Najlepšie telové krémy pre suchú pokožku - časť 2. jemná parfumácia

Veľmi dlho som sa vyžívala v pleťovej kozmetike. Za posledné obdobie som však presedlala skôr na tú telovú. Kamkoľvek idem sledujem rôzne telové krémy a už vopred sa teším, aké účinky budú mať na mojej pokožke. Nakoľko ma však súčasne trápi aj ekzém a suchá pokožka musím si dávať pozor na to, koľko vôní si na pokožku dávam. Ideálne čo možno najmenej alebo čo možno najjemnejšiu. A presne o produktoch, ktoré síce voňajú, ale z tej vône nebudete presledení ani precitrusovaní to dnes bude. Vôňa modrých produktov, ktoré tu dnes zaznejú sa zdá môjmu nosu v niečom podobná. Opísala by som ju ako jemne zimnú, neiritujúcu, jemne púdrovú vôňu. S menšími obmenami takto voňajú všetky dnes spomínané produkty.


Takže poďme na to. A začneme tým našim tradičným slovenským . Asi už šípite správne, reč je o značke Indulona. Má rôzne typy a rady, no ako som v úvode spomínala, my sa zameriame na modrý rad Original. Ten ja milujem, používam často a v zásade mi robí spoločnosť každú zimu. Ani táto teda nemôže byť výnimkou. Úplne najradšej obľubujem veľké, kelímkové balenia. Ono síce jeden rad by mal voňať rovnako, no za mňa telové mlieka a telové krémy aspoň v tomto prípade voňajú mierne inak. Navyše telové krémy zvyknú pokožku viac hydratovať a to ja momentálne rozhodne potrebujem. Indulona original je dokonca bez konzervačných látok. Dôležité pre všetkých alergikov je tiež spomenúť, že Indulona vyrába svoje produkty za veľmi prísnych hygienických podmienok podobných tým farmaceutickým. Takže o kvalite zloženia by som nepochybovala a aj keď nie je vyslovene určená na atopickú pokožku, myslím, že za skúšku to stojí. 


Veľmi podobným produktom je môj aktuálny top miláčik Barnangen. Modrý rad All over Rescue je presne to, čo vaša (aj tá moja) pokožka v zime potrebujú. Navyše tak luxusne našľahaná konzistencia a tak jednoduchá a príjemná aplikácia - to sa len tak nevidí. Barnangen nie je na našom trhu dlho, no je to značka kvality. Všetko, čo som vyskúšala, mi maximálne sedelo takže odporúčam skúsiť aj iné rady. Tento je však za mňa naozaj top čo sa týka vône. 

Nivea je značkou, ktorú netreba nikomu predstavovať. Je na trhu roky a za mňa je to synonymum kvality. A nielen kvality ale aj jemnosti. Samozrejme, treba si vedieť vybrať, avšak modrým obalom opäť nič nepokazíte. Mojím obľúbencom je ten novší, svetlomodrý rad Smooth Sensation, no najmenej iritujúci je tuším oficiálne ten tmavomodrý. Takže pokiaľ telové mlieko tak určite niečo od značky Nivea. Dlhšie som už žiadne nemala, no blog má našťastie tiež svoju pamäť. 

Zakončíme to telovým mliekom Dove Rich Nourishment. Znova modrý rad, garancia kvality, čistá, jemná vôňa a hydratácia, ktorá trvá. Samozrejme je to mlieko takže hydratuje o kúsok slabšie ako vyššie spomenuté krémy. Pokožku však nedráždi a z času na čas sa k nemu stále vraciam. Počas nedávnych Vianoc som si ho však plne užívala, pretože ho mám doma na východe. A na moje veľké prekvapenie a potešenie zároveň som na Vianoce dostala ešte iné mlieko Dove. To už síce vonia silnejšie, no našťastie aj túto vôňu moja pokožka zvládla.

Neviem ako vy no ja pokiaľ hľadám niečo, čo mi nijako neublíži alebo sa u mňa objaví nejaký nový problém tak idem po týchto modrých radoch a po týchto značkách. Nedávno som na blogu uverejnila prvú časť telových mliek, ktoré sú úplne bez vône takže mrknite aj tam. Verím, že som vám dnešným článkom pomohla zorientovať sa v mori telovej kozmetiky. Hlavne v tej jemnej.

Majte sa krásne a dajte mi vedieť, aké jemné telové krémy používate. 

Komentáre

  1. Ahoj, momentálně používám Uriage Eau Thermale, ale i to mi přijde na moje momentální neduhy v podobě přesušený kůže jako docela málo. Přemýšlím, že začnu mazat dvakrát denně.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.