Trilógia o neobyčajných deťoch slečny Peregrinovej


Knihy ma momentálne úplne pohltili. Dokonca som konečne objavila aj spôsob, ako dostať z knižnice to, čo chcete. Treba tam len chodiť častejšie ako raz za uhorský rok a tie knihy sa objavia. Aspoň mne táto stratégia funguje na 100%. Presne takto sa mi podarilo uchmatnúť zostávajúce dva diely príbehu o neobyčajných ďeťoch slečny Peregrinovej. Autorom je Ransom Riggs a verím, že sa na recenziu tešíte.

Prvý diel Neobčajné deti ako už viete, nebol až tak pútavý a napínavý ako jeho sfilmovaná podoba. Avšak prečítať som si ho chcela a tak sa aj stalo. To bol január a doma som mala len prvý diel, kúpený a vlastný. Ostatné dva som si prv chcela kúpiť, ale nakoniec to knižnica vyriešila za mňa.


V druhej časti príbehu s názvom Podivné mesto sa opäť stretávame s našimi hrdinami Jacobom a neobyčajnými deťmi. Ich svet aký poznali sa nadobro zmenil a oni sa ho teraz pokúšajú zachrániť a vrátiť do pôvodnej podoby. Ich učiteľka slečna Peregrinová bola unesená a tak je druhý diel plný dobrodružných výprav týchto detí. Musím priznať, že druhý diel bol omnoho lepší ako ten prvý. Po celý čas som si myslela, že viem, ako skončí, no záver bol úplne prekvapivý a rozbehol ďalšiu akciu. Tá sa samozrejme odohrá až v tretej časti. Štýl autora je dobrý, no miestami mi stále prišli niektoré opisy zbytočné a pasáže nudnejšie.


Záver trilógie nesie názov Knižnica duší. Ide o hrubšiu, 500 stranovú knihu, ktorá sa ale čítala skvelo. Tentokrát sa dej odohrával priamo v centre nepriateľa, priamo v jeho meste. Do deja vstúpili nové postavy a drvivá väčšina knihy sa točila okolo Jacoba a podivnej Emmy, ktorí ako jediní neboli unesení na konci druhej časti nepriateľom. Táto tretia časť sa mi páčila najviac, dej bol skvelý, ale štýl autora sa stále nezaprel. Stále tu boli opisy, ktoré by tam byť nemuseli a príbeh mohol mať možno ešte väčší a napínavejší spád. Na druhej strane sa mi veľmi páčil fakt prepracovaný záver. Konečne to nebola iba nejaká jedna posledná strana, kde ostalo kopec otáznikov. Aspoň mne sa takéto upratané a dlhšie závery páčia. Dobro nakoniec opäť zvíťazilo nad zlom a kniha bola opäť plná nečakaných zvratov. Dokonca aj ten pekný záver vyzeral spočiatku inak, ako dopadol a bol ešte lepší.

Celá trilógia je podľa mňa veľmi zaujímavá a ja som sa na jej čítanie vždy veľmi tešila. Zaplnilo mi to tmavé zimné večery. A ešte musím podotknúť, že knihy sú veľmi pekne ilustrované fotkami a aj samotná obálka je podľa mňa veľmi pekná. Rozhodne najlepšou knihou celej trilógie bola jej tretia časť. Až mi tak trochu ostal smútok na duši, že sa tento príbeh skončil. Našťastie všetky 3 knihy boli sfilmované do jedného filmu s názvom prvéhu dielu. Žiaľ knihy sa držali len tej prvej, druhý a tretí diel sú vo filme úplne iné aké boli v knihách.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste čítali túto trilógiu a ako na vás zapôsobila.


Komentáre

  1. Ja mám síce trochu iný vkus na knihy, ale moja sestra by ich určite milovala, tak jej tento článok hneď preposielam :)
    xoxo | https://lipstickverse.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za preposlanie. Každú baví iný žáner a preto je super, že kníh vychádza tak veľa :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.