Beauty prepadáky roka 2018


Rok 2018 partil medzi roky s lepšími beauty rozhodnutiami. Svedčí o tom aj menší počet produktov, ktoré mi nesadli. Nejaké sa samozrejme našli a rada by som vám ich v tomto článku predstavila. Možno niektoré z nich používate a sú pre vás tie top. Veru aj o tom je kozmetika a každému sedí niečo iné.

Vzhľadom k povesti, ktorú produkt má, ním skrátka musím začať. Reč je o českej prírodnej značke Havlíkova přírodní apotéka. Ako viete, je to moja obľúbená značka a tak som chcela skúsiť legendárnu rannú masku - Královská snídaně pro pleť. Žiaľ žiadne "snídaně" sa nekonali, moja pleť je v rovnakom stave pred maskou ako po nej. Až mám problém, ako masku spotrebovať. 

Ďalší kultový produkt je dlhotrvácny rúž Dermacol 16h Lip Color. Našťastie sestre sedí takže ho bolo komu dať. Na mne skrátka nevydrží a ani ten červený odtieň som si nevybrala najlepšie. Po nanesení sa mi hneď zlieva a nevyzerá rovnomerne a keď sa pokúsim naniesť tú priesvitnú, fixačnú vrstvu tak to je už celé nanič. Navyše strácanie je veľmi neestetické. 

Značka Essence vytvorila úžasnú kolekciu tieňov - Melted chrome Eyeshadow. Moja prvá voľba bol strieborný tieň avšak ten je vlastne sivý. Mne osobne takáto farba absolútne nesedí, je to fakt dosť sivé žiadna biela či strieborná sa nekoná. Kúpila som si iný odtieň a ten mi už sedí perfektne. Navyše výdrž tieňa je super, len si skrátka vyberte dobrú farbu. O tej správnej už chystám článok spolu s ďalšími make-up novinkami, takže sa máte na čo tešiť. 

Obrovské sklamanie pre mňa pripravila aj značka Clinique. Toľko akoholu, koľko sa nachádza v ich toneri som pokope ešte nevidela. Síce pleť hydratuje, no mala som pocit, že si na seba nanášam vodku alebo nejakú inú silnú liehovinu. Našťastie majú aj iný toner - Clarifying lotion 1.0 a ten by alkohol obsahovať nemal. Vzhľadom k vyšším cenám produktov Clinique ma tento toner sklamal maximálne.

Sklamaná som bola aj z prírodných balzamov na pery. Nesadol mi ani ten značky Annemarie Borlind a ani Lavera sensitive. Vôbec nechápem, čo sa to deje avšak takéto prírodné balzamy mi nesedia. Vyberala som si ich starostlivo na základe zloženia, pretože to je viac ako fajn avšak účinky so zložením akosi neladia. Aspoň nie v mojom prípade.

Suché šampóny mi zvyknú sedieť takmer všetky. Najradšej mám Klorane a Batiste, no samozrejme som neodolala novinke od Got2b pre hnedé vlasy. Tento mi však mastí vlasy ešte viac, navyše sú nejaké dosť zauzlené. Skrátka toto na mne nefunguje. Použila som ho párkrát a musím mu nájsť novú majiteľku.

Poslednou vecičkou, ktorú spomeniem, je nerozjasňujúci rozjasňovač Avon Magic. Toto fakt nič nerobí a to nielen na mojej pleti. Ktorákoľvek kamoška či známa, ktorej som produkt ponúkla mi tvrdila to isté. Ak hľadáte rozjasňovač, tak skúste inú značku. Tento nemá v sebe takmer žiadne trblietky, prirovnala by som ho ku krémovému rozjasňovaču od Alverde. Ten mi tiež nesedel a efekt bol rovnaký. Navyše je aj riadne mastný.

Ak dobre počítam, vyšlo mi 8 produktov, ktoré by som si určite znova nekúpila.  Niektoré prepadáky sa už objavili na blogu v priebehu roka a preto som sa v tomto článku zamerala na tie ďalšie.Snažila som sa opakovať čo možno najmenej, no pri niektorých produktoch to fakt nešlo.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké produkty vás sklamali v roku 2018.

Komentáre

  1. Okrem 16h rúžu od Dermacol som nič neskúšala. Ale tiež ho nemám rada. Pocit na perách nie je príjemný, a na mieste, kde sa mi pery spájajú robí také nepríjemné hrudky :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám s ním podobnú skúsenosť, nedrží, lepší, robí hrudky. Za mňa skrátka absolútne nie.

      Odstrániť
  2. Lavera balzam mam ja osobne rada. S tonikom od Clinique suhlasim. Ved to bol cisty lieh. Alkohol v podobe denaturovaneho alkoholu vsak obsahuje i 1.0, len tam to spravili tak, ze ho necitit a je fajn. Ten vyskusaj urcite. No a Havlik? To je podla mna jedna velka reklama zalozena na peknych obaloch. Zlozky inak nic moc. Ale kamenne obchodiky maju fakt pekne.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru ten balzam som chcela skúsiť práve na základe tvojich recenzií. Nevadí tak každému sedí niečo iné. Aha tak aj v tom ďalšom Clinique toniku je alkohol? Nuž tak to si ešte musím premyslieť :)

      Odstrániť
  3. Ani s jednim z tvých propadáků zkušenosti nemám. Jen u mě je obecně delší dobu na blacklistu značka Essence.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.