5 tipov pre rýchlo sa mastiace vlasy

Mastné vlasy riešime hlavne v zime a v lete. V zime sú mastné od čiapok, vetra, snehu, dažďa a kúrenia. V lete zase kvôli vysokým teplotám. Takže ideálne obdobie na vlasy je teda asi jar a jeseň, tam je však ale opäť nebezpečný fenomén dážď. Na tie moje mastnejšie robí vlhko veľmi zle. Všetci sa mi smejú, keď sa mi s čerstvo umýtmi vlasmi nechce von do dažďa. Jedine s gumičkou, no rozpustené ani náhodou. Každopádne myslím, že som na tie mastné vlasy už vyzrela resp. vyhrala boj s nimi. S pleťou to ide o niečo horšie, ale aj tam už vidím pokroky. Pevne verím, že s mastnými vlasmi bojuje veľa žien a tak mi napadlo spísať moje tipy. Sú to vlastne dosť jednoduché veci. Až také, že by vám ani nenapadlo ich vyskúšať.

UMÝVAŤ, ALE NIE KAŽDÝ DEŇ

To je totiž jednoznačne spôsob ako sa mastných vlasov nikdy nezbavíte. Vlasová pokožka tak ako pleť potrebuje mať svoju hladinu prirodzeného mazu. Prílišné vysúšanie pokožky častým umývaním prináša bumerang efekt. Ak sa vám vlasy mastia extrémne rýchlo, skúste suché šampóny. Tiež to s nimi netreba preháňať, no vedia niečo zachrániť. Ďalšou alternatívou je nechať vlasy mastnejšie aspoň v dňoch, keď nikam von nejdete. Ja sa snažím umývať si vlasy až na tretí deň a rozhodne im to prospieva. A možno sa to nezdá, ale aj tvrdosť vody má vplyv na mastenie vlasov. S tým však niečo spravíte len ťažko.

POZOR NA ZLOŽENIE ŠAMPÓNU

Hlavne silikónom by sa majiteľky mastných vlasov mali vyhýbať. Tie totiž zbytočne zaťažujú vlasové vlákno a to sa tým pádom rýchlejšie mastí. Rovnako je dobré vyhýbať sa aj parabénom. Mne osobne sa najviac osvedčili šampóny Keratyna, Balea, Yves Rocher. Z prírodných tuhých  šampónov skúste určite Ponio Cukrová Pivonka.



SILIKÓNY PREČ AJ Z MASIEK A KONDICIONÉROV

Síce sa nám vlasy mastia smerom od korienkov, no keď si dáte na končeky silikónový balvan, tak ich to skrátka bude ťahať. Ja to na svojich fakt cítim, akonáhle si dám nejaký silikónový balzam mám pocit, že mám ťažké vlasy. A paradoxne sa mi potom samozrejme rýchlejšie mastia. Takže toto dámy nechceme. No a čo sa týka olejov, tak za mňa jedine Tigi S factor je taký, ktorý si dokážem dať aj do suchých končekov. Inak odporúčam oleje aplikovať radšej ešte pred sušením vlasov. Za mňa top kondicionér je Yves Rocher Repair s jojobovým olejom. Už má aj nový obal a samozrejme vyššiu cenu, ani jeden update ma nepotešil. Teraz je ten obal podľa mňa horší na otváranie a ani esteticky nejde podľa mňa o krok vpred. Našťastie zloženie zachovali takže sa dá stále používať.

ĽAHKÝ STYLING

Ľahký neznamená žiadny. Ja sa vyhýbam tužidlám, no čo sa týka lakov a soľných sprejov tak tie majú zelenú. Tu sa mi už roky skvelo pracuje s produktmi Toni and Guy. Ich Sea salt spray je už legendou a ja si ho kupujem stále dookola. V podstate si ho kupujem do zásoby, asi ako celú vlasovú starostlivosť. Produkty sú také moje stálice a za nič na svete by som ich nevymenila. Fungujú perfektne.




POUŽÍVAJTE FÉN

Možno to znie zvláštne, veď horúci vzduch sa na vlasy príliš neodporúča. Treba však vedieť, kedy fén použiť. Ak si fénujete príliš mokré vlasy je jasné, že to na ne pôsobí agresívne a mastné budú rýchlejšie, než sa nazdáte. Ja si vlasy fúkam kulmofénom Rowenta až vtedy, keď sú už také polosuché. Do tej doby sa ich nechytám. Vďaka tomu majú väčší objem a lepšie držia tvar. A ani to mastenie už potom tak neriešim.

Na záver spomeniem ešte farbenie vlasov. Krátkodobo to určite pomáha, spraví to vlasy pevnejšími, lepšie držia tvar a tým pádom sa menej mastia. Avšak určite si kvôli tomu nefarbite vlasy príliš často. Dávnejšie som si dala dokonca aj studenú vlnu, avšak to tak extrémne ničí vlasy, že už nikdy viac. Fakt to ako riešenie mastenia vlasov neodpoúrčam. Funguje to len kým je to čerstvé a žiaľ potom to musí len odrásť a navyše máte vlasy tak divne kučeravé. Určite nič čo preferujem.
Máme tu leto takže myslím, že s tými mastnými vlasmi bojujeme viac-menej všetky. Navyše si vlasy aj častejšie umývame kvôli soli od mora či chlóru z bazénov. I keď tento rok je asi aj tá letná sezóna slabšia. Každopádne zmeniť svoju vlasovú rutinu môžete kedykoľvek a myslím, že moje tipy by vám mohli pomôcť. V čase vírusu kedy sme boli všetci doma sa s tým dalo vyhrať ešte viac. Ja si vďaka tomu umývam vlasy niekedy až na 4tý deň, predtým to bol tretí takže sa to celkom pekne predĺžuje.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, čo všetko ste už v boji s mastnými vlasmi vyskúšali. Podarilo sa vám dostať vlasy pod kontrolu?

Komentáre

  1. Určitě souhlasím, mám vlasy suché, ale naopak rychle se mastící u kořínků. Sea salt sprej jsem si kdysi koupila a tímto jsi mi dala impulz, jej třeba už konečně spotřebovat! :D :)
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suché končeky máme asi všetky, sú to skrátka už staré vlasy, tie už nemá čo vyživiť :) Tak určite ten sea salt robí vlasy aj také pevnejšie a objemnejšie.

      Odstrániť
  2. Batiste je můj nejoblíbenější suchý šampón a nedám na něj dopustit, lepší jsem zatím nezkoušela :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som asi lepší nemala, ešte Klorane sú super, tie sú ale drahšie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.