Odvážna kniha od autorky šťastného blogu


Povolanie bloger sa niekedy prenesie aj do inej sféry. Veľmi často do sféry spisovateľskej nakoľko my blogeri radi píšeme. Len chuť písať však na napísanie knihy nestačí. Je to však minimálne dobrý začiatok. Sama píšem blog už šiesty rok a myšlienka knihy mi občas napadne, tak uvidíme, či sa aj zo mňa raz stane autorka knihy. Zatiaľ je to všetko len vo hviedzach, no človek nikdy nevie. Dnes by som vám chcela predstaviť knihu autorky štastnehoblogu. Jej články som čítala a čítam stále, patrí medzi moje top blogerky a aj preto som bola na jej knihu zvedavá.

Prvú blogerskú knihu som čítala od Terezy Salte. Šlo o knihu Šlehačková oblaka od autorky blogu terezainoslo. Aktuálne natáča Tereza aj podcasty a počúvajú sa veľmi príjemne. Je to taký relax kedykoľvek potrebujete. Jej hlas je úžasný a obsah inšpiratívny. Inšpiratívnou je ale aj Barbora Šťastná s jej šťastným blogom. Písanie sa stalo jej vášňou a vydala už niekoľko kníh. Ku mne sa dostala tá o odvahe - Jak jsem sebrala odvahu.

Kniha má 230 strán, je rozdelená do viacerých kratších kapitol a je písaná ľudsky. Tým ľudsky myslím prakticky, nenájdete v nej žiadne dvojzmyselné omáčky. Bára má na všetko praktický príklad zo života. Niektoré príbehy boli fakt vtipné, no myslím, že cieľom tejto knihy je ľudí inšpirovať. Inšpirovať k tomu, aby nabrali odvahu skúšať nové veci, robiť nové rozhodnutia a nebáť sa žiť šťastný život. To je predsa to, čo všetci chceme. Na záver pridala autorka 100 bobríkov odvahy. Sú to akési príklady odvážnych činov. 

Čítanie to bolo fakt oddychové, pohodové a pútavé. Nie všetky príbehy ma síce bavili, ale kniha ako taká je podľa mňa dobrá. Mne sa napr. páčila kapitola o tom, že je fajn byť jedinečný a mať radšej svoj vlastný, trápny život ako cool život niekoho iného. Byť sám sebou je skrátka základ života. Autentickosť sa nosí určite viac ako byť ovcou a sledovať davy.

Tiež dobrou bola kapitola - "Co se stane, když si přestanu říkať měla bych". Nie, fakt nemusíte robiť veci vtedy, kedy sa vám nechce. Naozaj je dobré z času na čas si dať deň voľna, prestať neustále upratovať a robiť veci tak, ako ich cítite. Táto kapitola bola hádam najlepšou z celej knihy. Myslím, že hlavne ženy v domácnosti a všetky perfekcionistky by si ju mali prečítať. Čo si budeme klamať, aj mne záleží na tom, mať doma poriadok, ale život nie je len o tom. Kapitola nie je samozrejme len o upratovaní,ale nesie v sebe rozhodne poučný odkaz.

Odvahu treba nabrať aj na odmietnutia. Umenie povedať nie a byť asertívny je tiež veda. Zaujímavou je a kapitola o tom, že závisť sa môže premeniť v inšpiráciu. So závisťou bojujeme všetci a prestať sa trápiť nad tým, že má kamoška krajšie šaty, dom či lepšieho manžela nie je niekdy ľahké. Dá sa to však prekonať inšpiratívnym prístupom. A tiež treba mať na pamäti, že každá minca má dve strany. Niekedy závidíme úplne zbytočne a vidíme len polovicu príbehu. 

Myslím, že toto je ten typ knihy, ktorý sa dá čítať znova a znova. Vždy v nej nájdete nové veci, nové podnety a myšlienky na uvažovanie. Zároveň sa schuti zasmejete. Moje očakávania však boli predsa len trochu vyššie, no nevzdávam sa a skúsim si prečítať aj ďalšie knihy od Báry. Koniec koncov blog píše perfektne, takže potenciál rozhodne má.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či poznáte šťastný blog a jeho autorku. Čítali ste nejakú knihu, ktorej autorom je bloger/blogerka?

Komentáre

  1. Jej, konecne zase clanok o knihach :-)
    Tuto knizku som citala uz 2x. Je inspirativna, putava, pekna. Paradoxne autorkin blog a instagram som sledovat prestala. V elektronickej podobe ma to ani neviem preco akosi nebavilo. Radsej si pockam na dalsiu knihu :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak je vidieť, že ťa jej knihy fakt dostali. Myslím, že sa dá čítať aj viackrát, je to ten typ knihy. Ja som ju mala z knižnice, ale uvažujem o kúpe nejakej ďalšej. Napríklad o jej Šťastnej knihe. Na blog teraz dlhšie nepísala, ale verím, že nové články prídu.

      Odstrániť
  2. Já jsme šťastný blog nikdy nečetla, ale mám takový pocit, jestli dřív autorka nepřispívala do Elle, protože se mi její jméno právě s Elle spojilo :) Ale musím říct, že mě knížka zaujala, knížky s podobnými tématy teď čtu nejraději :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to možné, niečo tuším o tom v knihe spomínala. Hej je to také príjemné čítanie pre dušu :)

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Tak kníh sa píše toľko, že sa nedá mať prehľad o každej.

      Odstrániť
  4. To zní zajímavě, po knížce se kouknu. Díky za inspiraci.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.