Slovenská kozmetika PRIODY a ich pleťové sérum

Priody slovenska kozmetika

Indulona bola prvou značkou, o ktorej každý vie, že je slovenská. V posledných rokoch sa k nej pridalo kopec ďalších a úprimne, neskutočne sa z toho teším. Veľmi rada nakupujem lokálne produkty a tie sú už dostupné aj v radoch kozmetiky. Na hranici východného Slovenska, v meste Stará Ľubovňa sa vyrába prírodná kozmetika Priody. Minulý rok sa na ňu objavilo zopár recenzií a všetky boli kladné. I keď sú cenovo drahší, rozhodla som sa investovať a skúsiť sérum s kyselinou hyaluronovou. 

Sérum bolo na môj vkus fakt drahé, aj s dopravou ma vyšlo na takmer 40 EUR a to bola zľava. Plná cena je cca 54 EUR. Rozhodne to teda nie je lacná záležitosť, za 30 ml produktu určite nie. Avšak povedala som si, že žijeme len raz a treba si niekedy aj dopriať. A tak sa aj stalo a ja mám doma už takmer pol roka ich pleťové sérum. 

Zloženie séra je viac ako zaujímavé a majú ho uvedené aj na svojej oficiálnej stránke, čo sa mi fakt páči. Nachádzajú sa v ňom kyselina hyalurónová, výťažok z Aloe Vera, výťažok z uhorky, vitamín E, vitamín C, výťažok z morských rias. Obal je sklenený a sérum sa dávkuje pipetou. Je to klasické, priehľadné sérum a má vcelku príjemnú, no extra jemnú vôňu. Ja v nej cítim aloe vera a uhorku.

Priody slovenska kozmetika serumSérum je v prvom rade hydratačné. Osobne som zatiaľ vlastne iné séra ako tie s kyselinou hyaluronovou ani neskúšala. Je priehľadné, ultra ľahké, nie je vôbec gélové a vstrebáva sa do pokožky okamžite. Ja vidím lepší účinok ak si predtým navlhčím pleť . Kyselina hyalurónová funguje ako nejaká špongia, ktorá vie pleť napumpovať vodou, len ju musí mať. Asi aj preto je lepšie nanášať ho na vlhkú pleť alebo na toner. 

Myslím, že sérum je vhodné pre všetky typy pleti. Na pleti ho nie je vôbec cítiť ani ju nijako nezaťažuje. Hydratácia je priemerná, od séra za takmer 40 EUR som čakala fakt viac. Zázračné určite nie je. Myslím, že ako nejaké základné hydratačné sérum pre niekoho, kto so sérami začína môže byť fajn. Ja však nejaký extra rozdiel medzi týmto a sérom od The Ordinary nevidím. A to je The Ordinary neporovnateľne lacnejšie. 

Viac sa mi páčilo dokonca aj sérum od značky Bielenda. Toto mi príde taký slabý odvar dobrého séra a to je prírodné. Neviem, kde sa stala chyba, no viac by som doň určite nešla. Treba však vziať do úvahy, že svoju primárnu hydratačnú funkciu spĺňa. Rozhodne však nehydratuje nejako extrémne skvelo a na trhu nájdete aj lacnejšie alternatívy.

Hodnotenie: 3/5 bodov, priemerné sérum.

Z produktu som mierne sklamaná nakoľko s prírodnou kozmetikou mávam dosť dobré skúsenosti. Aj to zavážila pri kúpe a nakoniec to až tak skvelé nebolo. Normálne sa musím do spotreby tohto séra nútiť. Na leto mi síce vyhovuje, avšak určite si kúpim nejaké iné. Sama neviem, na aké aktívne látky sa pri sérach ďalej zameriam. Uvažovala som o vitamíne C tak uvidíme.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké pleťové séra používate a koľko do nich zvyknete investovať. Viete mi poradiť nejaké dobré pleťové sérum?


Komentáre

  1. Vobec som netusila, ze ide o slovensku znacku. Je to teda prirodna kozmetika? Maju aj nejaky certifikat? Chcela som to pozriet podla zlozenia, no na stranke veru zlozenie nie je. Su tam vypisane len hlavne ucinne zlozky a z toho som si nazor nevedela utvorit.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je slovenská a je prírodná. O certifikátoch netuším, skús na stránke to možno majú. Hej no účinné látky, mne to stačilo pri rozhodovaní, no celé zloženie asi len na obale, ten už ale nemám.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.