Dove dezodoranty bez hliníkových solí


Dove produkty mám fakt rada, hlavne v poslednej dobe sa ich u mňa nakopilo vcelku dosť. Zároveň prišla značka na trh s novými produktmi. Ak ste ešte neskúšali, ich telové mlieko s pšeničnými proteínmi naozaj odporúčam. Dnes to ale bude o inej kategórii produktov - o tých proti zápachu. Zámerne píšem proti zápachu pretože Dove má zdá sa konečne vo svojej ponuke aj dezodoranty. Ako viete, antiperspiranty ja už nepoužívam, príde mi, že nie sú vôbec zdraviu tela prospešné. Dove však prišiel na trh s dezodorantmi bez hliníkových solí, alkoholu a s obsahom 1/4 hydratačného krému.

Vybrať si môžete z rôznych vôní podľa vašej chuti. Ja som už vyskúšala kombináciu kokos a jasmín. Tá je krásna, taká skôr sladšia, no pre mňa je tá vôňa perfektná. Akurát sa v obchodoch ťažšie zháňa práve v tejto mojej mokrej guľôčkovej verzii. A tak som nedávno schmatla kombináciu broskyňa a citrónová verbena. Tá je na leto lepšia, vonia viac sviežo, no stále trochu sladko. Skrátka vôňa ideálna pre mňa.

Pevne verím, že vás tu nezavádzam a fakt ide o dezodoranty. Na obale sa to uvádza v origináli aj v slovenskom preklade. Doposiaľ však Dove produkoval dosť kontroverzné produkty proti poteniu. Bežne ste mohli nájsť označenie antiperspirant - dezodorant spolu na jednom produkte. Ja som z toho bola extra zmätená, jedno predsa vylučuje druhé a funguje úplne inak. Aj notino však klasifikuje práve tieto produkty ako dezodoranty takže vyzerá, že sme sa konečne dočkali. Kokosová verzia je však uvádzaná ako antiperspirant - dezodorant  takže nechápem. Ak tomu niekto rozumiete prosím poučte ma.


Samotný produkt nájdete vo všetkých verziách - od sprejovej, po tuhú až po tie moje tekuté. Stojí okolo 3 EUR a obsahuje klasických 50 ml produktu. Ja mám tekutú verziu, ktorá je na pokožke veľmi príjemná. Hlavne v lete to už pri aplikácii príjemne chladí a to sa mi páči. Stopy na oblečení nezanecháva ak sa aplikuje v správnom čase. Ak si ho nanesiem a rozhodnem sa pre iné oblečenie aké mám, tak mi nejaké tie stopy pri prezliekaní spraví. Takže s výberom oblečenia opatrne. Klasické žlté škvrny či iné fľaky nevytvára čiže aj pranie je ok.

Najdôležitejší je však efekt, mal by vydržať 24 hodín a ja spokojne tvrdím, že je to pravda. Teda nuž reálne tak dlho som asi nikdy produkt proti poteniu nemala. Pracovnú dobu aj nejakú tú ďalšiu aktivitu bez opätovnej aplikácie však zvláda bravúrne. A to aj v tomto horúcom lete aké máme aktuálne na Slovensku.

Hodnotenie: 5/5 bodov.

Zdá sa, že tento dezodorant dal dole aj môj top produkt Balea Sensitive. Ten je stále cenovo najvýhodnejší, no zdá sa mi, že už na mne tak dobre nefunguje ako kedysi. Je to asi ako so šampónmi, z času na času ich musíte zameniť. Tento produkt však rozhodne odporúčam vyskúšať. Má fajn zloženie, i keď nie úplne prírodné, no rozhodne lepšie. A krásna sa stará aj o pokožku vďaka obsahu hydratačného krému. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké dezodoranty najviac vyhovujú vám. Poznáte tieto od značky Dove?


Komentáre

  1. Tak tá vôňa musí byť dokonalá :) ak spotrebujem zásobu deo ktoré mám doma, určite ho vyskúšam :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oznacenim antiperspirant - deodorant na obaloch sa velmi netreba riadit. Vyrobcovia si pisu, co ich len napadne. Treba si pozriet zlozenie. Ak je v zlozeni cokolvek obsahuje alum, tak ide o pripravok zabranujuci poteniu a teda antiperspirant.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné vďaka za radu, takto sa to už dá rozoznať. To zloženie vždy pomôže. Z tých ich názvov by sa nevymotal nikto.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.