Veľká zbierka balzamov na pery

Pery hydratacia oleje balzamy blogerka biankanotes

K napísaniu tohto článku ma inšpirovala iná blogerka a nakoľko balzamov mám tiež doma hojne povedala som si - super nápad. Na druhej strane som článok podobného typu nepísala už dlhšie, takže si to zaslúži aktualizáciu. Ani by som neverila, koľko som toho naškrečkovala. V dnešnom článku sa objavia produkty, ktoré už z môjho blogu poznáte, ale aj novinky. Takže bez zbytočných rečí - poďme rovno na to!

Pri výbere balzamu na pery som veľmi náročná. Od čias kedy sa mi z večera do rána začali pery samé od seba vysušovať mi hocičo nesedí. Pri kúpe si dosť všímam zloženie a radšej siaham po viac prírodných značkách, no aj tu som sa už párkrát sekla. Stále je to však pre mňa aká-taká záruka toho, že mi balzam sedieť bude. Každý z balzamov, ktoré vám dnes spomeniem používam aj ako podklad pod rúže a fungujú skvelo. No a s výnimkou jedného sú to všetko produkty, ktoré si nevyžadujú opätovnú aplikáciu a teda pery nevysušujú, ale skutočne hydratujú. A teraz sa už veselo pusťme do dnešnej veľkej recenzie. 

prirodne balzamy na pery skin food weleda rituals alverde kneipp

PRÍRODNÉ BALZAMY NA PERY

Začnem niečím, čo vám nemusím siahodlho predstavovať. Moju lásku k nechtíkovému balzamu od Alverde určite poznáte. Kupujem si ho stále dookola, je veľmi ľahko dostupný v každej DMke a ja ho jednoducho milujem. Navyše cenovo sa vyplatí spomedzi ostatných dnes spomenutých prírodných balzamov najviac. Niet čo dodať, tento balzam je u mňa stávkou na istotu. Akurát sa v lete dosť roztápa, no inak je to borec. 

Kneipp je ďalšou značkou, ktorú milujem, hlavne ich soli do kúpeľa. Aj preto ma teší, že majú aj balzamy na pery, čo je v ich sortimente relatívnou novinkou. Ja som mala doma vanilkový a je to naozaj perfektný balzam. Dovolím si tvrdiť, že robí rovnako skvelú prácu ako vyššie spomenutý Alverde, no ešte o niečo krajšie vonia. Avšak rozhodne výraznejšie, no mne tá sladká vanilková vôňa sedí. Akurát sa mi to vysúvanie v polke používania balzamu pokazilo. Produkt sa stále používať dá, len balenie už občas neslúži ako treba. Za mňa úžasný balzam a určite sa zaradí medzi moje stálice.

Rituals balzam na pery

Rituals je veľmi dúfam tiež prírodná kozmetika. Aspoň podľa mojich zdrojov, no môžem sa mýliť. Balzam, ktorý vám dnes ukážem mám z ich adventného kalendára. Tak zvláštne otváranie na gombík som ešte pri balzamoch na pery nevidela. Spočiatku som nechápala o aký produkt ide. Myslela som si, že je to cestovný flakón na parfém. Našťastie to bol balzam. Použila som ho párkrát a prišiel mi dobrý, no ešte sa snažím spotrebovať ostatné. Každopádne aj tých pár použití v prípade balzamu stačí na to, aby som vedela, že je minimálne pery nevysušujúci. Hlavné kritérium teda spĺňa akurát má na mňa zbytočne prešpekulované otváranie. Nie je to zlé, no príde mi to zbytočné.

Prírodnú kozmetiku uzatvoríme Weledou a ich Skin Food univerzálnym krémom. Ja ho používam v poslednom čase hlavne na pery. Nakoľko je to krém tak nevytvára taký balzamový povlak a nemusím zbytočne čakať, kým si aplikujem rúž. Pripadá mi o niečo praktickejší a lepšíe ako bežné tuhé balzamy. A z môjho blogu už viete, že tento krém je mojou dlhoročnou stálicou a láskou. Niet čo dodať, oplatí sa.

ruzova kozemtika revolution yogurth of bulgaria olej na pery

OLEJ NA PERY

Predstavuje šperk v mojej zbierke balzamov. V poslednom čase som na ňom doslova závislá. Stal sa dokonca povinnou výbavou mojej kabelky. Oleje na pery sú za mňa perfektnou inováciou na kozmetickom trhu. Hydratujú a dodávajú perám lesk. Takže si vystačíte iba s týmto olejom a líčenie je hotové. Tak to veľakrát robím aj ja. Aj keď milujem rúže, tento olej je jednoducho závislosť. Je od značky Revolution, no oleje na pery nájdete aj u iných značiek. Napríklad Avon mával super oleje. Ja si rozhodne plánujem kúpiť ďalšie oleje a skúšať takže sa máte na čo tešiť. Každopádne myslím, že olej na pery musí mať každá žena. Bežné lesky totiž pery vysušujú, tento ich navyše aj skutočne hydratuje. Opäť bez vysušenia a to je cnosť. Navyše má ten super aplikátor ala lesky na pery takže za mňa je toto najlepší produkt roka 2023. A to je z kalendára roka 2022 - aký paradox.

