Renovality sérum s kyselinou hyalurónovou

Renovality serum s kyselinou hyaluronovou

Pri výbere pleťového séra som doposiaľ volila hlavne tie s obsahom kyseliny hyalurónovej. Je to hydratačná zložka, ktorá spraví svoje pri každom type pleti. Zároveň je táto látka odporúčaná ako prvá ak so sérami začínate. Poskytuje pleti ľahšiu hydratáciu, takže je skôr vhodná pre mladší typ pleti. Tej staršej by už jej účinky nemuseli stačiť, no uškodiť nemôže nikdy. Takže s touto kyselinou skrátka nikdy nešliapnete vedľa len vekom je k nej dobré pridať aj niečo naviac. Dnes to však bude o sére od českej značky Renovality.

Renovality je česká prírodná kozmetika, ktorá je u nás bežne dostupná. Nájdete ju na rôznych e-shopoch. Ja som svoje sérum kúpila na elnino.sk. Myslím, že tu vychádzajú ich produkty cenovo veľmi výhodne. Samotné sérum je vcelku veľké, má až 50 ml a spotrebovať by ste ho mali do 3 mesiacov. Nuž to nevidím príliš reálne a to bol jediný faktor, ktorý ma od kúpy odrádzal. Sérum je klasicky tekuté a nakoľko ho používam len na pleť tak sa mi jeho spotreba za tak krátky čas nezdá reálna. Mám ho už dva mesiace a stále mi príde dosť plné. Veľmi sa mi páči obal z fialového skla a praktická dávkovacia pumpička. Tá mi toho séra síce nadávkuje o niečo viac, než mi treba, ale zatiaľ to viem zúžitkovať na krk a dekolt takže pohoda. Pumpčika však funguje perfektne takže tu nemám čo vytknúť.

Zloženie séra je pomerne jednoduché a uvádza sa aj na stránke renovality.sk odkiaľ som ho prevzala aj ja. Máme tu Aqua, Rosa Centifolia Flower Water /Rose hydrosol/, Glycerin, Hyaluronic acid, Phenoxyethanol. Caprylyl glycol. Takže ako vidíte voda, ružová voda, glycerín a hneď za nimi kyselina hyalurónová. Za mňa teda super zloženie, na prvý pohľad určite zaujme. Nie sú tu žiadne zbytočnosti a to sa mi páči. Dole vidíte aj konzistenciu a farbu séra.

Renovality serum s kyselinou hyaluronovou

Produkt samotný je potrebné nanášať na už vlhkú pleť. Kyselina hyalurónová na seba viaže veľké množstvo vody, no musí tú vodu mať odkiaľ brať. Schválne si skúste naniesť sérum na suchú pleť a uvidíte, že bude suchú ešte viac. Takže pred aplikáciou séra si pleť vždy navlhčím. Tiež sa odporúča na sérum naniesť ďalší produkt, to je odporúčanie pri sérach všeobecne a tak to robím aj ja. Takže pred sérom si na pleť nanesiem ružovú vodu, aktuálne používam tú od Nobilis Tilia. Následne si dám jednu pumpičku séra a potom pokračujem buď krémom alebo olejom. Párkrát som si sérum naniesla bez vrchnej vrstvy, ale nemalo to taký účinok. Niekedy som robievala aj také čáry-máry, že som sérum zmiešala s krémom alebo olejom a takto ich spolu aplikovala. Tento postup sa mi zdá, že fungoval najlepšie. Sérum samotné má podľa mňa priemerné hydratačné účinky, ja už asi potrebujem niečo viac. Používam ho teda hlavne v kombinácii s inými produktmi a aj keď je fajn, znovu by som si ho už asi nekupovala, príde mi slabšie čo sa týka hydratácie. Na extra mastnú pleť by stačiť mohlo, ale inak by som sa úplne len na toto sérum nespoliehala a to ani ak máte 20. Kyselina hyalurónova pleť hydratuje, ale skôr tak jemnejšie a základne.

Hodnotenie: 4/5 bodov, bod dole za hydratačné účinky.

Aby sme sa chápali, sérum je samo o sebe skvelé. Len na môj typ pleti nie je už tak postačujúce. Celkovo mi vždy tieto hyalurónové séra prišli také ako lepší toner. Mala som aj podobné od The Ordinary a to isté. Skrátka tieto séra berte ako taký prvý, štartovací krok vo vašej skincare. Chce to však vždy spojiť ešte s niečím. Na druhej strane nie je mastné ani ťažké čiže sedieť bude každému. No a samozrejme nie je nijako parfumované.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké pleťové séra používate. Máte skúsenosti s kyselinou hyalurónovou alebo ste ju ešte do svojej skincare nezaradili?

Komentáre

  1. Kyselinu hyaluronovu poznám, skušala som, ale takéto sera ešte nie. Celkovo akosi séra nepoužívam, ale teda vzhladom na moj vek, už by som mohla začat..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Séra sú vhodné asi v každom veku, avšak oproti krémom toho v sebe majú viac. Tak vyskúšaj nič za to nedáš :)

      Odstrániť
  2. Ja som ešte od Renovality nikdy nič nevyskúšala. Už skutočne musím! :-) ❤

    Blog de la Licorne

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.