Tipy na čistiace pleťové masky

Cistiace pletove masky il blogerka tipy

Prvé masky na pleť boli za mňa určite tie na čistenie pleti. Aj v obchodoch ich nájdete stále dosť. Mávali však jeden neduh a tým bolo, že pleť veľmi vysušovali. A tak ste mali pleť síce čistú, no okamžite ste si naň museli niečo aplikovať. Ten sťahujúci pocit nebol príliš príjemný. Aj dnes sú na trhu takéto masky, no našťastie sú aj iné - vylepšené čistiace masky. Pri týchto máte istotu, že vám pleť vyčistia a zároveň nevysušia. Žiadne pocity pnutia, ba naopak hydratácia či v niektorých prípadoch dokonca aj skrášlenie pleti. Presne o takýchto čistiacich a rozjasňujúcih maskách chcem dnes hovoriť. Pokiaľ tiež hľadáte masku, ktorá pleť čistí a nevysušuje ste na správnej adrese.

Medzikrokom pri používaní masiek býva čistá pleť. Ja viem neznie to príliš logicky - dám si na pleť čistiacu masku tak predsa tá pleť vyčistí sama od seba. Áno aj nie, všetky produkty majú na pleti tie správne účinky, ak je pleť vopred čistá. No a na vyčistenie pleti môžete použiť čokoľvek, za mňa je však tým najlepším produktom peeling Botanica Slavica. Je to veľmi špecifický, krémový až našľahaný peeling, ktorý už z môjho blogu poznáte. Mimochodom tento rad obsahuje práve aj čistiacu masku s kaolínom, ktorá je presne jednou z tých, ktoré pleť čistia no nevysušia. Takže prvý tip už máme.

Shiseido Avon pletova maska cistenie peeling

Následne tu musím zmieniť najnovší prírastok do rodiny, ktorý mi zaslali z Elnina na testovanie. Je ňou maska od značky Shiseido Waso Satocane maska na čistenie pórov s peelingovými čiastočkami. Názov vcelku krkolomný, no niet sa čo čudovať keďže ide o pôvodom japonskú značku. Na trhu je táto značka už roky, no ja som s ňou zatiaľ nemala tú česť. Možno aj preto, že má drahšie produkty než aké som si kedysi kupovala. Maska má 80 ml a je v úžasnom, praktickom balení v tube. Konečne žiadne jednorázové sáčkové masky. Tieto balenia sa v drogériách čo sa masiek týka hľadajú stále dosť ťažko. Masku kúpite za cenu 22 EUR, čo je uznávam viac ako by sa dalo čakať. Jej efekt však za tie peniaze za mňa fakt stojí. 

Maska obsahuje kaolín, konkrétne biely íl a je neskutočne krémová. Má síce v sebe zrniečka, no sú veľmi jemné a tým pádom príjemné na používanie. Táto maska je za mňa naozaj skvelá, pleť vyčistí, no zároveň nevysuší. A vďaka jej super krémovej konzistencii vás jej používanie bude baviť. Otázkou už len ostáva jej vyššia cena avšak neviem ako vám, no mne vydrží maska v pohode aj rok takže ak si to vezmete takto nie je to až tak zlé. Na druhej strane chápem, že sú na trhu aj lacnejšie masky takže je to len a len na vás. Mňa používanie tejto masky veľmi baví takže asi výnimočne mi až rok nevydrží. Avšak ako vždy nemám doma masku iba jednu.

Prirodna kozmetika pletove masky cistenie pleti hydratacia il

Z masiek na čistenie pleti vám ešte musím spomenúť Havlíkovu přírodní apotéku a ich Rannú čistiacu 3 minútovú masku. Dávnejšie som skúšala tú hydratačnú Královskú snídane pro pleť a nesedela mi. Následne som mala doma vzorku tejto a tá sa mi naopak páčila o dosť viac. Obe masky sú krémové, obe sa nanášajú ráno a po krátkom čase ala 3 mintúy by sa mali z pleti umyť. Zloženie je prírodné a celé vám ho nalinkujem sem. Mňa zaujali hlavne oleje ako konopný či slnečnicový. Maska vás vyjde na cca 13 EUR a skvelé je, že si môžete kúpiť rôzne balenia. Ja som siahla po 30 ml balení čo je na niečo, čo nemám úplne overené fajn veľkosť. Navyše samotná návšteva predajne je zážitok a skúsenosť sama o sebe neuveriteľne skvelá takže odporúčam.

Bohužiaľ sa mi opäť potvrdilo, že tieto ranné masky nie sú pre mňa. Znova som mala pocit mierne zanesenej pleti. Čistá bola to áno avšak ja a tieto prírodné krémové masky nie sme asi kamošky. Možno mi v prípade týchto masiek nesedí nejaká konkrétna zložka alebo netuším čo jednoducho maska mi stojí doma a neviem čo s ňou. Používam ju občasne na ranné či večerné čistenie pleti, no moja pleť za to platí daň v podobe takého akoby zanesenia. Neviem či viete čo tým myslím, netvorí sa mi vyslovene akné (chvalabohu) no pleť je akoby viditeľne o niečo horšia. Takže za mňa tieto ranné masky nie.

Na záver tu mám pre vás niečo lacné, relatívne dostupné, čistiace a rozjasňujúce. Tiež už o nej na blogu bola zmienka a ide o Avon Planet Spa Rozjasňujúcu masku s čiastočkami zlata. Nuž o tom zlate pochybujem, skôr si myslím, že to budú trblietky avšak maska funguje. Naozaj som po jej aplikácii krajšia a čo je najlepšie, je gélová a na pleti zaschne takže sa aj celkom ľahko dáva dole. Myslím, že čo sa masiek týka tak Avon to vie naozaj skvelo a dodnes mi je ľúto, že sa naša spolupráca skončila. Ako to však býva občas sa firma vyparí sama od seba a nám neostáva nič iné len sa posunúť v živote a blogosfére ďalej.

Ako vidíte dnes už čistiaca maska nemusí automaticky znamenať extra vysušenú pleť. A to je skvelé pretože som si istá, že aj majiteľky suchej pleti potrebujú pleť vyčistiť, no ak by im to malo vysušiť pleť tak do toho určite nepôjdu. Rovnako tak pokiaľ máte mastnú pleť môže sa vám tým extrémnym vysušením mastiť ešte viac. Takže skúšajte, hľadajte a určite nájdete. Za mňa masky Botanica, Shiseido a Avon dominujú na plnej čiare. 

Majte sa krásne a napíšte mi aké čistiace pleťové masky používate. 


Komentáre

  1. Ahoj, já mám momentálně doma načatou právě Avon Planet spa s minerály z Mrtvého moře a tuhle zlatou, co tu máš jsem dostala od Ježíška. Předtím jsem vypotřebovala Lush Mask of Magnaminty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow tak som rada, že tú zlatú máme obe. Ako si s ňou spokojná? Tú Lush som mala kedysi v menšej vzorke no nejako mi nesadla, avšak možno to chce druhú šancu.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.