RUŽOVÁ KOZMETIKA

V poslednom čase s k mojej milovanej vôni ruží v kozmetike vraciam čoraz častejšie. Prišlo mi totiž znamenie v podobe ružovej vône Chloe od Elnina. Teda ja to za znamenie považujem, prečo inak by som dostala práve ružovú vôňu. A tak som si spomenula ako som milovala a stále milujem ružovú kozmetiku. Ach už len keď to píšem som v mysli v Bulharsku, pri mori a prehrabávam sa políčkami obchodov. Bulharsko je totiž kolískou ružovej kozmetiky. Balzam od značky Yougurt of Bulgaria som vám už na blogu ukazovala dávno. A po dlhej dobe som si kúpila ďalšie balenie a vrátila sa k jeho používaniu. Takže sa môžete tešiť na návrat ružovej kozmetiky na blogo scénu. Hydratuje stále skvelo a dokonca majú viaceré varianty. 

astrid vazeline balzam na pery

VASELINE ORIGINAL

Balzam na pery v kelímku, ktorý má už pár mesiacov čestné miesto na mojom nočnom stolíku. Vždy večer pred spaním si ho nanesiem na pery a ide sa spať. Tieto kelímkové balzamy boli len pár rokov dozadu obrovským hitom. Dodnes smútim za balzamom Nivea so sladkou vôňou makadamiových orieškov. Žiaľ prehľadala som drogérie vo všetkých možných krajinách, no naozaj sa už nedajú zohnať. Našťastie klasika od Vaseline áno. Ja mám túto verziu bez vône, mimochodom je to topka dvoch mojich bratov, to je už čo povedať. Každopádne sú aj voňavé verzie, no mne sa táto akosi na noc celkom páči. Funguje skvelo, pery dokonale hydratuje, akurát je to mastnejší produkt takže ako podklad pod rúže ho úplne neodporúčam. 

ASTRID 

Verná voňavá klasika za pár centov. Dostupná v drogériách aj v takmer všetkých potravinových reťazcoch. Keď som bola malá bola to moja láska. A stále je nakoľko vonia neuveriteľne krásne a sladko. Toto je však práve ten jeden jediný produkt v mojej zbierke, ktorý mi pery vysušuje. Nepoužívam ho teda primárne na pery, ale na liečenie oparov a kútikov. Na tieto účely je to skutočne majster takže Astrid beriem ako súčasť domácej lekárničky. A za tých pár centov ho jednoducho musíte vyskúšať. A neuveríte, ale aj môj chlap má jediný práve tento balzam. Práve on mi ukázal, že sa ním dá pokožka aj liečiť. 

Nuž napísať takýto článok dalo skutočne zabrať. Okrem Astridu vám môžem s čistým svedomím odporučiť úplne všetky balzamy. Sú naozaj perfektné, líšia sa cenou, zložením, vôňou aj dostupnosťou. No ak by som vám mala vypichnúť moje aktuálne top 3 boli by to tieto: REVOLUTION OLEJ NA PERY, SKIN FOOD WELEDA, KNEIPP VANILKOVÝ BALZAM.

Mimochodom Purity Vision má teraz veľmi zaujímavé oleje na pery v dosť nostalgicky známom obale s guličkovým aplikátorom. Určite si na takéto produkty pamätáte z detstva, ja rozhodne áno a musím ich vyskúšať. A samozrejme, majú aj ružový variant takže ja mám výber jasný.

Aké balzamy máte najradšej vy? Ktoré značky sú vaše top? Zvyknete používať oleje na pery?


Komentáre

  1. Ahoj, to je super článek, možná si jím volně inspiruji. Balzámy já mám poházené rozdělané všude - doma,v práci, v obou autech, u postele, u líčení...Mezi ty top bych zahrnula Carmex Cherry, Neutrogena Lipcare a z těch levnějších na takové to přemáznutí asi Balea Sensitive.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokojne sa inšpiruj, rada si takýto článok prečítam a vlastne ja som sa inšpirovala tiež. Z tvojich poznám Neutrogenu aj Carmex, vyskúšala som boli fajn, ale nejako úplne mi nesadli. Predsa len tých balzamov je milión a každej sedí iný :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.