cítiť šťastnejšia a nikdy neviete, možno práve tam spoznáte svoju osudovú lásku. Ovládanie tanca je aj v dnešnej spoločnosti veľmi dôležité, potom vás už nebude desiť stužková, ples či vlastná svadba. A nebojte sa partnera dotknúť, nezje vás, pri každom tanci je dôležitá iná vzdialenosť, pri štandardných tancoch sme viac pri sebe, pri latine viac od seba. Mne osobne viac sedí štandard, ale momentálne chodím na salsu čo je latina. 

Zakončím to príhodou mne vlastnou - raz som sa pri tanci tak rozvášnila, že som partnerovi skoro rozbila nos, nejako ma totiž nestihol zastaviť pri jednej figúre a takto to dopadlo. Takže tancujte opatrne. 

Čo nesmie pri tanci chýbať vám? V čom najradšej tancujete?Máte svoj obľúbený druh tanca?


Komentáre

  1. Zdravím tanečnici :)
    Salsu se teď taky zrovna učím a hrozně mě to baví:)
    Z kurzů tance vím, že i po jediné hodině je člověk polomrtvý, propocený a všechno ho bolí :D S botama zatím stále bojuju. Ať si vezmu jakékoliv, vždycky mě nakonec ty nohy hrozně bolí. Ono hodinu skákat jive v podpatkách není ideálka, ale do balerín se mi zase moc nechce, tančí se v tom hůř..

    Přeju hezký den:)
    ...Instantní krása...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ty tancuješ? Tak to je super, salsa sa v opätkoch dá zvládnuť, ale napr. jive to určite nie, to uznávam, tam sú najlepšie tenisky alebo balerínky.

      Odstrániť
  2. Tímto článkem jsi mi připomněla, jak jsem se v prváku po tanečních chtěla tancování dál věnovat, zamilovala jsem si právě tu latinu, jenže partner mi to na poslední chvíli odřekl a od té doby jsem se k tomu nedostala :/ Nejvíc mě štve, že mám i profi taneční boty, taky stály pár tisíc, ale dá se v nich vydržet tancovat pěkných pár hodin... no, a chuděrky leží ve skříni. Možná bych se k tomu mohla a měla vrátit, jak se konečně přestěhuju do města...

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa k tancu vráť, bola by škoda tých topánok aj tvojho talentu, tanec je úžasný. V každom menšom či väčšom meste nájdeš kopec kurzov a je aj veľa takých, kde tanečného partnera nepotrebuješ pretože sa napr. partneri počas hodiny striedajú, čo je super, ja navštevujem práve takéto v Bratislave.

      Odstrániť
  3. Hezký článek :) Já společenské tance tančila naposled v tanečních nebo na plese, jinak už dlouhou dobu ne :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pre mňa tanec znamená život, takže si ma týmto článkom naozaj potešila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mně určitě nesmí chybět pevné boty! Chodila jsem do tanečních a vyhodila jsem za celé taneční snad 5 párů bot. Kluci mi je totálně pošlapali a ulítaly mi pásky, podpatky, no strašné. Nebyly moc kvalitní, tudíž jsem stejně vyhodila víc peněz za všechny dohromady, než kdybych si koupila nějaké pevnější a kvalitnější. Jinak určitě taky pořádný dlouhodržící deodorant, protože cítit pot během tance (už jsem také několikrát zažila a pak jsem s tím daným člověkem ani nechtěla tančit) je hrozné.

    Ráda bych Tě pozvala na svou Giveaway!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej obuv je strašne dôležitá. No a antiperspiranty o tom už ani nehovorím, chalani s tým ale občas mávajú problémy.

      Odstrániť
  6. Jeeejjjj, tiež chodím od septembra na tanečnú - konkrétne na salsu a neskutočne ma to baví! Ja som utekala po tanečné topánky hneď po prvej hodine. Z tretiny som po nich túžila, z tretiny to bola márnivosť a zo štvrtiny to bola viera v to, že sa v nich musí tancovať lepšie ako v teniskách!!! A zatiaľ som túto investíciu ani raz neoľutovala! Druhá vec, že s priateľom chceme v tancovaní pokračovať, takže asi ich využijem viacej ako len pri jednom kurze. =D
    U nás jedna dievčina tancovala v klasických opätkoch 5 hodín.... na šiestej to vzdala, tancovala len v ponožkách... takže nie, v klasických topánkach sa ozaj nedá.... ani v teniskách s tenkou podrážkou sa mi netancovalo dobre.
    Inak ako spomínaš v závere, že si skoro partnerovi rozbila nos. Ja som priateľa už toľkokrát "oplieskala" - dostal lakťom do oka, aj facku, ktorú by som kludne označila za kategóriu "tá sadla". Samozrejme nerobím to zámerne... ale v tom zápale sa človek tak nejak nekontroluje. =D
    A čo sa týka oblečenia - na prvej hodine som mala legíny, na ďalších už sukňu a musím povedať, že keď mám sukňu, mám z tanca omnoho väčšiu radosť a viem sa doňho tak lepšie... vžiť? Proste mám v sebe taký čistý ohňostroj ženskosti a viem si ten tanec ozaj vychutnať. Ale samozrejme sú dni kedy sú leginy najlepším priateľom. =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, za skvelý komentár. Som rada, že nie som jediná, kto spôsobuje partnerovi občasné problémy, ale tak sú to chlapi, prežijú to hádam. Tú figúru, kde som mu robila nos už robím ale dosť opatrne, opakovaný vtip už predsa nie je vtipom. Čo sa týka oblečenia, presne ako píšeš, v sukni či šatách je to najlepšie, ale občas sa nedá, vtedy volím legíny a niečo dlhšie na ne. Ako tak vidím, tá salsa je fakt obľúbená, mňa dosť láka aj bachata, tak možno po salse skúsim aj to.

      Odstrániť
  7. No... asi nemajú veľmi na výber a musia to nejak prežiť. Na druhú stranu tiež neobchádzam úplne bez ujmy - nohy mám niekedy poriadne pošlapané =D. Ale pokiaľ mi neutrhol necht na nohe, tak je to ok si myslím (lebo čítala som aj také, že v zápale tanca sa to stáva o.O ... tak teraz mám z toho úplnu hrôzu =D)). Bachata? Musím zistiť čo to je, lebo popravde nemám ani tušenia. My sme chceli ísť pôvodne na tango ale neviem z akých príčin sme to zmenili na salsu... ale ak sa raz tú salsu naučíme, tak hádam prejdeme aj na to tango. Želám teda veľa úspechov! =)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.